Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, ráda bych se zeptala jestli je tady někdo, kdo měl opoždění ovulaci a řešil to případně léky od gynekologa. Byla jsem na UTZ ovulace u jednoho lékaře(co dělal manželovi spermiogram) který 13ty den zhodnotil pouze slovy- přijde až dovedete ATB a nějak tomu pomůžeme… Já ale mezitím byla u svého gynekologa a toho jsem poprosila o to samé. Samozrejme čekám na MS ale chci se zeptat dopředu zda s tim někdo měl zkušenost. U mě velmi nepravidelna MS i 10 dní zpoždění. Díky a hezký den ![]()
@LucieHol no a jak tedy víš že máš opožděnou ovulaci? Pokud mas jinak dlouhé cykly, tak bych neříkala že máš zpoždění
MS se odvíjí od toho, kdy máš ovulaci. Takže pokud máš nepravidelnou MS, tak máš i nepravidelnou ovulaci.
Pokud jsi brala antibiotika, tak je logické, že ti teď nikdo s ničím nepomůže a čekají až je dobereš. Pak ti na to můžou napsat něco na srovnání cyklu.
Můžeš si taky pomoct sama nějakou přírodou - kontryhelový čaj atd.
Tak jako, pokud tu ovulaci máš v každém cyklu, fáze od ovulace do menstruace je pokaždé stejně dlouhá - cca těch 14 dnů, jen hapruje celková délka cyklu, protože ovulace chodí později… Asi bych to neřešila.
Max v případě, že třeba chceš otěhotnět a hooodně tě tlačí čas ![]()
@Pipet otěhotnět samozřejmě chci ale ze by mě tlačil čas to určitě ne
já si to jen myslím kvůli tomu že doktor 13ty den kdy měla ovulace být řekl tu větu " pomůžeme tomu "a něco ve smyslu ze se tomu moc nechce díky za odpovědi