Opoždění vývoj

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
84
11.10.22 17:33

Opoždění vývoj

Dobrý večer, chci se zeptat mám holčičku 14 měsíců. Je opožděná chodíme na RHB predcastne se narodila a neumí ještě veci které by měla umět například sedět, a podobně… máme za sebou vyšetření hospitalizaci : všechny vyšetření podstoupila jako magnet, hlavu a podobně nic nezjistily byli jsme na oboru krvi kvůli genetice ale vzhledem k tomu že budou zkoumat nějakých 900 genů tak nám doktor řekl že výsledky budou do půl roku a chci se zeptat jestli se a tím někdo už potkal děkuji a na předběžné genetice v krvi taky nic nenašli. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4148
11.10.22 18:01

A jako mate podezreni na neco konkretniho? Nechapu proc tolik vysetreni. Dcera take byla predcasne a rozhodne v 14mes nesedela, chodily jsme na rhb, nechodila ani ve 2letech, presto nam nikdo takovy vysetreni nedelal. Z ceho jako vyplynula indikace k rezonanci? Je opozdena jen motoricky?

Příspěvek upraven 11.10.22 v 18:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4148
11.10.22 18:03

O genetice vubec nikdy nikde nepadlo slovo, natoz o hospitalizaci. To mi prijde ze hledaji neco konkretniho z nejakeho konkretniho duvodu, asi bys mela uvest vic informaci, aby se mohly ozvat holky, co to mely vic podobne jako vy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2379
11.10.22 18:16

Určitě nebudou testovat všechno, to se dělá, až když se vyloučí ty nejčastější důvody - obvykle se testuje hlavně spinální atrofie, ale zas záleží, jak moc „nesedí“ a jak se pohybuje jinak. Měli by mít na něco aspoň podezření, případně vyhodnotit, že je to pořád relativně v normě. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11792
11.10.22 19:11

Myslím že i záleží jak předčasně? Je dost velký rozdíl jestli předčasné ve 34…30…28..25tt… 14m je korigovany nebo nekorigovany věk…já jsem taky narozená předčasné…ovšem o cca 4 týdny což je vlastně úplně prd že…
Z toho testování mi přijde že podle celkového vývoje či nějakých znaků mají podezření na něco…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.22 19:37

Ono ani úplně nezáleží zda bylo dite předčasne spíše jaký byl porod… popř jak moc předčasné? Já rodila v 34tt a byli jsme na tom hůře než miminka v 30-32tt…tyhle miminka pustili z porodnici i dříve než nás… komplikovaný porod, opozdeny vývoj… hodně neurologie, Vojtovky…byl to stres, byla jsem z toho dost špatná… co vám řekli na neuro? A sono mozecku a srdce? To jsme absolvovali hned jako první tyhle tři veci…ale syn to dohání, je vidět rozdíl oproti vrstevnikum ale dohání…držím palce… určitě by to chtělo hlavně dobrého neurologa…
Prosím anonym- údaje o zdraví dítěte…

• Citovat
  • Upravit
84
11.10.22 20:33

@tini ano řekli nám že prostě motorika je hodně pozadu, že na 14 mesicu neumí to co by měla umět měla zakřivení ručiček první 2 až 3 měsíce byla normální a postupem času na ni začali hledát to že se něco děje. Podstoupila různé vyšetření a nic nezjistily chodíme na RHB 2 týdne její posun se sice zlepšil ale furt zkoumají proč to tak je. :( je opožděna ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
11.10.22 20:35

Měli jsme magnetickou rezonanci, mesi jsem EEG, a všechny různé vyšetření a nic nezjistily ani v krvi měla vyšetření srdce všeho možného a stejně nám řekli že prostě nic. A řekli nám že chtějí pátrat dal čím by to mohlo být :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
11.10.22 20:36

Na neurologie nám řekli pouze to že je opožděné a že musíme makat a hodně cvičit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí