Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Tema na odlehcenou… zasekl se mi mobil, vubec mi to neslo zapnout. Mobil je objednanej pres net. Jela jsem s malym kupovat boty a stavila jsem se vedle v T-mobile se zeptat, jestli nevi, co s tim. kluk byl fakt ochotny, vzal ho do ruky, neco pomackal a vratil mi to s tim, ze uz jede. Byla jsem tam asi dve minuty. Manzel se me doma ptal, kolik jsem mu za to dala? ale me to aninenapadlo, jen jsem podekovala ![]()
Ted nevim, jestli se teda citit trapne a neco mu prinest?
![]()
@ChDoll píše:
Já nevím no.Tak mu něco přines ať se necítíš trapně…
Chlap me uplne nahlodal ![]()
Pokud je to fakt tak, že si s tím pár minutek pohraje v době, kdy stejně nemá nic na práci, tak hezky poděkuju, usměju se a jdu. Kdyby ses zeptala co za to, tak by stejně řekl, že nic.
V tu chvíli bych nezaplatila nic - asi bych o tom ani nepřemýšlela, protože bych byla vyvedená z míry.
Ale druhý nebo nějaký další den bych se tam asi vrátila a přinesla mu třeba Lindtku - jakože pro radost a díky.
To jsou věci, které prodavači (-ky) a prodejci nečekají… a které dokážou rozsvítit celý den, když od někoho taková kravinka přijde, ať to je, co to je. Čistě ten princip.
@BohunkaP @dani24687 Přesně tak, koupila bych čokoládku a šla se na něj usmát…člověka to potěší, zvláště teď, kdy je pravidlo spíše jen někomu vynadat
.
Kdyby za to chtěl zaplatit, řekl by si. Jestli mu chceš nějak poděkovat ze své vlastní vůle za jeho ochotu, tak bych koupila nějakou dobrou čokoládu ![]()
@dani24687 hele, když si neřek nic, čokoládu nebo kafe. Jinak když mi někdo rychle vytrhne trn z p…, (naposled švec, co mi přinejtoval na počkání pásek na mé sexy kozačce, tahala jsem ho za sebou a spona cvakala jak šik dragounů), platím místo pade stovku atd. Tak něco malýho bych donesla…
Pri čtení tvého příspěvku me napadlo uplne to samé - nejaka dobra čokoláda.. Kdyz uz bys to opravdu chtela řešit. Ja bych asi hezky poděkovala, popřela hezky den, usmala se a sla domu..kdyby si jemu osobně chtela dat peníze, nejspis bys mu jen zadělala na problémy..
@dani24687 Neboj, on to nevidí tak, ze za to má neco dostat. Věřím, ze byl rad i za to dekuji a ze mohl pomoc. Každopádně poděkování formou čokolády udělá radost vždycky, i kdyz to člověka uvede do rozpaku.
Já si myslím, že ty peníze by ho akorát přivedly do rozpaků a styděl by se za sebe, že by si je vzal. Jenže ty by ses styděla je zase zpátky strčit do peněženky tak byste se tam handrkovali třeba o blbý kilo dokud by jeden nepovolil teda… ![]()
Já bych spíš poslala třeba děkovný mail vedoucímu, že bys mu chtěla touto cestou ještě jednou poděkovat a tak nějak ho jakože pozdvihnout v očích pobočky. To by podle mě ocenil
navíc byste si to odbyli „offline“ takže žádný stud a rozpaky.
Penize v zadnem pripade a cokoladu bych dobre uvazila. V techto moloch firmach maji velmi pravdepodobne compliance pravidla, za penize by v takovem pripade rovnou letel a i cokolada by mohla byt problematicka. Tohle neni maly soukromnicek, ale firka s miliony pravidly.
@BlueFairy píše:
Já si myslím, že ty peníze by ho akorát přivedly do rozpaků a styděl by se za sebe, že by si je vzal. Jenže ty by ses styděla je zase zpátky strčit do peněženky tak byste se tam handrkovali třeba o blbý kilo dokud by jeden nepovolil teda…
Já bych spíš poslala třeba děkovný mail vedoucímu, že bys mu chtěla touto cestou ještě jednou poděkovat a tak nějak ho jakože pozdvihnout v očích pobočky. To by podle mě ocenilnavíc byste si to odbyli „offline“ takže žádný stud a rozpaky.
Mail bych raději neposílala… Dobre míněním skutkem by mohla na zaměstnance „prasknout“, ze dělal neco, co nemel.. Pripadne neco, za co firmě „nevyinkasoval“ u těchto velkých společnosti vázne nevíš, kdo to pak proti němu obrátí (dělala jsem u podobnych, víno čem mluvím..).. Neví, kdo je jeho šéf (a jak na nej získat mail).. Z te čokolády by určitě problem nemel, z jedne jediné koruny by mohl byt velky průšvih…
@janullka123 nemusí konkrétně popisovat, že jí zadarmo poladil telefon, stačí napsat, že jí pomohl s jejím požadavkem a byl neobyčejně milý, ochotný atd a ona odcházela s dobrou náladou. Já bych ten mail klidně napsala, u těhle obřích firem je to pro zaměstnance dost plus.
Naopak s čokoládou bych se bála, aby jejím přijetím chudák neporušil nějaké interní pravidlo ![]()