Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Holky potrebuju poradit jestli stim nemate nahodou zkusenost. Na Sbazar jsem si dala inzeraty a pan se mi ozval ze by ten jeden chtel koupit a psal jakoby poradne neumel cesky ale tak co rekla jsem si je to nekdo kdo se pristehoval z ciziny. No tak jsme se dohodli na castce a poslala jsem mu cislo uctu jam to ma poslat a at mi posle adresu adresa je: Jméno: Honest Ochuko Adresa: S & T armáda pokřikovat uselu
Město: Benin stát: Edo stav
PSČ: 234052 Země: Nigérie
Neprijde vam to divny? Nemuze to byt nejaky podvod? A muze se mi takhle dostat na ucet kdyz vi cislo uctu?
@Liddka píše:
Holky potrebuju poradit jestli stim nemate nahodou zkusenost. Na Sbazar jsem si dala inzeraty a pan se mi ozval ze by ten jeden chtel koupit a psal jakoby poradne neumel cesky ale tak co rekla jsem si je to nekdo kdo se pristehoval z ciziny. No tak jsme se dohodli na castce a poslala jsem mu cislo uctu jam to ma poslat a at mi posle adresu adresa je: Jméno: Honest Ochuko Adresa: S & T armáda pokřikovat uselu
Město: Benin stát: Edo stav
PSČ: 234052 Země: NigérieNeprijde vam to divny? Nemuze to byt nejaky podvod? A muze se mi takhle dostat na ucet kdyz vi cislo uctu?
Kde žiješ? Nigerijské podvody jsou všude známé. Něco si o tom na netu najdi.
Přečti si to po sobe ještě jednou…fakt ti to přijde normální?
![]()
Myslím, ze ti napíše, ze peníze už poslal a posle potvrzení.
Jak sem to mohla vedet. Az kdyz mi poslal tu adresu. A muze se mi jen tak fostat na ucet?
Na účet se ti nedostane. Není to od něj nějaká sranda? Posílat do nigérie?
To bude podvod. Hádám, že Ti v blízké době pošle „potvrzení“, že poslal platbu, ale banka ji provede jen tehdy, až mu dodáš číslo zásilky, čili až balík pošleš. Už na to nereaguj.
Je tu o tom spoooousta diskuzí
A já to zažila i v práci, v cestovce na oddělení letenek. Tam zas chtěli dávat číslo neexistující nebo ukradené kreditky… ![]()
Tak když jsem začala psát, tak tu nebyla ani jedna odpověď… Než to dopíšu, tak už ani psát vlastně nemusím ![]()
@Liddka Na účet se ti nedostane, pokud nezná přístupový kód. Rozumné by bylo v tomto okamžiku komunikaci utnout.
@kvitk1 me to jako sranda neprijde. A zadnej email otevirat nebudu.
Cože? Armáda pokřikovat uselu? To je nějaký špatný strojový překlad, ne?
Na účet by se ti dostat neměl, pokud jsi mu nedala nějaké přístupové údaje. Ale moc důvěry by to ve mě nebudilo. Napsala bych mu, že se omlouvám, ale do zahraničí neposílám a že obchod ruším. Co nejdřív, protože jestli ty peníze pošle a ty je budeš muset vracet kamsi do Nigérie, tak se na bankovních poplatcích nedoplatíš.
@Liddka vědět si to samozřejmě nemohla. Důležitější je, aby jsi už teď nereagovala. A jak radil někdo nademnou…vygoogli si něco o tomto typu podvodu. Urcite tam najdeš info i o tom, jak postupovat, co ti hrozí atd..