Podvod na účet?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
269
16.2.15 20:46

„Při komunikaci na internetových sítích buďte obezřetní a nesdělujete žádné osobní údaje, čísla mobilních telefonů, potvrzovací kódy ani čísla účtu či platebních karet – žádné výše uvedené informace si volně neukládejte ve svém počítači. K vložení těchto osobních dat a přístupových hesel do různých počítačových aplikací slouží různé i volně stažitelné programy k zakódování důležitých informací.
Pokud nebudete dodržovat uvedená doporučení, můžete se stát další obětí podvodníků, kteří se orientují na klienty peněžních ústavů.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
17.2.15 09:45
@Salvaje píše:
To bude podvod. Hádám, že Ti v blízké době pošle „potvrzení“, že poslal platbu, ale banka ji provede jen tehdy, až mu dodáš číslo zásilky, čili až balík pošleš. Už na to nereaguj.
Je tu o tom spoooousta diskuzí ;) A já to zažila i v práci, v cestovce na oddělení letenek. Tam zas chtěli dávat číslo neexistující nebo ukradené kreditky… :roll:

Tak přesně tohle se mi stalo taky. Nějaká ženská chtěla koupit telefon, peníze že odeslala a že potřebuje číslo balíku, aby banka peníze uvolnila. O tomto podvodu jsem nikdy neslyšela, ani nečetla, ale přišlo mi to divné, tak jsem jí odepsala, že obchod ruším a blokla si její adresu. Dobře jsem udělala. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
17.2.15 09:47

@vernovot zakladatelka poskytla číslo účtu, což je zcela běžné při uzavírání obchodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák