Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Máte zkušenost s Pampers Active Baby?
Přidejte zkušenost s Pampers Active BabyHolky, půlročnímu díětti na boláčky, na které nezabírá Imazol jen tak od netu radit třeba fungicin, no já nevím. Podle mě by to měl vidět doktor a ten napsat, co na to.
Jinak souhlasím s ubrouskama, to je mor. Jen vodu, to je nejlepší.
@ehoor píše:
Já jsem třeba když byli děti malinké používala při přebalování jen vatu a vodu, připadá mi, že ubrousky jim nedělali dobře. Když dokázali sami stát raději jsem je rovnou sprchovala. Když nepomáhá imazol zkus koupit v lékarně fungicin. S těmy plenkami je to také možné, že jí vadí. Asi bych ti doporučila látkové bavlněné, ale záleží na tobě jestli si ochotná je prát…
no to jsem také zkoušela s těmi látkovými ale se třemi dětmi už takhle mám denně pračku prádla.. takže jsem to vzdala brzy
Jo a mytí vodou jsem při opruzeninách střídala s olejíčkem ( trochu olejíčku na vatový tamponek a opatrně to tím omýt - nebylo to tolik rozmáčené jako od vody).
Pokud jsou tam boláčky, tak to může být plíseň, na to je ten Imazol. Z čeho to je, neporadím. Na opruzeniny trpěla jen jedna z dcer, která brala bohužel během prvních dvou let často ATB..Měla právě boláčky a vřídky a potom bílé skvrny uprostřed toho vřídku, to je plíseň..
Možná bych zkusila použít ještě Pytiol, není takový driák jako Imazol a je celkem účinný. Na příbal, že je vhodný, až od 10 let věku, nehleď, normálně se dětem předepisuje a používají ho i u nás v nemocnici na opruzené zadky po ATB.
Plenky měly všechny moje děti ze začátku Happy a potom Tesco, takže „obyčejné“ a žádné opruzeniny z nich neměly. Co se týče přechodu na umělou výživu, tak s tím zkušenost nemám, ale i to může být jedna z příčin.
Vlhčené ubrousky jsem používala jen na cesty, většinou Pampers sensitive nebo Huggies pure, jakékoliv jiné - Tesco, Babylove, Rosman, bych dítěti na zadek nedala, ty používáme jen na otření rukou venku..Doma jsem myla pod tekoucí vodou a sem tam dětským mýdlem..
Preventivně jsem na dětský zadeček používala pouze Bepanthen. Teď mě ještě napadá, jestli Tvá dcerka není alergická na zinek,který obsahuje většina dětských mastí, které se maží preventivně proti opruzeninám. Moje prostřední dcera na něj alergická byla, přišli jsme na to včas, přešli jsme jen na Bepanthen, je sice drahý, ale stačí mazat jednou, maximálně dvakrát denně, nikoliv při každém přebalení..Jakmile jsem vyhodila veškeré Rybilky a další sajrajt, bylo po problémech..U Bepanthenu už jsem zůstala i u dalšího dítěte..Na tuto myšlenku mě taky přivedla doktorka, když měla ty plísně.
A celkově na můj vkus moc experimentuješ. Není moc vhodné střídat značky plen a vlhčených ubrousků, krémů. To dětské pokožce nesvědčí. Každý výrobek má jiné Ph.Je vhodné si vybrat jednu značku a u té zůstat. Takže i to může být příčina.
Zašla bych k dr.,aby posoudila, jestli je to plíseň nebo jen podráždění, používala tu vyhovující značku plen, vlhké ubrousky jen na cesty a Bepanthen bez zinku.
Holky díky. nerada chodím k dr s každou prkotinou, radši si nedříve poradím sama a tam jedem když už fakt není zbytí.. takže jsem se chtěla poradit tady, kdo co používá atd.
@Jana206 píše:
Pokud jsou tam boláčky, tak to může být plíseň, na to je ten Imazol. Z čeho to je, neporadím. Na opruzeniny trpěla jen jedna z dcer, která brala bohužel během prvních dvou let často ATB..Měla právě boláčky a vřídky a potom bílé skvrny uprostřed toho vřídku, to je plíseň..
Možná bych zkusila použít ještě Pytiol, není takový driák jako Imazol a je celkem účinný. Na příbal, že je vhodný, až od 10 let věku, nehleď, normálně se dětem předepisuje a používají ho i u nás v nemocnici na opruzené zadky po ATB.Plenky měly všechny moje děti ze začátku Happy a potom Tesco, takže „obyčejné“ a žádné opruzeniny z nich neměly. Co se týče přechodu na umělou výživu, tak s tím zkušenost nemám, ale i to může být jedna z příčin.
Vlhčené ubrousky jsem používala jen na cesty, většinou Pampers sensitive nebo Huggies pure, jakékoliv jiné - Tesco, Babylove, Rosman, bych dítěti na zadek nedala, ty používáme jen na otření rukou venku..Doma jsem myla pod tekoucí vodou a sem tam dětským mýdlem..
Preventivně jsem na dětský zadeček používala pouze Bepanthen. Teď mě ještě napadá, jestli Tvá dcerka není alergická na zinek,který obsahuje většina dětských mastí, které se maží preventivně proti opruzeninám. Moje prostřední dcera na něj alergická byla, přišli jsme na to včas, přešli jsme jen na Bepanthen, je sice drahý, ale stačí mazat jednou, maximálně dvakrát denně, nikoliv při každém přebalení..Jakmile jsem vyhodila veškeré Rybilky a další sajrajt, bylo po problémech..U Bepanthenu už jsem zůstala i u dalšího dítěte..Na tuto myšlenku mě taky přivedla doktorka, když měla ty plísně.
A celkově na můj vkus moc experimentuješ. Není moc vhodné střídat značky plen a vlhčených ubrousků, krémů. To dětské pokožce nesvědčí. Každý výrobek má jiné Ph.Je vhodné si vybrat jednu značku a u té zůstat. Takže i to může být příčina.
Zašla bych k dr.,aby posoudila, jestli je to plíseň nebo jen podráždění, používala tu vyhovující značku plen, vlhké ubrousky jen na cesty a Bepanthen bez zinku.
bepanthen doma mám mazala jsem si bradavky, tak to zkusím na to.. ne neexperimentuju, ubrousky máme jen dvoje a plíny jen ty pampers. jednou jsem koupila happy a ty byly strašný, jednou ty dada a oprudila se mi celá, vůbec nesákly a byla furt v mokru..no zkusím ten bepanthen a pak asi jiné plenky, ale právě nevím jaký
Umyvej dupku vodou po kadeni alespon, po curkani lehky oter ubrouskem tolik nevadi. A pouzivej bepanthen ten je snad nej kdyz uz je pruser, sudocream mam preventivní. A nechavam litat aspon pul hodiny hodinu denne s holou dupkou jen zapnu bodynko a kdyz zaapini tak se svět nezbori…
Naše malá taky nedávno měla cosi na pipce. Nezabralo nic moc, až koupele v heřmánkovém čaji a při přebalování omývání také heřmánkovým čajem.
Pytiol neznám, tak kdyžtak pak zkusím to a ubrousky z rosmenu se mi zdají nejlepší, nejsou tak navoňěné a do teď to bylo ok…takže kdyby ji vadily, tak by to měla už dřív..spíš to bude v něčem jiném
@misulinka27 Mě právě ty happy vyhovovaly po všech stránkách, hlavně ty novorozenecké, které jsou trochu širší a vykrojené na pupík..Ty větší byly také fajn, ale už finančně někde jinde, tak jsme přešly na Tesco..Je ale fakt, že dvě děti ze tří na opruzeniny vůbec netrpěly. Ta prostřední, když se narodila, měla sloupanou kůži a červené fleky, na to nám dali Infadolan, jestli se ale může mazat na genitálie, nevím..Je volně prodejný..Potom měla ošklivé plísně po ATB a tu alergii na zinek..Někdo je náchylnější, dnes bude mít 6 let a musím jí prát jen v dětském pracím prášku, jinak se škrábe. Přitom není atopik ani alergik, žádné exémy nemá.
@Mugduh píše:
Naše malá taky nedávno měla cosi na pipce. Nezabralo nic moc, až koupele v heřmánkovém čaji a při přebalování omývání také heřmánkovým čajem.
jo to bych mohla taky zkusit.
Jo, takže si to shrňme, máš půlroční dítě s bolákama na pipce, mimochodem jí to musí bolet, k doktoru nejdeš, protože nerada chodíš s prkotinou, ale vyzkoušíš na ní každou věc, co ti ženský poradí přes net. Tak hodně štěstí maličké.
@Jana206 píše:
@misulinka27 Mě právě ty happy vyhovovaly po všech stránkách, hlavně ty novorozenecké, které jsou trochu širší a vykrojené na pupík..Ty větší byly také fajn, ale už finančně někde jinde, tak jsme přešly na Tesco..Je ale fakt, že dvě děti ze tří na opruzeniny vůbec netrpěly. Ta prostřední, když se narodila, měla sloupanou kůži a červené fleky, na to nám dali Infadolan, jestli se ale může mazat na genitálie, nevím..Je volně prodejný..Potom měla ošklivé plísně po ATB a tu alergii na zinek..Někdo je náchylnější, dnes bude mít 6 let a musím jí prát jen v dětském pracím prášku, jinak se škrábe. Přitom není atopik ani alergik, žádné exémy nemá.
no ale právě se mi zdá že po tom sudecremu to má lepší, pak se počůrá, když ji přebalím a omyju tak to má zase celý červený…no zkusím ten bepanthen a uvidíme. plínky happy jsem koupila znouze jednou a vůbec mi nevyhovovaly
zdály se mi tvrdy, široký, na záda byly krátký, takže jí to stýkalo po zádech. no šílený
@terinka4444 píše:
Jo, takže si to shrňme, máš půlroční dítě s bolákama na pipce, mimochodem jí to musí bolet, k doktoru nejdeš, protože nerada chodíš s prkotinou, ale vyzkoušíš na ní každou věc, co ti ženský poradí přes net. Tak hodně štěstí maličké.
o tohle jsem se neprosila
nemá žádné boláky. špatně se to popisuje no.. když jsem tam s ní byla minule na kontrole, měla to trochu a dr mi řekla, mažte sudokromem.. no tak mažu. a upřímně raději se poradím, kdo má jakou zkušenost a co mu na to zabralo, než hned letět k dr, která ti napíše ZASE nějakou SUPER mastičku, která je akorát chemický sajrajt a stojí další peníze.
@martina.se píše:žejo…taky mi ty zelené strašně páchly…používám oranžové a ty nám celkem vyhovují a nebo tesco loves baby a nebo uplně obyčejné tesco ( na doma )…jiank k tématu…nám na opruzenou pipku nejvíce pomohl bepanthen… večer namažu a ráno nemá ani tečku…když to měla hodně tak za dva dny to bylo ok
@misulinka27 může to být z čehokoliv. Osobně jsem vyzkoušela zelené pampers a u nás fakt nikdy víc. Nejen, že to smrdí jak sviň, ale kluk měl potom taky červené pozadí. Teď používáme obyč pleny z alberta a úplně v pohodě. A sudokrem. Jestli máš možnost, nech ji co nejčastěji nahatou, přestaň používat vlhčené ubrousky, nebo používej jen jednu značku, ať vidíš případnou reakci