Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Máte zkušenost s Pampers Active Baby?
Přidejte zkušenost s Pampers Active Baby@Bjoucik.15 píše:
Mě se malá oprudila když jí rostly zuby. Asi měsíc jsem se toho nemohla zbavita to jsem zkoušela všechno! Až genciálka a být bez plínek pomohlo
Co se týče látkovek, tak malá se opruzuje hlavně po látkovkách, to jsem si malovala, jak budu látkovat a vydrželo mě to 2měsíce s hroznýma problémama
jo látkovky jsem zkoušela když ji byly dva měs a brzy mě to přešlo. měla taky opruděný zadeček a popravdě to pro mě byla práce navíc. mám tři děti a už takhle peru každý den pračku. a zoubek taky asi čekáme ![]()
Tak otírám tím čajíkem a mažu zase sudocremem, po něm se mi zdá že to má lepší. ![]()
@misulinka27 píše:
jo látkovky jsem zkoušela když ji byly dva měs a brzy mě to přešlo. měla taky opruděný zadeček a popravdě to pro mě byla práce navíc. mám tři děti a už takhle peru každý den pračku. a zoubek taky asi čekáme
ty zuby opravdu dokáží potrápit
my to měli snad u každých zubů. POslední stoličky byli snad nejhorší
No tak u třetího bych taky nelátkovala. SNažíme se o druhé a to látkovky taky nebudou, už jen že teď mám plný balkon prádla a nevím kam bych dávala usušit látkovky + dětské oblečky
Přemýšlím nad těmi zdravými plenkami, ale ještě uvidíme…
@misulinka27 píše:
ano začla, ale nedávám kupované, vařím mrkev, brambor, brokolici, dýni a květák. nic víc zatím neměla.
To je jedno, každopádně se mění složení stolice a bývá agresivnější, ve spojení se zuby to je pak vražedná kombinace ![]()
Ahoj, obnovují téma. Dcera 10 měs. ma opruzeniny - červené pupinky na pipince, na zadní straně stehen a začíná ji to i na zadku. Pampers jsem vyměnila, místo Sunaru dávám Nutrilon allergy care. Tak me ted napadlo, nemůže to byt z toho Nutrilonu? Mate některá zkusenost, prosím? Diky
@evulkanov opruzenina není alergie, takže si myslím, že to měla z plínek a ne z Nutrilonu, zkušenost mám takovou, že jsem jednou zkusila hipp a malé vyskákala vyrážka na prsíčkách a ramínkách, takže tam kde se zapařit nemůže
ale je fakt, že opruzenina a vyrážka vypadá dost podobně
kamarádka měla malýho opruzenýho na zadečku hoooodně z látkových plín a pomohlo koupání v černým čaji a mazání rybilkou a chvilku používala jednorázovky, aby byl pořád v suchu + holej zadek
já osobně teda s Pamperskama zatím neměmla
@evulkanov používám pampers a nikdy jsme problém neměli naopak s jinými značkami ano, Ale to muže mít každé dítě jinak. Myslím si že s mlíka to není. možná jak se více potí nebo něco tak je to z těch plínek. zkusila bych vyměnit značku a rozhodně používat nějaký zásip aby se pokožka zklidnila. Nám doktorka radila když jsme se jednou oprudili zásip a rozhodně ne nic mastnýho. Ale sucho a větrat.
@evulkanov, a nelezou jí zuby? Mě se obě dvě děti opruzovali vždy, když se připravovaly zuby, nezávisle na plínách, používala jsem i látkovky a opravdu to bylo díky zubům. Jinak může být problém i z vlhčených ubrousků, dcerka mohla používat pouze ultra senzitive a to jen hodně vyjímečně, vždy se po nich osypala. Pak jsem i na ven začala používat vodu a k tomu separačky, které jsem vždy před tím namočila.
@evulkanov Mě se malá oprudí z jakýchkoliv jednorázovek. Z bělených obyčejných hned, z takových těch eko trochu později. Ale má to teda už od narození, jedem plně na látkovkách.
@misulinka27 píše:
PROSÍM O RADU, malá (půl roku) má opruzenou kačenku- úplné boláčky. Mažu sudocremem, ubrousky používám různé, takže nevím z jakých by to mohla mít. máme od pampers, z rossmenu ty bílé, taky ji otírám jen žínkou a vodou, zkoušela jsem mazat imazolem, to měla ještě horší. nejvíc ji na to pomáhá sudocreem, přebaluji ji po každém čůrání, takže ji v mokré plínce nenechávám- plínky používáme od narození pampers, nejprve ty bílé, teď ty zelené..nikdy to neměla takhle hodně. jednou jsem zkusila dada pleny a to se mi oprudila celá, i zadeček - měla to snad týden než jsme to vyléčili, přešla jsem zase na pampers a bylo to ok…až do teď…napadlo mě že by to mohla mít z nich. píšu sem, jestli někdo nemá podobnou zkušenost?? a jaké plínky byste mi třeba doporučili? nebo je možné, že to je z toho, že jsem přestala teď kojit a jsme na sunaru???kupované příkrmy nedávám, začla jsem ji vařit zeleninku. děkuji za případnou radu či zkušenost…
bepanthen jsi zkousela?
@evulkanov píše:
Ahoj, obnovují téma. Dcera 10 měs. ma opruzeniny - červené pupinky na pipince, na zadní straně stehen a začíná ji to i na zadku. Pampers jsem vyměnila, místo Sunaru dávám Nutrilon allergy care. Tak me ted napadlo, nemůže to byt z toho Nutrilonu? Mate některá zkusenost, prosím? Diky
na ubrousky se uplne vykasly…umyvej ne pod tekouci cistou vodou..natirej ji prcku kokosovym olejickem, na veskerou chemii se vyprdni
![]()
@ivan69 píše:
Bepanthen je velmi dobrý na opruzeniny.
Tak záleží jak u koho, u nás nepomohl vůbec. Nezabíralo nic co jsem zkoušela a zabral konopný krém na opruzeniny
@KackaDoup píše:
@Kamikadze vykaslyna ubrousky se uplne vykasly…umyvej ne pod tekouci cistou vodou..natirej ji prcku kokosovym olejickem, na veskerou chemii se vyprdni![]()
Za kačenku se směješ a „vykašly“ ti nijak nevadí?
![]()