Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
PROSÍM O RADU, malá (půl roku) má opruzenou kačenku- úplné boláčky. Mažu sudocremem, ubrousky používám různé, takže nevím z jakých by to mohla mít. máme od pampers, z rossmenu ty bílé, taky ji otírám jen žínkou a vodou, zkoušela jsem mazat imazolem, to měla ještě horší. nejvíc ji na to pomáhá sudocreem, přebaluji ji po každém čůrání, takže ji v mokré plínce nenechávám- plínky používáme od narození pampers, nejprve ty bílé, teď ty zelené..nikdy to neměla takhle hodně. jednou jsem zkusila dada pleny a to se mi oprudila celá, i zadeček - měla to snad týden než jsme to vyléčili, přešla jsem zase na pampers a bylo to ok…až do teď…napadlo mě že by to mohla mít z nich. píšu sem, jestli někdo nemá podobnou zkušenost?? a jaké plínky byste mi třeba doporučili? nebo je možné, že to je z toho, že jsem přestala teď kojit a jsme na sunaru???kupované příkrmy nedávám, začla jsem ji vařit zeleninku. děkuji za případnou radu či zkušenost…
Máte zkušenost s Pampers Active Baby?
Přidejte zkušenost s Pampers Active BabyTo bude pravděpodobně plíseň, nikoliv opruzenina. Zajdi s ní k doktoru, napíše ti na ta Imazol, za dva tři dny bude mít klid.
@misulinka27 může to být z čehokoliv. Osobně jsem vyzkoušela zelené pampers a u nás fakt nikdy víc. Nejen, že to smrdí jak sviň, ale kluk měl potom taky červené pozadí. Teď používáme obyč pleny z alberta a úplně v pohodě. A sudokrem. Jestli máš možnost, nech ji co nejčastěji nahatou, přestaň používat vlhčené ubrousky, nebo používej jen jednu značku, ať vidíš případnou reakci ![]()
U nas pomohlo nepouzivat zadne vlhcene ubrousky, jen voda, na leceni mazat bolacky gencialkou a cele imazolem. Preventvne pak jen rybilka.
@misulinka27 Já mám teda blbou zkušenost s ubrousky Pampers. Malý měl taky pořád opruzeniny od narození téměř. Mazala jsem vším možným - bepanthen, sudocrem, rybilka. Plenky Pampers, ubrousky Pampers. Jednou jsem použila mokré ubrousky Pampers sama na sobě a myslela jsem, že vyletím z kůže, když jsem přejela přes oděrku. Přestala jsem v době těch opruzenin používat Pampers ubrousky a používala DM ubrousky zelené, pak mazala bepanthenem a opruzeniny se konečně ztratily.
@terinka4444 píše:
To bude pravděpodobně plíseň, nikoliv opruzenina. Zajdi s ní k doktoru, napíše ti na ta Imazol, za dva tři dny bude mít klid.
@terinka4444 píše:
To bude pravděpodobně plíseň, nikoliv opruzenina. Zajdi s ní k doktoru, napíše ti na ta Imazol, za dva tři dny bude mít klid.
nebude, imazolem sem to už mazala a má to po něm ještě horší ![]()
@misulinka27 píše:
nebude, imazolem sem to už mazala a má to po něm ještě horší
@Fally123 píše:
Imazol je bez predpisu!
jojo je mám ho doma a nepomohlo to, ještě horší
Já jsem třeba když byli děti malinké používala při přebalování jen vatu a vodu, připadá mi, že ubrousky jim nedělali dobře. Když dokázali sami stát raději jsem je rovnou sprchovala. Když nepomáhá imazol zkus koupit v lékarně fungicin. S těmy plenkami je to také možné, že jí vadí. Asi bych ti doporučila látkové bavlněné, ale záleží na tobě jestli si ochotná je prát…
Ubrousky vubec nepouzivej, nase mala na to hodne trpi, proli lazdem prebaleni ji myju pod tekouci vodou a zadek jemnym mydlem. Pak. dukladne osusit, nase uz beha, takze nechavam probehnout s holym spodkem a kdyz byla. mensi, ofoukala.jsem.ji prdku fenem (pres ruku, at mas kontrolu nad teplotou).
@kuratkol píše:
@misulinka27 Já mám teda blbou zkušenost s ubrousky Pampers. Malý měl taky pořád opruzeniny od narození téměř. Mazala jsem vším možným - bepanthen, sudocrem, rybilka. Plenky Pampers, ubrousky Pampers. Jednou jsem použila mokré ubrousky Pampers sama na sobě a myslela jsem, že vyletím z kůže, když jsem přejela přes oděrku. Přestala jsem v době těch opruzenin používat Pampers ubrousky a používala DM ubrousky zelené, pak mazala bepanthenem a opruzeniny se konečně ztratily.
jojo ty jsem měla párkrát že jsem je dostala, jinak je nekupuju. poslední dny otírám jen vodou a žínkou ale právě že se to nelepší
Na bolacky take pouzivam imazol. Kdyz nezabira, tak k doktorce. Pampers ubrousky nas take prudi, zacla jsem kupovat lidlacke a mame po problemu.
Imazil nám také nepomohl, pomohla nám opakovaně genciánka - když jednou nezabrala, tak to byl tak velký problém, že nám na kožním napsala mudra kortikoidy, protože imazol nezabral.
Hm neviděla jsem to, ale takhle z vody můžu doporučit pytiol..smrdí to strašně, ale během dne bylo po opruzeninách, bez lékařského předpisu.