Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Máte zkušenost s Pampers Active Baby?
Přidejte zkušenost s Pampers Active Baby@misulinka27 heřmánkové koupele nezabraly, nebo jsi ještě nezkoušela?
@Mugduh píše:
@misulinka27 heřmánkové koupele nezabraly, nebo jsi ještě nezkoušela?
ještě jsem práve nezkoušela. odpol jedu do města, tak se stavím vlékárně a zkusím se poradit. ani ten pytiol, ani gencku ani heřmánek doma nemáme
@misulinka27 znovu radím černej čaj. Sáček zalít do půlky hrnku, nechat minutu, vyndat a dolít studenou vodou a může se hned použít. Já do toho máčím žínku a potírám prdelku, nechám zaschnout, natřu Rybilkou a do plínky. A za 2 hod nejpozději znovu a tak pořád, dokud není ok.
@Bauli píše:
@misulinka27 znovu radím černej čaj. Sáček zalít do půlky hrnku, nechat minutu, vyndat a dolít studenou vodou a může se hned použít. Já do toho máčím žínku a potírám prdelku, nechám zaschnout, natřu Rybilkou a do plínky. A za 2 hod nejpozději znovu a tak pořád, dokud není ok.
ok zkusím
@misulinka27 fakt doporucuju. Kremy nezabiraly, po hermankovym caji za 2 dny super. ![]()
@misulinka27 já bych zkusila i vyměnit plínky, dostala jsem zelené pampers a strašně mi to smrdí, přijde mi to děsně chemické, sice píšeš, že jí nevadily, ale v kombinaci s tím, jak to má opruzené, jí to třeba nedělá dobře..myslím, že plínky bez chemie mají v DM, jen si nevzpomenu na název, ale nejsou to ty jejich klasické..
Až se jí to vyléčí, zkus lenienskou mast, jestli jsi ještě nezkoušela, více maminek s ní má dobrou zkušenost, třeba by vám taky sedla, já s ní mažu celé miminko a nemáme problém..
@nela2 píše:
@misulinka27 já bych zkusila i vyměnit plínky, dostala jsem zelené pampers a strašně mi to smrdí, přijde mi to děsně chemické, sice píšeš, že jí nevadily, ale v kombinaci s tím, jak to má opruzené, jí to třeba nedělá dobře..myslím, že plínky bez chemie mají v DM, jen si nevzpomenu na název, ale nejsou to ty jejich klasické..
Až se jí to vyléčí, zkus lenienskou mast, jestli jsi ještě nezkoušela, více maminek s ní má dobrou zkušenost, třeba by vám taky sedla, já s ní mažu celé miminko a nemáme problém..
jojo vyměnit plínky mám také v plánu, pokud nic už nezabere
Omlouvám se, jestli opakuji některé rady, které pomáhají nám. Uvařit černý nebo nějaký protizánětlivý bylinkový čaj a místa s tím potírat. Nechat oschnout. Pupínky občas potřebují vysušit, ne mazat. Takže nechat tak. Až vidím, že už se tvoří stroupky, namažu něčím přírodním, třeba bambuckým máslem, míchám si třeba bambucké máslo plus nějaký olejíček (tea-tree nebo třezalka například). Rozpustím bambucké máslo ve vodní lázni, vmíchám co potřebuji, naliji do vydezinfikovaného kelímku a uložím do ledničky. Tohle mazání je na všechno. Může být i kokosový tuk, ten je taky docela dostupný. Nebo vše dohromady. Z ledničky vytažené nejdřív rozetřu mezi prsty, krásně to povolí, teprve potom bolavá místa opatrně namažu. Na umývání zadečku jen čistou vodu a maximálně nějaké přírodní mýdlo. Od malička jsem miminkům do koupele přidávala jen olejíček, například mandlový.
Používám látkové pleny a obecně se tyto problémy hojí lépe. Snažím se odvést vlhkost, takže v látkové pleně mám vždy ještě bambusovou separačku a papírovou separačku. Když někam jedeme a dám Pampersku, hned se to zhorší.
Hodně štěstí ![]()
@misulinka27 píše:
jo to už dělám skoro 14dní a nepomáhá to zatím…tak proto jsem tady založila tuto diskuzi… dr mi předtím poradila jen sudokrém. tím to mažu furt a nepomáhalo to. ani imazol, rybilka, penaten, bepanthen…větrám, otírám vodou… plínky máme od narození stejný, i ubrousky, které jsem používala…tak mi je divný z čeho to najednou má
a nezačala jsi přikrmovat? naše se oprudila, když začalo být i jiné složení jídla, v půl roce jsem jí dávala zadek dohromady snad měsíc ![]()
Mě se malá oprudila když jí rostly zuby. Asi měsíc jsem se toho nemohla zbavit
a to jsem zkoušela všechno! Až genciálka a být bez plínek pomohlo
Co se týče látkovek, tak malá se opruzuje hlavně po látkovkách, to jsem si malovala, jak budu látkovat a vydrželo mě to 2měsíce s hroznýma problémama ![]()
@Immortalkova píše:
@misulinka27 AhojMně se malá poprvé oprudila v 10. m., a to při přechodu z Nutrilonu na Sunar
Trpěla do té doby, než mně po týdnu-dvou docvaklo, že je to tím Sunarem. Koupila jsem Bebu a od té doby žádné opruzeniny a dokonce začala lépe prospívat
Ať to malinké brzy zmizí. Já používám zelené Pampers na noc a přes den buď Babylove z DM nebo oranžové Pampers. Moc z nich ale nadšená nejsem. Co mně totálně smrdělo chemií, tak šmoulí plenky z Alberta, to byl masakr
Z ubrousků zelené Pampers, z bílých jsou všude vlákna, to platí i pro Huggies včetně plen. Babylove mi nevoní. Mažu nefanaticky Bepanthenem
Na některé epizody je stejně asi nejlepší voda a ručník
![]()
Tak my šmoulí používáme a v pohodě, vůbec se neopruzuje
střídám je s kalhotkovými z tesca a taky super
@siamka7 píše:
@vvero tea tree olejíček snad neten pálí
@Bauli píše:
píše že pár kapek do přírodního másla, tam pálit nebude
Přesně tak. Pár kapek do celého kelímku určitě pálit nebude. Je to hlavně kvůli dezinfekci a je to vyzkoušeno na dvou mých dětech. Siamko, přečti si o tomhle olejíčku něco ![]()
@kozisek píše:
a nezačala jsi přikrmovat? naše se oprudila, když začalo být i jiné složení jídla, v půl roce jsem jí dávala zadek dohromady snad měsíc
ano začla, ale nedávám kupované, vařím mrkev, brambor, brokolici, dýni a květák. nic víc zatím neměla.