Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky moc prosím o radu, mám holčičku 14 měs. a minulý týden se během spaní pokakala a od té doby je strašně opruzená, strašně červený to má a vůbec se toho nemůžeme zbavit. Nechávám jí po doma běhat bez plíny, mazala jsem jí to rybilkou, bepanthenem, infadolanem, panthonelem a nic jí na to nezabírá.Jana
Ahoj, tak nám se osvědčila červená Indulona na zadeček, ta je moc fajn, no a pokud už je hooodně zle, mažeme Pityolem. Sice se má používat až od 10let, ale myslím, že jednou za čas se nic nestane a opruzení je za jedno - dvě namazání pryč. Třeba holky poradí něco lepšího. Ahoj, M.
Nám se osvědčila weleďácká mastička na zadeček a potom látková plína v kombinci s vlněnými kalhotky (= nejprodyšnější balení, jaké existuje
)
Tak ať to brzo přejde…
Ahoj, co můžu doporučit, tak Sebamed proti opruzeninám, osbahuje zinek a dobře vysušuje a uklidňuje. Používáme ho, mažu jen tak dvakrát denně a ještě jsme opruzení nebyli. Taky je prý vynikající lékárensky vyráběná mast, jmenuje se to Dětská mast - perubalsam. Zatím jsme to nepořebovali, ale jedna kamarádka, měla podobný problém a po tom se jim to během dvou dnů krásně spravilo. Jen nevím, jestli ji udělají jen tak bez předpisu…
Na omyvani zadecku pouzit silny cerny caj - ne vodu nebo vlhcene ubrousky, jinak jsem mazla 1-2× Pytiolem a bylo to pryc.
u nás když už je fakt nejhůř, zabere genciána - ale protože vím, že už tam má kvasinky a na ty je nejlepší - sice má pár dní fialovou prcinu ale za 3 dny je klid
Ano , jednou jsme byly tak opruzení, že nepomáhaly ani pytiol, ani imazol -což jinak byly celkem funkční mastičky. A nakonec zabrala jen fialka a potírání opruzených míst pouze vatovou tyčinkou namočenou ve fialce. A bylo po problému. Jinak preventivně jsme používali při každém přebalení rybilku-také na ni nedám dopustit.
Anezce pomaha SebaMed mast na opruzeniny, welleda olej na miminka (obecne welleda ma moc dobry vyrobky), koupu ji ve vyvaru z hermanku. Kdyz uz je osypana hodne, tak po kazdym pokakani sprchuju a natiram, pokud se necha tak ji nechavam co nejdyl bez plinky.
Kdyz je nejhur mazu ji Endiaron masti (mame od dr.) a to je pak do 2 dnu pokoj.
Ahoj, tak malej se jednou oprudil strašně po Sleep and play a pomohla jedine voda, po prebaleni jsem mu zadeček omyla vodou nechala volně uschnout a dala novou plinu a za půl dne to mel o 100% lepší a potom jsem davala bepanthen nebo rybilku - c mas doma
Ahoj, a co obyč. pudr - zásyp? Tuším Aviril…? U nás celkem Aviril pomohl hoooodně. Jednak občas používám pudr, ale je i krém na opruzeniny. Na zadečky našich holčiček je Aviril bez chyby…
.
ahojda,
my máme krém na prdelku od SebaMed a super mažu jen na noc - taky je dobrý od Hipp - obsahují oba zinek.
Přeji ať jste brzy OK,
Ahoja, Ja davam Imazol a krem na opruzeniny od Hippu… Hipp davam jako prevenci, ale pokud se mi uz oprudi, mazu Imazolem a za dva dny ma zase prdelku jako samet… ![]()
Tak s opruzeninami máme obrovské zkušenosti. Mockrát jsem kvůli nim byla u doktorky, která se mi ale většinou vysmála, že jsem neviděla, co to jsou POŘÁDNÉ opruzeniny. Ale Anežka to měla skoro do krve.. Doktorka radila na ta nejhorší popraskaná místa genciánku a kolem na to „jen“ zarudlé Imazol. Pak mi radila ještě jednu mast, je celkem drahá a něco mi říká, že se jmenuje Vitella, ale jistá si nejsem. Každopádně má několik variant a na opruzeniny je ta ze zinkem, mast má modré označení. Myslím, že kromě této modré na opruzeniny existuje ještě jiná do mrazu a větru. Ale největší službu nám udělala ta kombinace gencianka - Imazol.
Ahoj,
tak ja vyzkousela snad vsechno. Zacala jsem bepanthenem, ondrejovkou, pak hipp, nivea, weleda, rybilka, sudocream, imazol, proste co mi prislo pod ruku…prislo mi,ze nezabira nic, ale nakonec to zmizelo
, ale fakt nevim po cem to bylo. Podotykam, ze latkuju, omyvam vodou, nechavam vetrat a stejne se mi tenkrat prdoch oprudil..
![]()
hodne stesti. ![]()