Opruzenina z příkrmu?

1.10.13 11:04

Opruzenina z příkrmu?

Ahoj holky, naše malá bude mít 6 měsíců a asi před 14 dny jsme začaly s příkrmy… žádný problém s ničím nebyl, malá papá hezky jak zeleninku, tak teď začla i ovoce… jen máme problém s opruzeným zadečkem… od narození nikdy neměla opruzeninu a teď se jí asi před 3 dny udělala opruzenina a nemizí… mazala jsem sudocremem celou dobu, přebaluji pořád stejně, žádné zanedbání… tak nevím :nevim: teď jsem zkoušela i Bepanthen a Calcium pantothenicum a nic… přijde mi, že má ten zadeček i malinko odřený, může to být tuhou stolicí po příkrmech?? Kaká v pohodě, žádné zácpy nic… Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18223
1.10.13 11:11

Bych řekla, že to bude spíš tím ovocem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.10.13 11:17

@Nainuva myslíš? měla zatím jen jablko s banánem a pak kupovanou přesnídávku nějaký mix ovoce od uk. 4.měs… a co s tím? mám jí ovoce zatím přestat dávat? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
1.10.13 11:21

Ovoce může být dráždivý.. já bych asi vynechala to, který ji to způsobuje a zkusila později

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.10.13 11:25

Ještě jsme vlastně dostali minulý týden dva balíčky vlhčených ubrousků jiné značky než používáme běžně, může to být i tím… protože se to tak nějak shoduje s dobou kdy začla být opruzelá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
1.10.13 11:26

Z takovéhle opruzeniny se vždycky posléze vyklubal prořízlý zub. Ale to byl teda i průjem k tomu…

Zkus ovoce vysadit, za týden třeba zkusit znovu a pomalu, po jednom druhu - a pár dní dávat jen ten jeden druh, aby bylo jasno, co to způsobuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
parketka
1.10.13 11:34

Podle mě je to uplně normální po příkrmech je ta stolička prostě dráždivější než jen po mlíku. Naše malá to taky chvilku měla než si zvykla.

• Citovat
  • Upravit
841
1.10.13 11:43

@MartinaHam. Stalo se mi to, dcera se minulý týden oprudila po jogurtu. Začala jsem měnit mastičky na zadeček, ale nic nepomůže, jen vysadit alergizující potravinu! Musíš zjistit, co konkrétně z toho ovoce to je, chvíli nedávat, pak to zkusit znova a opatrně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
1.10.13 12:05

Synovi začala vyrazka po ovoci v tomto věku. Vadily i domácí jablecne presnidavky. A možná to máte i v kombinaci s těmi ubrousky. Vynech týden ovoce a uvidiš. Jinak banán by vadit neměl, ale bacha na kupované, jablecna dřeň je ve všem, i když se to jmenuje jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
1.10.13 12:14

Opruzenina může být 100 pro po jídle. Malá to též měla, ovocné příkrmy jsem ji dávala společně s nastrouhaným piškotem a bylo to lepší. Jinak na opruzeniny výborný odvar z řepíku. Troufám si tvrdit, že to funguje líp než sudokrem, panthenol, imazolan atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13679
1.10.13 13:27

@MartinaHam. taky se syn poprvé oprudil po příkrmech a trvalo docela dlouho než si na novou stravu zvykl. Zadeček jsem větrala, myla jen vodou, lehce sušila. Vyměnila Pampers premium care za plínky Babylove z DM. Jako mast pomohla Vitella ictamo - volně prodejné, ale většinou na objednávku. Je v tom zinek + ichtamol, je to mastnější - udělá to krásný film na zadečku a nepustí tak moč či stoličku ke kůži.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kulen
22.11.13 09:47

Opruzeniny po ovoci

Malá se mi po ovocných výživách neoprudí, ale stačí nastrouhat čerstvé jablko nebo jiné kyselé ovoce a opruzenina přijde okamžitě a taková, že je naběhlá a zmokvalá. Pomůže jen vysadit ovoce a natírat Imazolem 2× denně. Pak se to ztratí.

• Citovat
  • Upravit
355
10.5.14 20:35

Oprzuní po jogurtu

Ahoj mylýmu je téměř 9 měsíců a tak měsíc zkouším jogurty, ze začátku průjem pak jen řidčí což je asi normální ale má po něm opruzeniny, tak vždy na chvíli vysadím a zkusím znova ale nic… Nevím čím jiným ho nahradit, na odpolední svačinku jsme často venku a nechci řešit mléko někde venku apod., prostě jogurt je jednodušší.
Prosím o radu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16939
10.5.14 20:37

Co dát přesnídávku místo jogurtu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
10.5.14 20:43

Nějterý mimča jogurt nesnesou, když měl prujem, tak bych ho vysadila, mužeš ho nahradit přesnídávkou nebo banánem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí