Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Z těch 3 se mi líbí akorát Sabina. Jména Iveta a Magda mi přijdou úplně normální, ale v dnešní době se skoro nedávají, to spíš v mojí generaci ![]()
Já teda nevím ale u každého jména se najde někdo kdo ho kazí a třeba u Sabiny né protože ty jsi takovou nepoznala, ale zase jiní s ní mají zkušenost, já bych rozhodně nedala na rady cizích ženských, ale dala bych to které se mě i partnerovi líbí a šlo by mě o to se sním na tom shodnout
jestli se ti líbí Ivetka tak jí dej a kdyby ti napsalo tisíc ženských že né tak jí nedáš ![]()
Jinak ze všech třech jmen znám aspoň po jednoho člověka s každé generace
Přiznám se že mě se líbí jiná jmnéna, ale hlavní je že se líbí tobě
![]()
Když vidim Iveta, vždycky si vzpomenu na Džambulku. Magda a Sabina jsou v pohodě, obě jména mám v rodině
akorát nechápu, kde jsou ty netradiční jména, tyhle jsou běžná ![]()
Popravdě to nepovažuji za netradiční jména, minimálně ta Magda je poměrně častá, i když ve formě Magdaléna, ale to je fuk, to se při oslovení nepozná, plným jménem jim říká málokdo. U Ivety mě kupodivu Bartoška hned nenapadla, tak to ber jako dobré znamení, přijde mi to takové tvrdé jméno, ale to je otázka osobního vkusu, věřím, že spousta lidí to tak nemá a není to vůbec špatné jméno, rozhodně se jím nejvíc z těch tří vyhnete módní vlně. Prostě ani jedno z těch jmen není volbou mého srdce, ale nevidím na nich nic špatného, u žádného z nich bych neřekla „chudák dítě“
.
Ahoj, já jsem křestním jménem Iveta a upřímně to jméno nesnáším. Lidi mi říkají Ivet, Iveto a nebo Ivetko, na tu jsem úplně alergická. Nevím, tvoje dítě, tvoje volba, ale mě se moje jméno nelíbí a v okolí ani v minulosti ze školy si nepamatuju, že by mi to jméno někdo záviděl nebo že by se mu líbilo. ![]()
@nikol.ondrášovka píše:
Promiň ale tohle nejsou netradiční jména, fakt ne
Dobře, špatně jsem se vyjádřila, za netradiční považuju například Kryšpín, Albína atd., tohle vážně nejsou netradiční jména, myslela jsem tím spíš jména, které dnes nikdo moc nedává a nejsou moc moderní
Nejsou to netradiční jména, chtěla jsem napsat, že jediné ucházející je Magdalénka, pokud jí nebudete říkat Magdička. Tak mně se kupříkladu nelíbí ani jedno z nich. kdyby ho dala kamarádka, neřeknu si nic, každého volba a na každé jméno se dá zvyknout. Moje kamarádka má Kajetánka, to je netradiční jméno, i na to jsme si zvykli ![]()
Kromě Sabiny ani jedno z jmen není v první padesátce nejčastěji dávaných jmen, čili za mě to rozhodně nejsou masově dávaná jména.
Jinak na mě působí tak nějak neutrálně. Ani zajímavá a pěkná, ani vyloženě odpudivá jména pro mě osobně.
@dandysek souhlasín úplně s tebou. taky se jmenuju Iveta. a nejraději bych ho vymazala z kalendáře
mám jméno po mamce, ale rozhodně bych dceru tak nepojemenovala. ![]()
@dandysek píše:
Ahoj, já jsem křestním jménem Iveta a upřímně to jméno nesnáším. Lidi mi říkají Ivet, Iveto a nebo Ivetko, na tu jsem úplně alergická. Nevím, tvoje dítě, tvoje volba, ale mě se moje jméno nelíbí a v okolí ani v minulosti ze školy si nepamatuju, že by mi to jméno někdo záviděl nebo že by se mu líbilo.
Podepisuji.
Iveto je hrozné, vždycky si připadám, že jsem něco provedla ![]()
Ivetko? Nevím no. Lidi mi říkají Ivi, Ivčo, Ivet. Jako nehroutím se, změnit si jméno nepůjdu, ale zrovna nadšená nejsem.
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jak se Vám líbí jména Iveta, Magda (ne Magdalena) a Sabina, máma ráda tyhle nedradiční jména, ale nevím, jestli se na ně v dnešní době lidi nedívají divně, třeba ještě nedávno, když jsem slyšela Iveta, vzpomněla jsem si na Bartošovou a ta mu dost kazí pověst, co Vy, jak by se Vám tohle jméno líbilo, kdyby tak své dítě pojmenovala, třeba kamarádka? Řekli byste si chudák dítě? Nebo se Vám to jméno líbí?