Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ovoce dávám dopoledne tak jsem mu ho nechtěla dávát i odpo :-/, vařím mu mléčnou rýži ale tu nemůžu navařit moc dopředu kůli UM tak mu to asu budu muset střídat s tím ovocem i odpo
. Nevím jak je to s těmi vysloveně dětskými jogurty, Lipánky apod. jestli jsou míň dráždivý a od kdy je můžou.
Proberu to s doktorkou ale jdem za měsíc
@MartinaHam. píše:
Ahoj holky, naše malá bude mít 6 měsíců a asi před 14 dny jsme začaly s příkrmy… žádný problém s ničím nebyl, malá papá hezky jak zeleninku, tak teď začla i ovoce… jen máme problém s opruzeným zadečkem… od narození nikdy neměla opruzeninu a teď se jí asi před 3 dny udělala opruzenina a nemizí… mazala jsem sudocremem celou dobu, přebaluji pořád stejně, žádné zanedbání… tak nevímteď jsem zkoušela i Bepanthen a Calcium pantothenicum a nic… přijde mi, že má ten zadeček i malinko odřený, může to být tuhou stolicí po příkrmech?? Kaká v pohodě, žádné zácpy nic… Díky
Nám se toto stalo také - vysadila jsem ovoce (na cca 2 dny - nahradila přesnídávkou - třeba banánovou, ta nedráždí), koupila ubrousky pro novorozence (ale raději omývala i vatovými tamponky s vodou, pak vysušit ubrouskem - a dlouho větrat), a pořád mazat… hodně moc… nej Bepanthen. Když bylo už hodně zle (malou to moc bolelo a v podstatě čím víc byla opruzelá, tím častěji kakala - začarované kolečko), vysadila jsem i příkrmy a jela 2 dny jen mlíko… to jediné jí zachránilo uplně. Také pomáhá 2× - 3× denně omáchat zadeček v chladné vodě ve vaničce. Časem se toto zlepší, čím bude starší, bude to lepší ![]()
@Kry5t0fek lípánky a probináčky by se do roka neměly, protože jsou smetanové a zatěžují se ledviny, má se dávat chocenský, holandia, já se s jogurtem nezatěžuju, mléčné výrobky zahlenujou, kluk má ještě atopák, takže já nedávám a dávat zatím nebudu
Mám stejný problém jako zakladatelka. Jsme druhý den na příkrmu brambora a mrkev a malá se mi silně oprudila v místě plínky. Nikdy opruzeniny neměla. Opravdu to může být s podáním příkrmů, přesto že je jedná jen o bramboru a mrkev a žádné ovoce? ![]()
Dobry den, mne se ted stalo to same :/ Muzu se Vas zeptat jaky byl dalsi prubeh?
Obnovuji tuto diskuzi. Jaký byl u vás průběh opruzenin v souvislosti s podáváním příkrmů? U nás nejdřív vše v pořádku, začala jsem v 6 a půl měsících, ale po několika dnech na příkrmech se objevily první opruzeniny a nedaří se je zvládnout, i přes eliminační dietu. Opruzenina je najednou i po mrkvi s bramborem a čtu, že se to stává.