Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Nevím co je myšleno starým domem, ale nám v paneláku to vedl přes rozvod elektriky, co jsou elektroměry, pak lištou, která vede k osvětlení na chodbě. Pak jen provrtal dirku nad furtama k nám do bytu. Asi taky záleží jaký technik to bude, ten náš bylo vidět, že je precizní puntíčkář.
@z.pepa aha, moc dekuji za zkusenost
A resil jste nejak se svj tu listu nebo proste jste si jen sjsdnal internet a at si technik sam poradi? dekuji
@Anonymní píše: Více
Předem jsem se zeptal, jestli bude něco vrtat na chodbě, říkal, že ne, kdyby jo, tak bych to předsedovi řekl.
Ta lišta tam už byla, vede od elektroskříně, takže on jak to protáhnul tou skříní, tak to jen zašoupnul vedle drátu, který v té liště vede ke světlu. Ta lišta je až k našemu bytu a tam jen provrtal tu dirku, ale je to fakt pidi dirka, optické vlákno je velmi tenké.
Taky u nás byl pán a chtěl nám to zavést (starý činžovní dům), ale nakonec zjistil, že kabel, který nám vede do bytu je nějaký nefunkční a že to nejde (aspoň tak jsem to pochopila). Že by se asi musel vyměnit celý kabel až dolů do rozvaděče. Takže to padlo.
@AnastazieB píše: Více
Cože? Můžete říct co to bylo za firmu? To je přece standardní úkon při zavedení jakéhokoli internetu, že když je kabel mrtvý, tak to vyvede z rozvaděče. Nám v minulém bytě tahali kabel od VDSL dokonce ze sloupu na střechu.
A ve vašem případě to asi nebyla optika, ne?
Já nevím co mam teda delat jestli honem rychle volat predsedovi ze k nam jdou dnes zavadet internet tak zda se pripasne muze vrtat..nebo to nechat na technikovi a pak to zpetne predsesovi oznamit
me to predtim nenapadlo
Jestli ten internet chceš, tak bych nikam nevolal, ať to ještě někdo aktivní nezakáže zrealizovat.
Pokud jste se předem nezeptala jestli bude vrtat, tak bych raději honem zavolal, za nedobré sousedské vztahy internet rozhodně nestojí. Pokud máte nromální vztahy, tak nad tím mávne rukou, pokud ne, budete potřebovat souhlas SVJ, je to společný prostor patřící všem.
@z.pepa píše: Více
Byl to pán z T-mobilu. Samozřejmě zadarmo, takže se moc nepředřel. Myslím, že to byl optický, byla to nějaká nová nabídka od nich, někdy loni nebo předloni. Jen tak nám to nabízel, my jsme to ani moc nechtěli, jen v případě, že by to šlo snadno. Jinak internet máme a jsme celkem spokojení.
Dneska nám má technik přijít natahnout a zprovoznit opticky internet..v bytě v panelaku a ja jsem z toho ve stresu, na chodbě je vše schované, bydlí tam převážně senioři, tak mam stres kudy to povede a aby to našli ty kabely
Mate nekdo opticky internet v byte ve starem dome? Je to ok? dekuji.