Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
tomikadze píše:petra79 píše:Spíš že málo, pokud je zaléváš metodou postavit do nádoby s vodou, musí se dělat každý týden, ale jestli kvete, měla by být OK. Mě když trochu uschla, přestali se otvírat květy, zalila jsem a kvetla dál, jak nic
Holky já mám problém u orchideí že mám splihlé listy,ale jinak rostou krásně.Není to tím že je zalévám hodně?Ale zalévám je tak jednou za 14 dní a někdy i déle.
Chuděrky tak je málo zalévám.Mě to tak nebaví to zalévání ![]()
Ahoj, tak já mám orchideje zatím 2. Bílou a tmavě růžovou. Tu růžovou mám přes rok, na okně, které je na západ, ale moc mi sem nesvítí slunko. Kvete nepřetržitě od té doby, co jsem s ji koupila v Kauflandu. Ještě jsem ji nehnojila, jednou za 14dní(někdy i déle) ji potopím do dřezu a nechám tak 2hodiny. A ted mi dokonce pustila další dva výhony a už mají poupata. A pak ta bílá-tu mám 2měsíce a ted odkvetla, tak uvidíme co s ní bude dál. Zatím žije
A to taky nejsem extra pěstitel, chcípla mi i petržel:-)
Bubu25 píše:
Ja si ve ct zkusim koupit jednu a uvidime jak dlouho mi vydrzi pokud pul roku a stale pokvete tak to bude moc fajn a koupim si do tretice jeste dve nejaky
Ale diky vsem holky za cenne rady pac mi to moc pomohlo pri rozhodovani zda vubec jo nebo ne
je potreba si uvedomit, ze kytka jako je orchidej se aklimatizuje i rok a dele na nove podminky, tak ji nevyhazovat, ona se vzpamatuje, nekterym to dele trva, ale v tech hypermarketech jsou jen hybridy, obecne odolnejsi nez botanicke druhy, takze uvidis......:) hodne zdaru…:)
ještě opatrně s nákupem v těchto mrazivých dnech, mohla by ti třeba opadat nebo i hůř když ji budeš tak střidat teploty po ceste domu
I tak bych se obávala. Pořád ber, že je to tropická rostlina. Teploty v přirozeným prostředí pod dvacet klesají jen občas, pod deset vůbec. Stačí jeden teplotní šok a můžeš mít po kytičce.
Opravdu bych počkala. Nebo jestli ji mermomocí chceš, tak bych ji na přenešení z obchodu do auta a pak z auta domů nesla zabalenou pod bundou. To je taky ještě možnost.
Jo a jestli jsi z Prahy nebo okolí tak v pátek začíná v botanický v Troji velká výstava orchidejí. Bude tam i prodávat Terrakoruna a ti mívají krásný výběr neobvyklých a neokoukaných květů.
http://www.botanicka.cz/…v-troji.html?…
tak aspon počkej až bude aspon nad nulou, zabal ji do nekolika vrstev novin a treba i do nejake deky. A rychle s ni domu. U vybalování taky opatrně a postupně, ne abys ji dala hned k topení
Trochu reakcí na příspěvky tady.
Přeju všem vytrvalcům, kteří si přečetli můj dlouhý a asi nudný příspěvek spoustu radostí s těmito kráskami a ať vám kvítí kvete. ![]()
Bubu pokud jsi z Českých Budějovic tak tam se pořádají dvakrát do roka krásný výstavy orchidejí. Měla jsem tam jet na čumendu na podzim, ale už jsem byla v očekávání a moje těhotenský nevolnosti mě jaksi nepustili. Měli jsme jet s bandou a ta představa, jak mi za každou druhou zastávkou staví,… no raději jsem od toho upustila. No snad příště.
Tady pozvánka na výstavu orchidejí v Českých Budějovicích. Ale kde to tam přesně je, to fakt nepovím.
*Prodejní výstava orchidejí (Výstava)
23. 03 - 01. 04. 2012
orchidejeI. respirium a Kruhový sál 9 - 18 hod.
Metropol ve spolupráci s SO Orchidea ČZS CB a partnery EXPLANTEX Vondruš, Botanická zahrada Tábor a ZOO Ohrada Hluboká nad Vlt. připravuje 20. ročník výstavy orchidejí a dalších exotických rostlin doplněnou o exponáty ze světa hmyzu a plazů.*
asi blbá otázka, ale kde se dá sehnat ta dešťová voda???
to jako nachytáte do kbelíku když prší?? a co když neprší..jako teď.. omlouvám, se že se ptám jako debil, ale nikdy jsem o tom neslyšela ![]()
Dešťovku si vozím od rodičů - chytají ji do sudů a zalévají s ní zahrádku. Přes zimu jezdím ke kamarádovi, má velký sběrač ze střechy pod barákem. No a teď, když pěkně nasněží (na zítra mám nachystaný čtyři velký soudky) tak vysílám svou drahou polovičku pro sníh. DOma pak nechám roztát.
Je ale pravda, že pěstuju botaniku (přírodní, nekřížené druhy) a tam by bylo zasolení kořenů fatální.
ahá, tak jsem si to myslela dobře… mi bylo divný že by se dala někde koupit
tak to dělat nebudu ![]()
Dešťová voda je vlastně odstátá. Nechej natočenou vodu z kohoutku stát cca den, než s ní budeš zalévat a potom je stejná jako dešťová. Nikde ji chytat nemusíš
Většina kytek nemá ráda tvrdou vodu.
no tak to dělám.. vždy když doleju konvičku napustím novou vodu a zalévám opět až za týden ![]()
Pomka píše:
Dešťová voda je vlastně odstátá. Nechej natočenou vodu z kohoutku stát cca den, než s ní budeš zalévat a potom je stejná jako dešťová. Nikde ji chytat nemusíšVětšina kytek nemá ráda tvrdou vodu.
Tak tak jednoduché to opravdu není… tím, že se voda nechá odstát, tak z ní max. vyprchá zbytkový chlor, ale tvrdost to neodstraní. Tu neodstraní ani var (odstraní pouze tvrdost přechodnou; trvalá, způsobená vápencem, který právě škodí, zůstává). Dobré je vodu přefiltrovat přes filtry jako je např. brita apod, případně ředit vodou destilovanou..