Orchidej v bytě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
merett
7.5.12 18:43

vypadá to zvláštně, ale asi se jí u tebe dobře daří. Pokud ji chceš omladit tak bych vyčkala až bude květů co nejmín a normálně to ufikla. Když má dobré podmínky tak vyrazí brzo nový stvol s poupaty

• Citovat
  • Upravit
26453
7.5.12 18:47

ty jo, tak takovou stromoidní vytrvalku vidím poprvé 8o Pokud ji nechceš stříhat, tak ji zkus tvarovat, prostě ty konce točit a uchycovat na tyčku … ale nevím, jak moc by to bylo úspěšné :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
8.5.12 08:36

No právě, začla klasicky jako výhonek s pár květy. :-) To točení zkusím to je dobrý nápad. No možná to je tím, že se o ni vůbec nestarám, jen občas zaliju a ona se snaží přežít. :-) :-)
Pokaždé když jse pohnojila ostatní orchidejky co mám, tak do dvou dnů spadly všechny květy a začla usychat. Tak nehnojím. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
8.5.12 08:59

Možná jsi hnojila moc a nebo nesprávným hnojivem. Já hnojím a daří se jim dobře. Ale tu tvou vidím taky poprvý :) Já bych to zkusila ustříhnout, ale s tím rizikem, že nevíš, co jí to způsobí, když kvete takhle dál. Co se zeptat v zahradnictví?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
17.5.12 07:40

nemáte náhodou doma některá Cambriu? Včera jsem si jednu cvičně koupila v Obi ve výprodeji a nevím jak se o ni starat

• Citovat
  • Upravit
9909
18.5.12 14:52

Holky prosím o radu.Dostala jsem ke dni matek orchidej která má 3 květy a každý květ je v ampulce s vodou,je to naaranžovaný v takový tý hmotě co se používají třeba sušené kytice.Nevím jak se ten materiál jmenuje,je to takový zelenkavý.Nevíte jak se mám o to starat,jestli to není jen dekorativní a až to pojde tak to pojde a vyhodím to?Jeden květ mi už usychá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24392
18.5.12 15:02

@petra79 Přesně jak říkáš, až odkvete tak bude po ní. Ta už dál neporoste, je jen dekorativní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
18.5.12 15:12
@Daša 2 píše:
@petra79 Přesně jak říkáš, až odkvete tak bude po ní. Ta už dál neporoste, je jen dekorativní.

Aha tak děkuji :mrgreen: Tak mi zbyde hezký květináč :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
16.3.13 17:22

Chtěla bych se zeptat, mám orchidej, která jeden čas vypadala, že už se nezvpamatuje, ale nakonec se mi podařilo ji zachránit, nyní má už 5 zdravých listů, ale stále nekvete, co s tím? máma má orchidej, na které byly 2 hnědé listy, vyměnila substrát a teď rostlinka kvete, ale ta moje i přes zdravé listy stále ne :-O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5313
16.3.13 17:40

@teriiiy mám stejný problém, orchideje mám 2 po odkvetení květů z obchodu mi jen jednou nasadily na květy, které ještě před rozkvetením zaschly a od té doby nic. Za to listy rostou hojně. Rosím téměř denně a do speciálního hnojiva dávám teď cca 1× za měsíc přes noc a pak sliju. Tak si též počkám na radu od zkušenějších zahradnic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
16.3.13 18:07
@HankaHK píše:
@teriiiy mám stejný problém, orchideje mám 2 po odkvetení květů z obchodu mi jen jednou nasadily na květy, které ještě před rozkvetením zaschly a od té doby nic. Za to listy rostou hojně. Rosím téměř denně a do speciálního hnojiva dávám teď cca 1× za měsíc přes noc a pak sliju. Tak si též počkám na radu od zkušenějších zahradnic.

no tak snad tu někdo poradí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1230
16.3.13 18:32

Posaďte orchydej do vany, napustě do „obalu“ vodu-až po okraj, napustit vodu i ke koneřům až povrch-prostě ji jakoby „potopit“, nechat 2-3 hodiny stát v té vodě. Ona si "nacucá co potřebuje. Pak z toho vodu je vylít a zpět na okno nebo kde ji máte. Pokaždé co to udělám mi orchidej celá obrazí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5313
16.3.13 18:35

@X-333 to dělám pravidelně a nic. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1230
16.3.13 18:39

@HankaHK Tak to teda nevím…já zatím měla štěstí, že mi tohle pomohlo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
16.3.13 18:47
@X-333 píše:
Posaďte orchydej do vany, napustě do „obalu“ vodu-až po okraj, napustit vodu i ke koneřům až povrch-prostě ji jakoby „potopit“, nechat 2-3 hodiny stát v té vodě. Ona si "nacucá co potřebuje. Pak z toho vodu je vylít a zpět na okno nebo kde ji máte. Pokaždé co to udělám mi orchidej celá obrazí.

jsem ještě nezkoušela ;) a jak často tohle opakuješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí