Orchidej v bytě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
297
16.3.13 19:30
@Spellinka píše:
@teriiiy Tak dej tomu čas :)Někdy pomáhá ji dát do chladnější místonosti, okolo 16 stupňů. A hnojíš tedy něčím?

nene nehnojím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
16.3.13 19:34

@teriiiy zkus ty tyčinky..jsou fakt dobrý. Mě se rozkvetly i ty kytky který nechtěly :) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
16.3.13 19:53

Jsou to mrchy proradný :cert: Máme s tchyňou Jarunou okna od sebe cca 2m, hnojíme stejným hnojivem, stejné koupeme :),ona má za oknem botanickou, já občas jásám n ad jedním pidikvěte :nevim: m Asi si s nima taky budu povídat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26460
16.3.13 19:55
@jířa6 píše:
Jsou to mrchy proradný :cert: Máme s tchyňou Jarunou okna od sebe cca 2m, hnojíme stejným hnojivem, stejné koupeme :),ona má za oknem botanickou, já občas jásám n ad jedním pidikvěte :nevim: m Asi si s nima taky budu povídat :)

málo jim vyhrožuješ… :mrgreen: u nás stačí čas od času položit mezi květináče zahradnické nůžky a mile kytinkám vysvětlit, že všechno, co nekvete a přečnívá, bude odstraněno - kvetou jak strhané :pankac: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
16.3.13 20:08

@neumisa Tak to mě nenapadlo, a mohlo, naše babi je velmi velmi rázná. t :mrgreen: ak to tak určitě taky dělá :) :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
16.3.13 20:35

Mě kvetou nádherně, chce to se o ně vůbec nestarat. zaliju je opravdu tak 1× za 3 týdny. když jsem je hnojila vždycky zaschly anebo nevykvetly. Teď je nehnohím vůbec, také je jim lépe na východojižní straně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
16.3.13 20:48

@k.a.c.k.a.1 A já doufala, že to je žaluzkama, ty naše bábi nemá…tak už zbývá jen to vyhrožování :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
16.3.13 22:32
@jířa6 píše:
@k.a.c.k.a.1 A já doufala, že to je žaluzkama, ty naše bábi nemá…tak už zbývá jen to vyhrožování :)

Vyhrožuj.-) A opravdu je dobré nezalívat, ony se pak prý snaží zachovat se a rozmnožit a vyženou květy..-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1820
16.3.13 23:25

No tak ja nevim. mam jen jednu co jsem dostala pred 3 lety a jeste ani jednou mi nekvetla. Mam ji na okne smerem na vychod, namacim ji 1-2× za mesic, 1× tydne ji kropim hnojivem na listy, protoze mam doma suchy vzduch, davam ji pravidelne hnojici tycinky, v lete jsem ji i presadila a porad nic :( Teda listy mam krasny a pevny, ale po kvetu ani pamatky. Jo, a nadavani a vyhruzky taky nezabiraji :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
17.3.13 07:59

@kajmi kropení jednou týdně je podle mě málo. Někde jsem četla, že by se měly listy rosit denně. Ale vodou, denně hnojivem asi ne. Podle mě ji možná hnojíš až moc? :nevim: Záleží také na pokojové teplotě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26460
17.3.13 08:26

Čím víc péče, tím horší výsledky… nehnojím, nerosím, namáčím 1×14 dní… a sem tam si s nimi povídám. A jak jim to jde k duhu! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1820
17.3.13 08:45

Tak na tom postriku to pisisou 1× tydne :nevim: V pokoji mivam od 19-22 °C.
@neumisa Je fakt, ze moje mama si s „holkama“ (tak jim rika) povida kazde rano a kvetou ji porad :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
17.3.13 08:55

Nerosím, nenanmáčím a hnojím tak jednou za měsíc až dva (prostě když si náhodou vzpomenu) a kvete jak divá :) Jo a mám jí na severním okně. V noci nám tu teplota klesá k 18° a přes den tak 22°. Zalívám zhruba jednou týdně a jenom trochu.

• Citovat
  • Upravit
7323
17.3.13 09:44

@kajmi to ale píšou na hnojivovém postřiku. Odstátou vodou bys měla rosit téměř každý den. Já to teda ale taky nedělám, namáčím je jednou za dva týdny do vody s Kristalonem (plod a květ), ale nechám je tam stát 1-2dny. Až potom vylévám. Kvetou krásně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
HanaMat
17.3.13 18:27

Nekvetou a nekvetou

Ahoj děvčata, když tu vidím vaše nádherné kvetoucí orchidejky, chce se mi plakat :,( Mám už několik let asi 12 phalaenopsis, mají nádherné obří listy a stále přirůstají nové a nové :,( Ovšem květy žádné :nevim: Některé už jsem musela uříznout v půli a znovu zasadit, protože se nevešly na parapety. Začaly krásně růst, ale zase jenom listy. Mám je na JZ, Z a S. Východní okna bohužel nemám. Vše dělám podle rad. Máčím jednou za 10 – 14dnů, hnojiva jsem vyzkoušela různá, dokonce i nějaké specielní od orchidejáře. A květy prostě nic!!!Nevím jestli nemají třeba málo světla, protože musím přistiňovat žaluzkama. Moje dcera bydlí v rod. domku, má orchideje úplně všude, za oknem i jinde a kvetou jí neustále. Tak já opravdu nevím, kde dělám chybu. Poradí mi někdo, prosím :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1