Orchidej v bytě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
85459
19.7.16 13:51
@JayLee píše: :cert: :cert: no ja tu poslední asi taky vyhodim pac jsem dneska na ni koukala amam ji mesic a opet to same kvety zacinaj vypadat jak zvadle a bez vody a ten jeden na tuty dneska odpadne takze pujdou další a nakonec zase zbude stonek co vyhodim :nevim: fakt vsem zavidim co jim to pul roku kvete :pocitac: přitom mista menim zalevam 1× za 10 dnu stylem prolejvanim, svetla maj dost, stalou teplotu a i ruzne kupuju ne jen u jednoho prodejce a stejne :pocitac: :pocitac:

Ja nepropejvam, naliju tam vodu a klidne tam stoji nekolik dni :oops: a proc je chces vhazovat? Tak ten stonek proste cely ustrihni, ja teda striham klidne 1 cm od zeme a ona zacne rust a kvest pak na jinem miste :nevim:

Kdyz premyslim, tak se casto stehuji a v jednom byte mi nekvetla, treba je to prostredim :nevim: a tede nejvic jim prospeje, kdyz je jim v zime zima, v jednom byte jsme skoro mrzli, ale orchidejim se darilo vyyyborne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85459
19.7.16 14:28
@JayLee píše:
no jo tak co s tim když to nemá kvet a je to pak ustrihle od stonku? To ani nevypada hezky a s mym stestim by to stejne nevzeslo no :nevim: ja na tejhle poslední ji zkusim ustrihnout ten stonek a dam ji na okno a uvidim no ale :think: :nevim: ja mam rada když kvetou a jsou pekny jinak proste s emi to pak nelibi mit pahejly doma no :?

Tak vyroste pak dalsi rok, me by to fakt nenapadlo vyhazovat 8o jojo, ten stonek ustrihni, ja cetla, ze se ma strihat priblizne nad 3 temi zarezy na tom stonku, jestli vis, co myslim. Ja to tak driv delala, ale striham uz primo 1 cm od zeme. Aspon budes vedet, co se s tou orchideji deje v zime, dej ji na chladne misto. A ted ji mas kde? Ja je mam primo za oknem, ted zapadnim, v minulem byte vychodnim, podle me je lepsi to vychodni, ale mym je to nastesti jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85459
19.7.16 14:31
@Tom-Jerry píše:
Holkyy nevím jestli to sem už někdo psal, ale mě taky nedrží, udělají poupata a najednou začnou usychat a listy jsou takové scvrklé, ale není to tím, že by neměli vodu. Nechápu to :nevim:

A maji dostatek slunce? Nejlepe, kdyz na ne sviti dopoledne slunce primo za oknem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85459
19.7.16 14:33
@Madam-Owl píše:
@JayLee orchideje pestuju uz 10 let mam jich asi 20. A ano je normalni, ze kdyz ji koupis, tak odkvete. Za prve nevis jak dlouho uz kvetla v krame a za druhe, zmenis ji prostredi tak na to reaguje. Vyhazovani je uplne zbytecne. Az odkvete odstrihni stonek o kousek niz a nech ho, vyrazi z nej nove kvety a nebo k nemu pribyde dalsi novy stonek. Kup si hnojivo. Od brezna do rijna prihnojuj, nebo se prodavaji hnojici tycinky, ty vydrzi 3 mesice. Zalevam jednou za cas proleju a necham stat treba i den ve vode, druhy den vodu vyleju. Casto rosim i listy. Jinak muze se stat ( a me se stalo) ze orchidej nepokvete treba i rok a pul. A klidne je soupni i na zapad. Slunicko jim nevadi.

To si myslim taky, ze po koupi odkvetou. Ja mam ty svoje uz fakt dlouho a asi zezacatku tak nekvetly, jen ta posledni jo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85459
19.7.16 14:34
@JayLee píše:
no ja si myslim, ze jo :think: ja jsem se bala ji dat za okno aby na ni neprazilo primo prave :nevim: takze myslis ze ma malo svetla? :roll:

Ja je mela teda na okne odjakziva :nevim: ted na ne prazi slunce od 2 hodin do vecera a bez problemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85459
19.7.16 14:45
@JayLee píše:
chjo..takze cekat a doufat? :nevim: mi nerikej ze nikomu nevydrzi když si je koupi tak pul roku a ze musí cekat az opadaj a znova vyrasi? :nevim: :zed:

No ta posledni mi vydrzela kvest 5 let doted :mrgreen: bracha to nechape, mu taky vzdycky chciply. Tak zkus s touto vydrzet, dej ji na okno, v zime taky, ale mimo radiator.

A na okno nam jeste nesviti, tak asi az od 3-4h

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85459
19.7.16 14:50

@JayLee nene, Ty ten stonek ustrihnes, ale z neho uz nic nepokvete, vyroste jinde noten bude kvest. Alespon u me to tak bylo vzdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85459
19.7.16 14:54

@JayLee to zalezi na druhu orchideje, tu treti jsem ted darovala, po prestehovani jsme prisli o jedno okno a ta rostla do vysky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33022
19.7.16 15:27

Holky tak jsem se naštvala a udělala jim letní sestřih a uvidí se :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85459
19.7.16 15:28

@JayLee @Tom-Jerry tak pak nekdy zase informujte :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33022
20.7.16 08:27
@JayLee píše: :pankac: :pankac: ja dneska rano byla v penny a tam je maj v akci za 159 kc ale krasny a zase me svrbela ruka abych ji koupila :mrgreen:

za chvilku zrovna jdu nakoupit, taky budu mít problém se udržet nekoupit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
20.7.16 09:22

@JayLee Ja teda nevim, ale me nikdy nekvetou pul roku v kuse, treba 2 az 3 mesice je maximum. Pak to ustrihnu o par cm. A treba za mesic mi vyrazi nova poupata nebo novy stonek, kvetou takhle cely rok. Vetsinu jich mam na okne na zapad, zbytek na jih. Myslim si ze neni problem v kytkach ale v tom ze asi nejsi trpeliva :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
20.7.16 09:26

Jinak ja jsem asi pred 2 lety koupila v OBI zlevnenou orchidej, byla na takovym voziku nezi poskozenyma nebo proste vadnejma kytkama. Stala me asi 50 korun. Byla odkvetla, takze jsem ani nevedela jakou ma barvu. Teprve letos mi po dvou letech poprve vykvetla a ted pokvete podruhe. Mam z toho fakt radost :palec: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85459
20.7.16 12:56
@JayLee píše:
aha :think: :nevim: však tu ale někdo psal, ze mu kvetou pul roku a ja to vidam za oknem vsud emozne tak taky pul roku kvetou :nevim: :D

Ja nevim, kdy mi vykvetly, asi na jare :think: a ta jedna kvete porad, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66821
20.7.16 18:53

Mně se odkvétání střídá 2× do roka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie