Orchidej v bytě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3030
12.7.16 21:52

Já je zalévám normálně jako ostatní květiny a taky kvetou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
12.7.16 22:40

@JayLee orchideje pestuju uz 10 let mam jich asi 20. A ano je normalni, ze kdyz ji koupis, tak odkvete. Za prve nevis jak dlouho uz kvetla v krame a za druhe, zmenis ji prostredi tak na to reaguje. Vyhazovani je uplne zbytecne. Az odkvete odstrihni stonek o kousek niz a nech ho, vyrazi z nej nove kvety a nebo k nemu pribyde dalsi novy stonek. Kup si hnojivo. Od brezna do rijna prihnojuj, nebo se prodavaji hnojici tycinky, ty vydrzi 3 mesice. Zalevam jednou za cas proleju a necham stat treba i den ve vode, druhy den vodu vyleju. Casto rosim i listy. Jinak muze se stat ( a me se stalo) ze orchidej nepokvete treba i rok a pul. A klidne je soupni i na zapad. Slunicko jim nevadi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
12.7.16 22:43
@JayLee píše:
jake energie a co se říká? :nevim: 8o :think: no jasny asi to bude chtit vyzouset co zabere no ale me to stve pac si ji nekde koupim nebo dostanu a po mesici vyhazuju no a kazdej je ma tak pekny za téma oknama :nevim: je dam na ten parapet taky :roll:
Říká se, že by neměly být v ložnici, že jsou to paraziti a vysávají energii…
Jinak nepozorovala jsi, že by se jim v různých obdobích dařilo lépe/hůře?
mně jdou dobře od podzimu do jara a pak mají klid.
Nejlepší zkušenost mám s nima na severním a východním okně, ale kamarádka je má pouze na jižních parapetech a má je neuvěřitelné…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66821
12.7.16 23:35

@JayLee květy opadají, to neva, ustřihni stonek asi 3 cm nad listy. Zalévám jednou týdně, nechávám asi hoďku stát ve vodě, pak hnojím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25206
13.7.16 08:27
@Malaga píše: Říká se, že by neměly být v ložnici, že jsou to paraziti a vysávají energii…
Jinak nepozorovala jsi, že by se jim v různých obdobích dařilo lépe/hůře?
mně jdou dobře od podzimu do jara a pak mají klid.
Nejlepší zkušenost mám s nima na severním a východním okně, ale kamarádka je má pouze na jižních parapetech a má je neuvěřitelné…

@JayLee Přesně tak jsem to taky četla. Třeba se jim nedaří tam, kde tu enegrii nemají kde brát. Já teda ještě četla, že by neměli být kdekoliv v místnosti, kde trávíš hodně času.
Ale jak píšou holky, to, že kvetou měsíc a opadají, je normální. Žádný kvítko nekvete věčně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1528
13.7.16 10:56

Mám doma takovou knížku od nějaké ruské „čakrabáby“ a píše tam, že orchideje sosají energii z prostoru, že jsou vlastně cizopasné. Ale někomu to vyhovuje, je třeba si to vyzkoušet.
Jinak já je mám teď venku na zahradě za kůlnou, kde je polostín, moje okna jsou na západ, a to bych je spálila. V září je pak stěhuji domů, a to už mají většinou výhony s poupaty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66821
18.7.16 11:33

@JayLee mně teda kvetou půl roku. Ale reagují na změny podmínek. Takže se může stát, že brzy po koupi odkvetou. Mně se nedaří s těmi prcky, zabila jsem druhou- už si ji nepořídím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33022
18.7.16 12:06

Holkyy nevím jestli to sem už někdo psal, ale mě taky nedrží, udělají poupata a najednou začnou usychat a listy jsou takové scvrklé, ale není to tím, že by neměli vodu. Nechápu to :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33022
18.7.16 13:04
@JayLee píše:
jo presne to se deje i me :pocitac: a pak opadaj :pocitac: 1× za 10 dnu prolejvam občas i orosím a mam je na zapad ale nejsou na primem horku ani slunci takze by to mělo byt ok :nevim:

mě to samé, a nakonec uschne ještě ten šlahoun na kterém rostou :zed: teď dokonce začal zasychat dřív než i opadaly :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33022
18.7.16 13:09

Jinak tady v ulici mají všichni krásné a kvetoucí a to je mají na východním okně na slunci jen já mám takové zmetky :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
18.7.16 13:50

Dej orchidej někam na světlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33022
18.7.16 13:54
@Vendea píše:
Dej orchidej někam na světlo…

mám, víc světla už ani mít snad nemůže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66821
19.7.16 12:04

@JayLee pokud zajdou květy, ne celá rostlina, nic se neděje. Odstřihni stonek a čekej, nový se objeví. Já mám orchideje na jihovýchod a díky podstřešení na ně půl roku (v zimě) slunce svítí a pak půl roku ne. Na změnu reagují odkvetením, ale pak se zmátoří. Dokud nezajdou listy, kytku nevyhazuj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66821
19.7.16 13:44

@JayLee usřihnu to tak 5 cm nad zeminou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85459
19.7.16 13:48

Ja je mela na vychode i na zapade a kvetou mi krasne porad :mrgreen: jedna dokonce uz 5 let, nez odkvete, tak uz ma nove kvetu, takze kvete fakt v kuse :lol: Ja se o ne nestaram, zaleju je, kdyz si vzpomenu :oops: mam celkem tri, jedna se dokonce sama „rozmnozuje“ nejakym tim vyhonkem v kvetinaci a treti mi spadla na zem a je uz dva roky bez jakekoli hliny (pro orchideje) a kvete nadherne (s tou hlinou v kvetinaci moc nekvetla :mrgreen: ). Takze mam stesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí