Orchidej v bytě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7323
17.4.12 14:51

Necháváš jí tou vodou trošku nasáknout než ji vyleješ? Nechybí jí hnojivo? Nebo jestli ji nemáš u topení, možná je na ni moc teplo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
17.4.12 17:05

Ahojky, mě orchidej pouští kořínky o sto šest, roztahuje se, kde může, ale už přez rok nevykvetla :evil: A to jí jednou za dva týdny dám nasáknout vodou, je umístěná na okně v nejsvětlejším pokoji, ale přímé sluneční světlo na ní nejde a stejně nic..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
17.4.12 17:15

@FairyDrumy hnojíš?

• Citovat
  • Upravit
302
17.4.12 17:20

@merett : Zřejmě málo, cca jednou za půl roku. Přemýšlím, jestli jí nepřesadím, pač těch různých šlahounů má hrozně moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24392
17.4.12 17:23

Já namočím jednou za týden, dva týdny květináč do vody nechám hodinu namočené a pak vodu vyleju.Jednou týdně postříkám listy a kořeny hnojivem. Květy se nestříkají.A odkvetlý stonek nestříhám hned, protože z něj může vyrazit další stvol na květ, když stonek zaschne tak ho ustřihnu,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
17.4.12 17:25

@FairyDrumy tak zkus přidat, já hnojím kapku do každé zálivky a kvetou mě

• Citovat
  • Upravit
302
17.4.12 17:27

A za jak dlouho se asi projeví, že jsem byla úspěšná? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
17.4.12 17:35

Já přidávám hnojivo při každém namočení do vody. Cca jednou za dva týdny, přibližně, mám chladnější byt. Musíš ji hnojit, aby dobře kvetla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
19.4.12 15:26

@Bubu25 ty ji máš ještě rozkvetlou z obchodu ne? to není tak potřeba, ale až budeš čekat na nový stvol tak hnojit bude třeba. Ale můžeš začít už ted, ono jim to jen prospěje

• Citovat
  • Upravit
23.4.12 22:49

AHOJ, mela bych par otázek…Patrim k tem co nikdy neměli vic jak 3 kytky natoz orchidej :-O No a ted jsem se rozhodla ze jednu zachránim. Prosím poradíte? Předevčírem jsem
si vzala od známé orchidej ve špatném stavu. Řekla jsem si, že jí
zkusím dát dohromady, ikdyž o tom absolutně nic nevím, protože ona
by ji jinak vyhodila… má jeste dvě a taky to budou mít brzy za
sebou, jestli si je nevemu… teda verim ze jim pomuzu :) Co jsem
na netu našla na záchranu sem udělala, uhnilé kořeny, plavala ve
vodě, podle tohoto návodu
 http://mojedilo.ireceptar.cz/…ijici-koreny

A ted co potrebuju vedet…
1.- co je to za druh takto z fotky poznáte? Jestli je to nejaka
normální nebo nenormální :) Vydrží vubec? Kořeny mi přijdou strašně
zničené..
2.- po ustrizení spatnych korenů jsem na ně nic neaplikovala, uhlí
nemám a o skořici sem si prečetla az dnes. Mám ji znovu
vysadit a dat skořici? Mám ovšem dojem, ze ranky mají kořeny všude
nejaké. si myslím ze to mají hlavně z tohodle
substrátu, ta kura má ostré hrany a vubec je to nejaky pitomí. A
hlavně je toho málo, ze jo?
4.- uz sem si objednala kokosové čipsy a mam ponechat tento kvetinač? Rekla bych ze ho ponechám nebo? Má pruměr 9cm, nejspodnější list je dlouhý 13cm.
5.- předevčírem tedy byla ponořená, kdy jí mám a jak dodat další
vláhu?
6,– v navodu záchrany je ze ji mam ted dodavat vlahu na listy, deštovou nemám, takze odstátou a pomuze vodu prevarit? muzu pouzit balenou vodu? vodu mam tvrdou, udelala bílé skvrnky…
7.- co s ní ted mám delat vsechno??? mam pocit ze nez prijdou čipsy tak umře

díky moc, jestli si udelate čas na odpovědi, Veronika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.4.12 22:54

ješte foto po presazení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
24.4.12 06:05

Ahoj, já bych to tak černě neviděla, kytička je ještě moc pěkná, když bys viděla tu co zachranuji já co měla uhnité kořeny z obchodu :zed: tvá vypadá že má pěkně tvrdé listy a i kořeny stačí. Určitě bych větší květináč nedávala, ony moc místa nepotřebují. Jen dosyp hlínu a dej ji někam nejlépe na okno kde je hodně světla a nesvítí polední slunce. Zalívá se (teda lépe ponořuje do vody na 1/2-1h) až jsou kořeny úplně stříbrné a substrát suchý. U nás to je 1× za 14dní. Do každé zálivky dávám kapku hnojiva a zalívám odstátou vodou. Já osobně nerosím, těm mým to nedělá dobře a vždyčky po tomto zásahu se začaly šklebit :oops: Jo a je to Phalaenopsis, taková ta běžná z hobbymarketu. Neboj, když ji dáš čas, světlo a hnojivo tak ti za chvíli vykvete :-)

• Citovat
  • Upravit
729
24.4.12 13:25

Holky chtěla jsem se zeptat jestli nemáte některá zkušenost :( Přítel mi před týdnem koupil orchidej a koukejte co mi udělaly listy:(
Příjde mi to jako šok od sluníčka:(co vy na to?Moc děkuju za info,popřípadě rady :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.4.12 13:47
@lilaa22 píše:
Holky chtěla jsem se zeptat jestli nemáte některá zkušenost :( Přítel mi před týdnem koupil orchidej a koukejte co mi udělaly listy:(
Příjde mi to jako šok od sluníčka:(co vy na to?Moc děkuju za info,popřípadě rady :mavam:

dle mého to jsou opravdu popáleniny. To nijak nejde spravit, pravdepodobně sami uschnou a upadnou, hlavní je aby se to uz nestalo na dalších listech. Raní a večerní slunce jim dela dobre ale jinak stínit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
24.4.12 14:00

@lilaa22 taky mi to přijde jak od sluníčka. Kde ji máš?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1