Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já třeba miluji plněná vajíčka
ale taky se nechám inspirovat čeká mě to za dva měsíce ![]()
ty taky miluju, ale na oslavu létě venku mi to příjde trošku nevhodné
mini řízečky, nakládaný nebo plněný hermelín na malé kousky, šneky z listového těsta, jednohubky z listového těsta (malé kolečka - na to pikantní klobása, eidam). Bude teplo, tak třeba nějaký salát.
Tak když nemůžu grilova zima.....
Obaluju kousky ryby,kuřete… v marinádě jako malé řízečky + obložené mísy.
Obaluju:
Vajíčko,mouka,sůl,olej základ
provensálské koření
rozmyrým na rybu
gyros + trochu kečupu
vždy to zmizí
@MishaSAD píše:
ty taky miluju, ale na oslavu létě venku mi to příjde trošku nevhodné
to je pravda, nepřemýšlela jsem takhle nad tím ![]()
Do listového těsta pokapaného olejem a posypaného hodně vlašskými ořechy a zabalím do toho panenku upeču a pak jen nakrájím.
Sýrovo zeleninovou rolku:
2× plárkový sýr namočit na cca 2 -3min do vařicí vody rychle rozválet na placku a jako nádivku kořeněnou nakládanou zeleninu. Dám do alobalu a nechám ztuhnout v lednici.
Místo „jednohubek“ čokoládové http://www.google.cz/search?… a sýrové fondue
-
Jinak miluju všelijaké sýry, především nakládaný hermelín, suché salámy a olivy. Takže mi stačí „málo“ ![]()
Jinak bych grilovačku klidně zopakovala, nepřijde mi to jako „opičení“. V létě se prostě griluje.. můžete grilovat třeba makrely nebo prostě něco jiného než měla sestřenka. To je jakobys řekla, že se někdo opičí, protože na oslavu udělal taky dort, i když tys ho měla první.. ![]()
@lucenka píše: čokoládové nebo sýrové fondue
hmmmm … mám malý friťáček, který se dá použít i na fondue … dík
@Kallkapa
já vím, ale právě že jsme všichni měli vždycky jednohubky, chlebíčky, zákusek …
ona první „vynalezla“ grilovačku, tak mi příjde hloupé to hned zopakovat
ja myslim ze grilovani urcite nevynalezla, kdyz bude pekne tak proc ne
zase tak dlouhy leto tady neni aby se s tim vyplatilo meskat..
my loni na prckove oslave grilovali makrely, hermeliny a zeleninu, pak dort, meloun, krupky ..a myslim ze super
)
Moje známá zas „vynalezla“ chlebíčky - francouzskou bagetu nakrájet na podélné proužky (jako veku) namazat máslem a na to dát camember na plátky, okolo 2 plátky hrušek z kompotu a doprostřed vlašský ořech. Hotová harmonie chutí ![]()
Pokud máte zdravě žijící příbuzenstvo, tak nepohrdnou ovocnými špízy - nabodat víno, jahody, banán na špejle, popř. polít čokoládou. Dál u nás frčí čerstvá syrová mrkev na hranoly a syrový květák na růžičky, popř. celerový řapíky a k tomu různé dipy, člověk tam tu zeleninu namáčí.
Jinak bych grilovala též, když bude počasí, je trapný sedět u chlebíčků.
Jo a ještě je super ovocná bowle, pro dospěláky alkoholická
nebo pořád frčí mojito, alko i nealko verze.
@MishaSAD píše:
@Kallkapa
já vím, ale právě že jsme všichni měli vždycky jednohubky, chlebíčky, zákusek …
ona první „vynalezla“ grilovačku, tak mi příjde hloupé to hned zopakovat
Aha.. tak jestli to berete takhle..
Jinak já mám ráda ještě tatarák z lososa ( i normální)
nebo třeba ciabatu zapečenou s lososem..
a jestli to chceš udělat nějaké extra originální tak to můžeš udělat v nějakém stylu - třeba orientálním - udělej vodní dýmku, napeč pity, čajové pečivo, udělej kuskus - na slano i sladko, halvu, salep, nějaký dobrý čajík, do misek nasyp wasabi a všichni budou koukat jak si originální
![]()
Holky prosím poraďte …

byli jsme minulý týden na oslavě narozenin sestřenky a měla vynikajíci pohoštění, různé párečky a klobásky na gril, masa v různých omáčkách a grilované ovoce … prostě mňamka.
My máme oslavu za měsíc, tak uvažuji, co originálního nachystat. Ten gril je super nápad, ale nechci se opakovat. A chlebíčky už u nás nejedou
Nejde o oběd, ale odpoledne a večer.
Vůůůůůbec nic mě nenapadá. Za každý tip předem děkuji