Originální jídlo na oslavu?

MishaSAD
29.5.12 16:43

Originální jídlo na oslavu ???

Holky prosím poraďte …
byli jsme minulý týden na oslavě narozenin sestřenky a měla vynikajíci pohoštění, různé párečky a klobásky na gril, masa v různých omáčkách a grilované ovoce … prostě mňamka.
My máme oslavu za měsíc, tak uvažuji, co originálního nachystat. Ten gril je super nápad, ale nechci se opakovat. A chlebíčky už u nás nejedou :mrgreen:
Nejde o oběd, ale odpoledne a večer.
Vůůůůůbec nic mě nenapadá. Za každý tip předem děkuji :hug:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2947
29.5.12 16:46

Já třeba miluji plněná vajíčka :) ale taky se nechám inspirovat čeká mě to za dva měsíce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MishaSAD
29.5.12 16:49

ty taky miluju, ale na oslavu létě venku mi to příjde trošku nevhodné

• Citovat
  • Upravit
lucenka
29.5.12 16:49

mini řízečky, nakládaný nebo plněný hermelín na malé kousky, šneky z listového těsta, jednohubky z listového těsta (malé kolečka - na to pikantní klobása, eidam). Bude teplo, tak třeba nějaký salát.

• Citovat
  • Upravit
5052
29.5.12 16:50

Tak když nemůžu grilova zima.....
Obaluju kousky ryby,kuřete… v marinádě jako malé řízečky + obložené mísy.

Obaluju:
Vajíčko,mouka,sůl,olej základ
provensálské koření
rozmyrým na rybu
gyros + trochu kečupu
vždy to zmizí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9995
29.5.12 16:51

Sele na rožni, nebo kuřata…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka

čokoládové nebo sýrové fondue

• Citovat
  • Upravit
2947
@MishaSAD píše:
ty taky miluju, ale na oslavu létě venku mi to příjde trošku nevhodné

to je pravda, nepřemýšlela jsem takhle nad tím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
29.5.12 16:53

Do listového těsta pokapaného olejem a posypaného hodně vlašskými ořechy a zabalím do toho panenku upeču a pak jen nakrájím.

Sýrovo zeleninovou rolku:
2× plárkový sýr namočit na cca 2 -3min do vařicí vody rychle rozválet na placku a jako nádivku kořeněnou nakládanou zeleninu. Dám do alobalu a nechám ztuhnout v lednici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
29.5.12 17:08

Místo „jednohubek“ čokoládové http://www.google.cz/search?… a sýrové fondue

http://www.google.cz/search?…

-

Jinak miluju všelijaké sýry, především nakládaný hermelín, suché salámy a olivy. Takže mi stačí „málo“ :mrgreen:

Jinak bych grilovačku klidně zopakovala, nepřijde mi to jako „opičení“. V létě se prostě griluje.. můžete grilovat třeba makrely nebo prostě něco jiného než měla sestřenka. To je jakobys řekla, že se někdo opičí, protože na oslavu udělal taky dort, i když tys ho měla první.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MishaSAD
29.5.12 17:13
@lucenka píše: čokoládové nebo sýrové fondue

hmmmm … mám malý friťáček, který se dá použít i na fondue … dík

• Citovat
  • Upravit
MishaSAD
29.5.12 17:17

@Kallkapa
já vím, ale právě že jsme všichni měli vždycky jednohubky, chlebíčky, zákusek …
ona první „vynalezla“ grilovačku, tak mi příjde hloupé to hned zopakovat

• Citovat
  • Upravit
2377
29.5.12 17:25

ja myslim ze grilovani urcite nevynalezla, kdyz bude pekne tak proc ne ;) zase tak dlouhy leto tady neni aby se s tim vyplatilo meskat..
my loni na prckove oslave grilovali makrely, hermeliny a zeleninu, pak dort, meloun, krupky ..a myslim ze super :o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
29.5.12 18:07

Moje známá zas „vynalezla“ chlebíčky - francouzskou bagetu nakrájet na podélné proužky (jako veku) namazat máslem a na to dát camember na plátky, okolo 2 plátky hrušek z kompotu a doprostřed vlašský ořech. Hotová harmonie chutí :*
Pokud máte zdravě žijící příbuzenstvo, tak nepohrdnou ovocnými špízy - nabodat víno, jahody, banán na špejle, popř. polít čokoládou. Dál u nás frčí čerstvá syrová mrkev na hranoly a syrový květák na růžičky, popř. celerový řapíky a k tomu různé dipy, člověk tam tu zeleninu namáčí.
Jinak bych grilovala též, když bude počasí, je trapný sedět u chlebíčků.
Jo a ještě je super ovocná bowle, pro dospěláky alkoholická :mrgreen: nebo pořád frčí mojito, alko i nealko verze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
29.5.12 18:31
@MishaSAD píše:
@Kallkapa
já vím, ale právě že jsme všichni měli vždycky jednohubky, chlebíčky, zákusek …
ona první „vynalezla“ grilovačku, tak mi příjde hloupé to hned zopakovat

Aha.. tak jestli to berete takhle..

Jinak já mám ráda ještě tatarák z lososa ( i normální)
nebo třeba ciabatu zapečenou s lososem..
a jestli to chceš udělat nějaké extra originální tak to můžeš udělat v nějakém stylu - třeba orientálním - udělej vodní dýmku, napeč pity, čajové pečivo, udělej kuskus - na slano i sladko, halvu, salep, nějaký dobrý čajík, do misek nasyp wasabi a všichni budou koukat jak si originální :) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie