Originální téma podnikání
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Originální téma podnikání
Slyšeli jste někdy o CVRČČÍ mouce? Dneska ráno mě pobavil článek z mailu. Ale zároveň uznávám, že je to velmi originální podnikatelskej plán a vlastně jim docela fandim
, i když před sebou mají dlouhou a dost nelehkou cestu. https://edufi.cz/…vrcci-mouky/?…. Máte v okolí někoho, kdo začal s velmi netypickým podnikáním, tedy žádná kadeřnice, nehtařka apod., byť si jejich práce vážím
. Nezačal tu někdo podnikat přímo na mateřský? Pochlubte se a inspirujte! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj,
kamarádka začala šít bare boty přímo na míru konkrétním lidem. No ale cvrččí mouka, by mě zajímal odběr, jaké mají… Ale tedy dost kekel ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chs.jasmin Barefootky jsou taky dobrý nápad, teď ten trend docela frčí. Dá se s tím uživit? Oni právě svojí cestu podnikání popisují v tom článku. Ráda se inspiruju příběhy ostatních a tohle mi přišlo fakt dobrý, prostě si šli za svým cílem. Přes českou legislativu to z nějakého důvodu neprošlo, tak si založili firmu v Británii
… Od rána ty tyčky mám v hlavě. Asi si o ně zasoutěžim
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cowlinka Ano dá, má hodně práce, už najala další ženský do dílny a přesto musí vždy na čas pozastavit objednávky aby stíhala. Rukodělné věci ted jdou hodně do popředí. Mě to tedy vůbec nezaujalo a trošku mi to zavání reklamou
ale co by ne, mě by ty příběhy taky zajímaly, ale očividně nic
škoda…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak mne to treba zni jako „chci podnikat, ale nevim v cem, hodte mi sem napady“, ale teda zaobalene dokonale
proti mouce ze cvrcku nic nemam, ale asi bych si ji nekoupila.
Ja ted zrovna neco maleho rozjizdim, taky rukodelna prace a pri RD, ale konretne ti tu asi nikdo nic nerekne. Kdo ma napad, zrealizuje si ho vetsinou sam.
Pribeh tedy zatim nemam, jsem v uplnych zacatcich, tak treba tuto diskuzi najdu za par let ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chaela
Doporučuju ti přečíst Austina Kleona - Ukaž co děláš! Je to běžná praktika, že se podnikatelé dělí o své příběhy a zkušenosti
, takových knížek je o tom napsáno
. Ale pokud si chce kdokoli tutlat svoje podnikáníčko doma v obýváku, tak nikomu bránit nebudu
. Držím palce ve tvých začátcích
a těším se za rok za aktuální report
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cowlinka Slovo „podnikáníčko“ je hnus velebnosti…ale chápu, že k vyjádření tvého naprostého pohrdání mým názorem, bylo třeba.
Já zatím vlastně ani nepodnikám, prostě jen to, co dělám už víc než rok, jsem začala dělat pravidelně a za účelem zisku, takže už musím na to mít ŽL, toť vše.
Až zkrachuju nebo se mi naopak bude dařit, ráda se o svůj příběh podělím se světem. Buď proto, aby se vyvarovali stejných chyb, nebo proto, abych je třeba motivovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chaela To je dobře
. Nemínila jsem tě urazit nebo tak něco. Každý si v těch písmenkách, co si tak posíláme přes „ty internety“ najde to, co zrovna chce… Já tvůj názor beru, naopak si velmi vážím všech, co podnikání byť jen zkusí, o to víc, začnou-li na RD a ještě víc těch, co pracují rukama, vyrábí a tvoří. Nepodělíš se o to, co děláš?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cowlinka Siju, nic pro deti, jako spousta lidi tady. Siju pro kamaradcin obchod, casem chci s nabidkou obeslat i jine obchody. Ale zatim delam jen jeden druh zbozi, kamaradka ted chce dalsi dva, tak to zkusim a az to nejak pujde, zacnu o sobe davat vedet i jinde. Zatim jsem ale jen ve fazi procitani norem, ktery jsou fakt sileny. Zjistuju ze tes pro tu kamosku vse delam v podstate spatne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit