ORL - Nemocnice Svitavy, Brno nebo Nové Město?

98
12.2.15 16:23

ORL -Nemocnice Svitavy, Brno nebo Nové Město?

Ahoj,
máme jít s dcerou na ORL zákrok - odsátí tekutiny z uší a možná odstranění nosní mandle. Dostali jsme na výběr nemocnici ve Svitavách, Novém Městě na Moravě nebo v Brně.
Nejblíž máme Brno, tam jsme se už i byli objednat, ale… Nezaručí mi, že tam budu moct být s dcerou přes noc, prý se uvidí až ten den ráno, jestli bude místo, ale spíš to vypadá že ne, že mají dost plno. Bude mít teď 4 roky a určitě tam budeme muset být s ní, je dost cíťa a už i tak to bude horor, natožtak ji tam nechat samotnou.
Dnes jsem náhodou od dvou lidí slyšela chválu na Svitavskou nemocnici, tak se chci zeptat na vaše zkušenosti. Tu máme teda nejdál, ale kdyby byla jistota, že tam s ní budeme moct být, tak bysme tam jeli. Máte zkušenost?
No a o nemocnici v Novém Městě taky nic nevím, tu máme o něco blíž než Svitavy, ale nikdy jsem o ní nic neslyšela..
Tak prosím, jestli máte zkušenosti s nějakou z těchto nemocnic, (kvalita péče, zda lze být s dítětem na pokoji, přístup personálu, atd.) tak se podělte.
Díky
 díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10713
12.2.15 16:41

Zkušenost nemám, ale zcela určitě máš právo být s dítětem v nemocnici. Že možná nebudou mít postel, je druhá věc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
12.2.15 16:44

Ahoj moje sestra byla se svou dcerou na zákroku ve Svitavské nemocnici a byla tam s ní. Je to asi 2 roky. Jak je to teď nevím, ale zkusila bych tam zavolat. Jinak na Svitavskou nemocnici nemůžu říct křivé slovo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
12.2.15 16:45

Jo a teď jsem si vzpomněla, že minulý měsíc tam byl můj bratranec s oběma synama na vyndání mandlí a jeho manželka tam byla celou dobu s nima :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
12.2.15 16:48
@pomeranca píše:
Zkušenost nemám, ale zcela určitě máš právo být s dítětem v nemocnici. Že možná nebudou mít postel, je druhá věc…

To oni te v Brne nevyhodi, muzes sedet na zidli. Ovsem to je lahudka teda. Ja to nedala a nakonec si ustlala ve spacaku pod oknem. Nebyli nadseni a servala me uklizecka. Jako je to tam na prd s tema mistama. Druhou noc mi dali aspon luzko na oddeleni, byli jsme tedy s dalsimi detmi na pokoji, ale pro me to bylo samo lepsi nez dratem do oka.

Svitavy ani NMnM neznam, ale zavolej tam a zeptej se. Treba ve Vyskove maji mist k ubytovani matky vic (nemyslim na ORL ale), tak treba jsou tam taky lip zarizeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
12.2.15 16:54
@suvik píše:
To oni te v Brne nevyhodi, muzes sedet na zidli. Ovsem to je lahudka teda. Ja to nedala a nakonec si ustlala ve spacaku pod oknem. Nebyli nadseni a servala me uklizecka. Jako je to tam na prd s tema mistama. Druhou noc mi dali aspon luzko na oddeleni, byli jsme tedy s dalsimi detmi na pokoji, ale pro me to bylo samo lepsi nez dratem do oka.Svitavy ani NMnM neznam, ale zavolej tam a zeptej se. Treba ve Vyskove maji mist k ubytovani matky vic (nemyslim na ORL ale), tak treba jsou tam taky lip zarizeni.

No to už mě taky napadlo, zůstat na židli vedle postele nebo ustlat si tam někde vedle ní, ale jsou to dvě noci a jít tam přímo s tím, že budu spát někde na zemi.. to se mi fakt nechce :-(
Právě se rozhoduju až teď, ty Svitavy jsem rovnou odpískala, když mi to doktorka řekla, protože je to docela daleko a nic o nich nevím, ale dnes fakt náhodou jsem od dvou lidí zaslechla na ně chválu, tak mi to vrtá hlavou..
Zítra tam musím zavolat a zjistit si to, jen to teď nemůžu pustit z hlavy a chtěla jsem zkusit i zkušenosti a rady tady od někoho kdo tam byl..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
12.2.15 17:02

Ja te chapu ani nevis jak. Muj malej mel necely dva roky a doktor me dal na vyber jen Brnenska nebo Motol kvuli narkoze, ze jinam by nesel. Ale jak jsem procitala pak veci okolo mandli, na Svitavskou jsem narazila a libilo se mi napr. to, ze zminuji, ze nedelaji v prioade komplikaci zadni tamponadu, protoe je to velmi bolestivy zakrok. V Brne jsem podepisovala, ze s ni souhlasim. Nejsem teda odbornik, abCh to domazala posoudit, ale vis co, proc by to tam takhle vylozene psali?

A kdyby meli ve Svitavach jistotu luzka a ja tam s ditetem mohla, sla bCh tam. Pro me to bylo hodne dulezity s jim byt porad. A oni te na te zemi v Brne tolerujou, nicmene zalezi na smene, na situaci, jak moc maji narvano. Chapu i je, ja tam treba nezavazela, lehla jsem si pod okno, ale kdyby si tam takhle chtel lehnout kazdej, tak se tam sestry nedostanou k luzkum deti.

Snad nekdo o tech Svitavach napise, at mas nejakou zkusenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
511
12.2.15 17:14

Ahoj. Tak my byli cca pred rokem taky v sy ale na detskym a postel pro me nemeli. Syn tam musel byt sam :-( Zkus si zavolat primo a zeptat se jich, jestli budou mit i luzko pro tebe. Ale je zima chripky radej, vsude sama viroza, tak at mas jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3153
12.2.15 17:45

Ahoj, byla jsem v Svit. nemocnici před 2 lety. Syn byl na operaci s kýlou a celou dobu jsem tam byla s ním. Měli jsme ještě i štěstí v tom, že v den nástupu jediný pokoj co byl volný (vedle herny), tak byl jen pro nás dva. Postel a postýlka. Jaké jsou jiné pokoje to přesně nevím. Vím jen, že tam jsou ještě nějaké boxy a pokoj kde jich je více. Co bylo vidět z chodby. Nemocnici v SY jsem zvolila z toho důvodu, že ve velk. nemocnicích nebyla jistota, že tam budu moct být sním. Ale bydlíme nedaleko a do SY jezdíme na kontrolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5307
12.2.15 17:46

@A-lice Byla jsem minulý týden se synem 4,5r v Brně FDN na adenotomii a odsátí uší. Ale na jednodenním zákroku, ráno jsme došli a večer šli všichni domů. Sestry pro to dělaly co šlo. Jeden chlapec mírně krvácel, dostal Dicynone a Pambu, aby se to zastavilo, odpo už byl dobrý a večer hurá domů. Sestry včetně staniční byly fajn, dr taky. Dopo tam byla učitelka MŠ a hrála s dětmi, půjčovala hry a stavebnice. Odpo pouštěly dětem pohádky, půjčovaly knížky a hračky. Dcera má nějaký problém proč musí být hospitalizována na víc dní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
12.2.15 18:01

@HankaHK
Nejsme přímo z Brna, máme to asi 30 km a tak musíme být hospitalizováni. V případě komplikací bychom museli být na dojezd brněnské záchranky, což nejsme. První den predoperacni vyšetření, druhý den zákrok, třetí den propuštění.
Kdyby to bylo na jeden den, tak to neřeším, ale jsou to tři dny :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5307
12.2.15 18:11

@A-lice Aha je pravda, že jsem podepisovala, že jsme v dojezdu 25km od Brna. Ale nemyslím, že by to muselo být na 3 dny, jelikož ta příprava znamená dopo si vystát frontu na ORL ambulanci (my čekali 1,5h), kde mu koukli do krku, změřili tekutinu v uších, pročetli dotazník a výsledky krve, pak s vyplněnými papíry ještě na ARO ambulanci opět čekání cca hodinu, kde dr stanoví premedikaci, poučí o režimu (ráno na lačno a co s sebou) a v poledne jsme byli doma a zase až ráno na 7h být sbalení na ORL ambulanci. Jinak sestry jsou jenom rády, když tam děti mají rodiče, mají práce víc než dost, když nějaké dítko po anestezii vyvádí a ony by se musely ještě starat o ostatní bez matek. Takže bych klidně riskla být tam do večera (domluvit se do 22h nebo aspoň do 20h) a pak jet domů a být tam zase na 6h ráno, pokud by neměli lůžku. To by nebylo realizovatelné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
12.2.15 18:27

Tak tam je ubytovna naproti nemocnice. Takze takhle tam byt taky muzes.

Ja si na personal stezovat taky nemuzu, sestry byly fajn, doktori jak kdo, ale s tema se vidis jen na vizite a kontrole. My byli taky na tridenni hospitalizaci.

Je to podle me teda blby, me je tech deti lito, kdyz s nima rodice nemuzou byt v noci resp. tam musi sedet na zidli. Protoze kdy vic dite potrebuje rodice, nez kdyz je nemocny a neni mu dobre. :!

Asi zalezi, jak to ma kdo nastaveny a jaky ma dite. Pro me nepredstavitelny nechat dite nekde samotny, zvlast v nemocnici, byt jen pres noc. Ale jsem v tomhle mekota nejspis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
12.2.15 18:34
@HankaHK píše:
@A-lice Aha je pravda, že jsem podepisovala, že jsme v dojezdu 25km od Brna. Ale nemyslím, že by to muselo být na 3 dny, jelikož ta příprava znamená dopo si vystát frontu na ORL ambulanci (my čekali 1,5h), kde mu koukli do krku, změřili tekutinu v uších, pročetli dotazník a výsledky krve, pak s vyplněnými papíry ještě na ARO ambulanci opět čekání cca hodinu, kde dr stanoví premedikaci, poučí o režimu (ráno na lačno a co s sebou) a v poledne jsme byli doma a zase až ráno na 7h být sbalení na ORL ambulanci. Jinak sestry jsou jenom rády, když tam děti mají rodiče, mají práce víc než dost, když nějaké dítko po anestezii vyvádí a ony by se musely ještě starat o ostatní bez matek. Takže bych klidně riskla být tam do večera (domluvit se do 22h nebo aspoň do 20h) a pak jet domů a být tam zase na 6h ráno, pokud by neměli lůžku. To by nebylo realizovatelné?

No řekli nám, že tam můžeme být dokud neusne a pak přijet zas ráno i možnost ubytování na ubytovně mimo nemocnici, ale pořád se mi nezdá ji tam nechat přes noc samotnou, ona je fakt taková cíťa, teď jak je pořád nemocná, tak je na mě i dost závislá, a nechtěla bych jí udělat, že se v noci probudí v cizím prostředí a bude tam sama..
A u doktorů se kolikrát zasekne a nechce spolupracovat, takže si myslím, že to tam pro ni nebude jednoduchý. Už jí brali krev, píchali uši, na alergologii dělali ty píchací testy na rukách, takže už se doktorů i bojí.. Na tohle jsem i já teda cíťa, nemám srdce jí nechat někde v noci samotnou, když vím, že se může vzbudit a bude nás hledat :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
12.2.15 18:37

@HankaHK Jo a ty tři dny hospitalizace nám tak řekli, taky mi to přijde zbytečný, když ten první den je jen předoperační vyšetření na pár hodin, tak by stačilo dojet až druhý den na ten zákrok, ale oni to tak mají..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty