Osahávání a kontakt s dítětem!

4373
8.1.15 17:39

Osahávání a kontakt s dítětem!

Ahojte holky, jsem ze sebe zklamaná a naštvaná, že neumím bránit své dítě, když chci :evil:

Jde o to, že když jedeme MHD (eliminovat to jízdou autem je nemožné, chlap s ním jezdí do práce) tak se mi strašně často stává, že na děti furt někdo mluví a i se jich dotýká! Všichni to známe, babča nebo dědulák, kteří stojí blízko, navážou s dítětem nějaký kontakt. Dneska synovi jeden dokonce dál ruku na koleno 8o

Jako já vím, že oni jsou stará škola a nemyslí to špatně (vždycky jsou mili, usměvaví - jako z pohádky) ale já z toho mám osypky. Prostě nechci, aby tohle dětem přišlo normální, že na ně cizí lidé sahají. Aby jim bylo jasné, že se jich může dotýkat pouze rodina a v žádném případě cizí lidé…

A co mě kaká nejvíc???!!! Že si vždycky doma říkám, jak jim prostě řeknu „Nesahejte mi laskavě na dítě atd.“ jenže v té situaci se prostě stydím ze sebe dělat hysterku a navíc je mi jich líto při představě, že je takhle ztrapním :( :(
S detma jsem tohle ještě neřešila, protože bych jim akorát udělala zmatek v tom, že doma budu říkat jak se to nedělá a pak je v tom nechám :(

Otázka: vadí vám to taky? Jak to řešíte, co říkáte těm lidem? Máte třeba nějakou univerzální větu, „proslov“?? Já je prostě jenom nechci urazit (vždycky jde o důchodce) ale dneska jsem se na sebe tak naštvala, že nad tím celý den přemýšlím :x

Na dementní OT nereaguju :jazyk: jo a jinak syn 3, dcera 4…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1142
8.1.15 17:44

Nesahejte, prosim, na me dite, nepreji si to. Nic vic, jde jen o to prvni, pak to to pujde samo, tvoje pocity chapu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976
8.1.15 17:44

Tu to situace ještě neřeším, synovi jsou 4 měsíce, ale jsem stejná jako ty, tak si to tu ráda počtu, protože tato situace taky nastane, protože nemám řidičák (bojímse ) takže jezdím občas hromadnou dopravou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25189
8.1.15 17:45

@BlueFairy Neznám tyhle situace - co se týče MHD, ale obecně znám to, co píšeš: "Že si vždycky doma říkám, jak jim prostě řeknu „Nesahejte mi laskavě na dítě atd.“ jenže v té situaci se prostě stydím ze sebe dělat hysterku a navíc je mi jich líto při představě, že je takhle ztrapním "
Taky si neumím tak pěkně prosadit, co bych chtěla a když už jsem to někdy v životě udělala, tak pak stejně nastalo trapno… i když jak stárnu, je to lepší… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
šílenámáma
8.1.15 17:47

Ahooj :-) já už jim řekla hodněkrát ať na něho nesahají… taky mám z toho husinu…
Taky na ně nesahám :cert:

• Citovat
  • Upravit
4373

@Moucharda no právě, já se furt odhodlávám a houno z toho :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15430

Já jsem to měla jednoduchý, děti v tomhle věku nebyly zrovna moc kontaktní, takže by se pomalu rozbrečely když na ně někdo cizí promluvil. Tak pak nikoho ani nenapadlo mi děti šahat. A k tomu jsme Mhd jezdili fakt minimálně. Jinak chápu, že ti ti vadí, radu ale nemám, já bych se nanejvýš tvářila odmítavě, ale asi bych taky nic neřekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35848
8.1.15 17:48

To by ses ve spanelsku pominula :mrgreen: ne, nevadi mi to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
8.1.15 17:49

@BlueFairy znam a take mi to vadi, zvlast kdyz doma detem vysvetluji, ze s cizimi lidmi se bavit nesmi. Takze se mi kolikrat stava to, ze oni na dite mluvi a moje nereaguje, tak jim vzdy odpovim, ze se deti s cizimi nebavi - tim vzdy nejaky dalsi rozhovor ukoncim. Jestli se urazi je mi jedno, jsou to cizi lidi a ty mi jsou ukradeny.

Edit: mame stejne stare deti :-D taky syn 3 roky a dcera 4 roky :-D

• Citovat
  • Upravit
4373
8.1.15 17:49

@Moucharda @šílenámáma @Aries6 a jaké bývají reakce??? Toho se taky docela „bojím“. Ať nejsem za nějakou slepici…

Já jsem udělala jen jednou scénu, a to když se mi jakási padesátiletá peroxidová hvězda suverénně chytla kočáru 8o a ta se teprv rozjela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
8.1.15 17:51
@alli_li píše:
@BlueFairy znam a take mi to vadi, zvlast kdyz doma detem vysvetluji, ze s cizimi lidmi se bavit nesmi. Takze se mi kolikrat stava to, ze oni na dite mluvi a moje nereaguje, tak jim vzdy odpovim, ze se deti s cizimi nebavi - tim vzdy nejaky dalsi rozhovor ukoncim. Jestli se urazi je mi jedno, jsou to cizi lidi a ty mi jsou ukradeny.Edit: mame stejne stare deti :-D taky syn 3 roky a dcera 4 roky :-D

Takže zabere i vysvětlit to dětem???
Pěkný :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
8.1.15 17:52

@pikola joo v Recku to bylo stejny - taky vsichni hned k detem a povidali a usmivali se - ale tam mi to kupodivu nevadilo - asi tomu prispela celkova atmosfera v ty zemi :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
šílenámáma
8.1.15 17:52

@BlueFairy většinou si něco remcají pod nosem :nevim:

• Citovat
  • Upravit
alli_li
8.1.15 17:54

@BlueFairy ja jim to do hlavicky hustim porad, tak doufam ze jim to tam zustane :-D
A uz vubec nemam rada reci typu: jeeee ty places, tak prestan nebo si ze odnesu domu/odnese cert apod.
Me se to nastesti nestalo, ale byla jsem svedkem kdy jedna babicka to rikala mamince, kdyz s ni ditko nechtelo jit.

• Citovat
  • Upravit
4373
8.1.15 17:54
@šílenámáma píše:
@BlueFairy většinou si něco remcají pod nosem :nevim:
:roll: no z toho mám strach, abych nechytla nerva a nebyla pak hnusná :cert:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...