Ošetřování člena rodiny – doprovod dítěte k lékaři

80
4.12.21 19:17

Osetrovani clena rodiny,doprovod ditete k lekari

Zdravim.
Syn je nemocny. Minuly tyden jsme se prostridali v hlidani s pritelem a babickou, ale na pondeli jeste na skolku asi nebude. Pondeli a utery ho nema hlidat kdo.Ja ani pritel dovolenou nemame.On ji vybral a ja delam ve skolstvi a ted k otazce:
1.Kdyz bych s nim sla v pondeli k pedimudre, muze mi napsat OCR jen na dva dny cili to pondeli a utery nebo si mohu nechat napsat treba i na pondeli doprovod ditete k lekari(cili cely den mi proplati zamestnavatel)a utery si dat OCR? Pripadne pondeli jako doprovod a utery a streda jako OCR? Nebo vyplati se to jeste lepe do nedele? Lze dat pondeli jako doprovod na cely den, utery az patek OCR a ukoncit ji az v nedeli s tim, ze mi sobotu nedeli vlastne tez zaplati OCR.Lze to? Diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26876
4.12.21 19:40

Na celodenniho doktora bych to nevidela. Takze ocr od pondelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
4.12.21 19:40

“Pedimudra” bože, fakt je nutný takhle prznit češtinu?
OČR ti klidně napíše i na dva dny.

• Citovat
  • Upravit
30419
4.12.21 19:42
@Ano-nymka33 píše:
Zdravim.
Syn je nemocny. Minuly tyden jsme se prostridali v hlidani s pritelem a babickou, ale na pondeli jeste na skolku asi nebude. Pondeli a utery ho nema hlidat kdo.Ja ani pritel dovolenou nemame.On ji vybral a ja delam ve skolstvi a ted k otazce:
1.Kdyz bych s nim sla v pondeli k pedimudre, muze mi napsat OCR jen na dva dny cili to pondeli a utery nebo si mohu nechat napsat treba i na pondeli doprovod ditete k lekari(cili cely den mi proplati zamestnavatel)a utery si dat OCR? Pripadne pondeli jako doprovod a utery a streda jako OCR? Nebo vyplati se to jeste lepe do nedele? Lze dat pondeli jako doprovod na cely den, utery az patek OCR a ukoncit ji az v nedeli s tim, ze mi sobotu nedeli vlastne tez zaplati OCR.Lze to? Diky.

Pro doprovod dítěte k lékaři ale není placený celý den, pokud nemusíte na specializované pracoviště přes půl republiky. Proplácí se doba nezbytně nutná, je to pár hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
4.12.21 19:49

Proc to dělat jednoduše, když to jde složitě, že? Prostě si nech od pondělka OCR a nech ho dobu, co bude třeba. Proč kalkulovat s tím, jestli je lepší nějaký doprovod a jestli na dva dny nebo na týden?

Příspěvek upraven 04.12.21 v 19:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15194
4.12.21 19:50

Pedimudra :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42546
4.12.21 19:54

Tak nějak doufám, že nejsi učitelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15194
4.12.21 20:01
@Havlova píše:
Tak nějak doufám, že nejsi učitelka.

Není, je asistentka. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
4.12.21 20:09

@Havlova A kdybych byla tak co? Vadi ti, ze rikam pedimudra? Paneboze, jsme na emiminu, to uz musi i tady clovek mluvit spisovne? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30324
4.12.21 20:09

@Ano-nymka33 OČR a doprovod by měl být placený stejně, my ho využíváme s případě, že potřebujeme překlenout jeden den nebo, když jde k doktorce manžel a pak jsem na OČR já. V práci s tím naštěstí problém není, ale nemusí celodenní doprovod k lékaři uznat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42546
4.12.21 20:40
@Ano-nymka33 píše:
@Havlova A kdybych byla tak co? Vadi ti, ze rikam pedimudra? Paneboze, jsme na emiminu, to uz musi i tady clovek mluvit spisovne? :?

Ne, pedimudra je jen třešnička na dortu. Obecně asi uvažování, vyjadřování a neschopnost najít si ověřené informace jedním kliknutím na ČSSZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
4.12.21 20:46

@Havlova Tak to bych si nasla a taky jsem hledala, ale chtela jsem se zeptat zkusenych maminek zde, trochu pokecat.Ale vazne jsem se opet presvedcila, ze tu jsou slepice, ktere potrebuji do neceho rypat. Kazdopadne odpoved uz jsem dostala, takze tu jiz nebudu zaclanet….Dekuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat