Osoba pečující a výdělek
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Osoba pečující a výdělek
Ahoj, moc prosím o radu!
Jsem OSVČ s momentálně pozastavenou živností. Jsem pečuji o dítě (2,5r), rodičovský příspěvek vyčerpán. Nyní jsem dostala možnost si přivydělat (týdně pár hodin). Mohu pracovat jako pečující osobna na DPP nebo DPČ, za jakých podmínek? V případě, že budu muset obnovit živnost a odvádět zálohy, se mi těch pár hodin nevyplatí, hledám alternativu. Děkuji za radu, Cu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Myslis tim, ze jsi na zdravotni pojistovne hlasena jako pecujici o dite? Pokud ano, tak muzes mit privydelek, ze ktereho neni povinnost odvadet zdravotni, tedy DPP s vydelkem do 10 tisic mesicne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, na ZP jsem hlášená jako osoba pečující o dítě do 7let. Na sociálce mám pozastavenou živnost. Nevím, jestli můžu mít nějakou dohodu, když jdu dělat to, na co mám ten živnosťák zastavený.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jasne ze jo, vsak i kdyby pozastaveny nebyl, tak se da delat jak na zivnost tak na DPP. Ted je dulezity to, ze v pripade kdyz je na zdravotni pojistovne nahlaseno, ze ma pojistne platit stat jako matce pecujici o dite, tak ten vydelek nesmi podlehat placeni zdravotniho a to je DPP s vydelkem do 10 tisic mesicne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Případně by ještě vyhovovala DPČ do 2500,–, ale ta DPP je lepší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit