Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojte holky, potřebuju poradit. Maly má už 2 dny vysoke teploty ktere tlumime nurofenem a panadolem baby, ma celou osypanou pusinku aftikama, porad place a nechce papat a pije no jakžtakt. Pani doktorka nam na to napsala ospen a dala vodicku na aftiky, protože mališ mel pusinku osypanou už i trošku ven a byla to fakt hruza. Dotaz se tyka prujmu ktery ma maly po ospenu, vcera jsem zacala atb a maly mi dneska tak 8 krat kakal skoro ani necura jen ma hodne vodnaty zelený průjem takze cokoliv do nej nacpu jde hned ven. Mate s tim nekdo zkusenost? Nemela bych ty atb radsi vymenit, nebo nedavat je normalni tak casty prujem po atb?maly ma 14mes.
Tak ja nevim, ale spis nechapu, proc dostal na afty ATB?
Ty jsou snad virovyho puvodu, ne? A ze ma prujem po Ospenu, to byt klidne muze. Davala bych nejaky laktobacily a radsi bych volala doktorce.
Atb zabírají až po 48 hodinách. Ale pokud se ti malý zdá být horší, zavolej dr. nebo zajeď na pohotovost. Průjem po atb je normální, ale nevím jestli v takové míře. ![]()
my sme na ospen měli alergickou reakci a průjem taky ale ne tak veliký tak nám ho mudra hned vysadila a dala jiný a v pohodě ![]()
Mně osobně je po Ospenu strašně blbě, takže to může být i alergická reakce. Spíš bych ale řekla, že to bude nějaký bacil - i v souvislosti s těmi teplotami.
Mishaa1 píše:
my sme na ospen měli alergickou reakci a průjem taky ale ne tak veliký tak nám ho mudra hned vysadila a dala jiný a v pohodě
jak vypadala ta alergická reakce? Barča kadí docela často, ale řídký to není (v letáku stejně píšou, že při průjmech nevysazovat). Ale teď se mi ještě osypala… má v sobě 5 dávek Ospenu… ![]()
cipisek007 píše:Mishaa1 píše:jak vypadala ta alergická reakce? Barča kadí docela často, ale řídký to není (v letáku stejně píšou, že při průjmech nevysazovat). Ale teď se mi ještě osypala… má v sobě 5 dávek Ospenu…
my sme na ospen měli alergickou reakci a průjem taky ale ne tak veliký tak nám ho mudra hned vysadila a dala jiný a v pohodě
No malý se mi taky nakonec osypal, ale byli jsme na pohotovosti a druhy dokror taky rikal nevysazovat a dat probiotika. Zvladli jsme i kdyz bylo to krute, mel bobek uplne odreny zadecek.
Laktobacílky jí dávám. Osypala se až teď večer. Má to na hrudníčku a bříšku. Takže mám v léčbě pokračovat? Bojím se to vynechat a zároveň se bojím aby neměla větší reakci. ![]()
Malá měla ospen jen dvakrát a vždy jsme skončily na kapačkách s brutálním průjmem a pusou plnou aftů,dehydratací
Už nikdy víc
My už ospen jednou měly, obě holky ho měly a dobrý, až teď zlobí… vysloveně průjem nemá a dehydratace se zas tak moc nebojím, dneska toho vypila hodně.
Já řešila průjem nedávno,14 dní 10-12 stolic denně,prolítali jsme s tím několik doktorů,ještě čekám na výsledky z krve na celilakii nebo alergii na mléko,ale nevypadá to,jedna z lékařek naznačila,že to bude nejspíš tím Ospenemm,protože je to prý děsný driják plný barviv .
cipisek007 píše:Mishaa1 píše:jak vypadala ta alergická reakce? Barča kadí docela často, ale řídký to není (v letáku stejně píšou, že při průjmech nevysazovat). Ale teď se mi ještě osypala… má v sobě 5 dávek Ospenu…
Tak to nevim my meli osypane jen tvaricky doktor napsal navic dithiaden na pohotovosti ja stary hysterik jsem tam stejne jela a rikal ze kdyby to byla alergie na penicilin byly by to velke mapy po celem telicku tak nevim radsi k doktorovi se poradit at to uplne nerozhasite.
Tak jsme to byly ukázat doktorce a ta neví
Přikláněla by se spíš k viroze, která se jí k angíně přidala - prý se teď virozy projevují osypáním po celém těle, puchýřkama na rukách i nohou a bolavýma rtama (což má)… jenže vzhledem k tomu, že bere ATB, tak si není jistá jestli alergie nebo viroza. Mám jí sledovat a podle toho dát/nedat léky. Mám přidávat Fenistil.
cipisek007 píše:
Tak jsme to byly ukázat doktorce a ta nevíPřikláněla by se spíš k viroze, která se jí k angíně přidala - prý se teď virozy projevují osypáním po celém těle, puchýřkama na rukách i nohou a bolavýma rtama (což má)… jenže vzhledem k tomu, že bere ATB, tak si není jistá jestli alergie nebo viroza. Mám jí sledovat a podle toho dát/nedat léky. Mám přidávat Fenistil.
No to je fakt my meli taky aftiky a vyrazku a prikladali to spis k te nemoci no nevim tak muzes byt klidna nam treba doktor dal dithiaden na vecer ale nebyl treba