Ospen - průjem a afty

362
25.10.11 12:53

ospen prujem a aftiky

Ahojte holky, potřebuju poradit. Maly má už 2 dny vysoke teploty ktere tlumime nurofenem a panadolem baby, ma celou osypanou pusinku aftikama, porad place a nechce papat a pije no jakžtakt. Pani doktorka nam na to napsala ospen a dala vodicku na aftiky, protože mališ mel pusinku osypanou už i trošku ven a byla to fakt hruza. Dotaz se tyka prujmu ktery ma maly po ospenu, vcera jsem zacala atb a maly mi dneska tak 8 krat kakal skoro ani necura jen ma hodne vodnaty zelený průjem takze cokoliv do nej nacpu jde hned ven. Mate s tim nekdo zkusenost? Nemela bych ty atb radsi vymenit, nebo nedavat je normalni tak casty prujem po atb?maly ma 14mes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4618
25.10.11 13:49

Tak ja nevim, ale spis nechapu, proc dostal na afty ATB? :nevim: Ty jsou snad virovyho puvodu, ne? A ze ma prujem po Ospenu, to byt klidne muze. Davala bych nejaky laktobacily a radsi bych volala doktorce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6907
25.10.11 14:07

Atb zabírají až po 48 hodinách. Ale pokud se ti malý zdá být horší, zavolej dr. nebo zajeď na pohotovost. Průjem po atb je normální, ale nevím jestli v takové míře. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
25.10.11 17:40

my sme na ospen měli alergickou reakci a průjem taky ale ne tak veliký tak nám ho mudra hned vysadila a dala jiný a v pohodě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
25.10.11 18:32

Mně osobně je po Ospenu strašně blbě, takže to může být i alergická reakce. Spíš bych ale řekla, že to bude nějaký bacil - i v souvislosti s těmi teplotami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7247
8.11.11 19:50
Mishaa1 píše:
my sme na ospen měli alergickou reakci a průjem taky ale ne tak veliký tak nám ho mudra hned vysadila a dala jiný a v pohodě :think:

jak vypadala ta alergická reakce? Barča kadí docela často, ale řídký to není (v letáku stejně píšou, že při průjmech nevysazovat). Ale teď se mi ještě osypala… má v sobě 5 dávek Ospenu… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
8.11.11 20:08
cipisek007 píše:
Mishaa1 píše:
my sme na ospen měli alergickou reakci a průjem taky ale ne tak veliký tak nám ho mudra hned vysadila a dala jiný a v pohodě :think:
jak vypadala ta alergická reakce? Barča kadí docela často, ale řídký to není (v letáku stejně píšou, že při průjmech nevysazovat). Ale teď se mi ještě osypala… má v sobě 5 dávek Ospenu… :think:

No malý se mi taky nakonec osypal, ale byli jsme na pohotovosti a druhy dokror taky rikal nevysazovat a dat probiotika. Zvladli jsme i kdyz bylo to krute, mel bobek uplne odreny zadecek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7247
8.11.11 20:25

Laktobacílky jí dávám. Osypala se až teď večer. Má to na hrudníčku a bříšku. Takže mám v léčbě pokračovat? Bojím se to vynechat a zároveň se bojím aby neměla větší reakci. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
8.11.11 20:37

Malá měla ospen jen dvakrát a vždy jsme skončily na kapačkách s brutálním průjmem a pusou plnou aftů,dehydratací :zed: Už nikdy víc

• Citovat
  • Upravit
7247
8.11.11 20:42

My už ospen jednou měly, obě holky ho měly a dobrý, až teď zlobí… vysloveně průjem nemá a dehydratace se zas tak moc nebojím, dneska toho vypila hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
9.11.11 08:31

Já řešila průjem nedávno,14 dní 10-12 stolic denně,prolítali jsme s tím několik doktorů,ještě čekám na výsledky z krve na celilakii nebo alergii na mléko,ale nevypadá to,jedna z lékařek naznačila,že to bude nejspíš tím Ospenemm,protože je to prý děsný driják plný barviv .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
9.11.11 13:17
cipisek007 píše:
Mishaa1 píše:
jak vypadala ta alergická reakce? Barča kadí docela často, ale řídký to není (v letáku stejně píšou, že při průjmech nevysazovat). Ale teď se mi ještě osypala… má v sobě 5 dávek Ospenu… :think:

Tak to nevim my meli osypane jen tvaricky doktor napsal navic dithiaden na pohotovosti ja stary hysterik jsem tam stejne jela a rikal ze kdyby to byla alergie na penicilin byly by to velke mapy po celem telicku tak nevim radsi k doktorovi se poradit at to uplne nerozhasite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7247
9.11.11 18:51

Tak jsme to byly ukázat doktorce a ta neví :D Přikláněla by se spíš k viroze, která se jí k angíně přidala - prý se teď virozy projevují osypáním po celém těle, puchýřkama na rukách i nohou a bolavýma rtama (což má)… jenže vzhledem k tomu, že bere ATB, tak si není jistá jestli alergie nebo viroza. Mám jí sledovat a podle toho dát/nedat léky. Mám přidávat Fenistil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
9.11.11 19:12
cipisek007 píše:
Tak jsme to byly ukázat doktorce a ta neví :D Přikláněla by se spíš k viroze, která se jí k angíně přidala - prý se teď virozy projevují osypáním po celém těle, puchýřkama na rukách i nohou a bolavýma rtama (což má)… jenže vzhledem k tomu, že bere ATB, tak si není jistá jestli alergie nebo viroza. Mám jí sledovat a podle toho dát/nedat léky. Mám přidávat Fenistil.

No to je fakt my meli taky aftiky a vyrazku a prikladali to spis k te nemoci no nevim tak muzes byt klidna nam treba doktor dal dithiaden na vecer ale nebyl treba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí