Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Chci se zeptat zda tu někdo nepracuje na ospod či jeho známý. Zajímalo by mě jaké pravomoci OSPOD má. Zda se může,,montovat,, do léčby dítěte například s psychiatrickou diagnozou.
Montovat se může v případě, že ho o to někdo požádá a v případě, že to vážně ohrožuje zdraví a vývoj či život dítěte. Pokud někdo odmítne léčit dítě se smrtelně vážnou nemocí, je velmi pravděpodobné, že lékař obeznámí ospod a ten to proklepne a v nejvyšší nouzi může i snížit rodičovská práva.
Je to dost tenký led, pokud se to týká tebe osobně, tak je to na právníka.
@Mar__tanka1983 píše:¨
Montovat se může v případě, že ho o to někdo požádá a v případě, že to vážně ohrožuje zdraví a vývoj či život dítěte. Pokud někdo odmítne léčit dítě se smrtelně vážnou nemocí, je velmi pravděpodobné, že lékař obeznámí ospod a ten to proklepne a v nejvyšší nouzi může i snížit rodičovská práva.Je to dost tenký led, pokud se to týká tebe osobně, tak je to na právníka.
Jde o blízký případ matka sama s dětmi děti jsou díky diagnoze hlučné dělají v bytě bordel. Matka léky zkoušela ale nebyl posun a OSPOD tvrdí že je má nasadit medikaci aby byli potichu.
Mám takový dojem, že tohle už jsem tu někde četla…matka s hlučnými nemocnými dětmi, nebyli to autisti? Myslím tři děti?
Jinak jenom o tom „potichu“ to téměř jistě není. Neubližují si ty děti? Není pro ně ta medikace důležitá i z jiných důvodů?
Navíc, jestli je to ten případ, co si odtud pamatuju, tak pokud se nemýlím, tak tu proběhlo i pár fotek a takové bydlení může opravdu některé socpracovnice trochu „zvedat ze židle“.
Můžu se ti zítra zeptat trochu podrobněji, nicméně je to případ od případu, pokud jedna socpracovnice bez přesné znalosti případu řekne, že je to nesmysl, tak to ještě neznamená, že má 100% pravdu a ta socka, co to řeší je blbka, co akorát šikanuje.
@Mar__tanka1983 píše:
Jinak jenom o tom „potichu“ to téměř jistě není. Neubližují si ty děti? Není pro ně ta medikace důležitá i z jiných důvodů?
Navíc, jestli je to ten případ, co si odtud pamatuju, tak pokud se nemýlím, tak tu proběhlo i pár fotek a takové bydlení může opravdu některé socpracovnice trochu „zvedat ze židle“.
Můžu se ti zítra zeptat trochu podrobněji, nicméně je to případ od případu, pokud jedna socpracovnice bez přesné znalosti případu řekne, že je to nesmysl, tak to ještě neznamená, že má 100% pravdu a ta socka, co to řeší je blbka, co akorát šikanuje.
když jsem u ní byla perou se jako jinné děti. Hodně třískají dveřmi. Její děti mají MR.
Mar tanko, ano, bylo to tady. Ty fotky byly docela otřesné a ty děti byly opravdu 3. Popravdě, sousedům jsem se tehdy nedivila, že chtějí klid. Jak to dopadlo nevím, už je to delší dobu.
@Anonymní píše:
Co si nedělat problémy, léky (pokud nejsou příliš drahé) od lékaře pravidelně odebírat a zodpovědně po jedné pilulce splachovat do wc? Prostě se léčí, že to nikam nevede je věc jiná… Pokud matka došla s čistým svědomím k závěru, že je tato léčba na prd a zbytečně rve děckám tlumící léky, nedávala bych je, ale pokud jí hrozí oplétačky… rozhodně bych neriskovala odebrání, nebo kdoví čeho jsou schopni…Tohle raději anonymně, kdo ví, do jaké situace se v budoucnu dostanu sama a nechci, aby to na mě někdo vytáhl, až se mi to bude nejméně hodit.
Nebo anonym proto, že sama víš, že je tohle pěkná blbost?
A zakladatelko, ano, OSPOD může mít zájem i na tomto, zvlášť, pokud lékař dětí uznal, že by jim léky pomohly.
třískají dveřma? tak je vysadit, když nejsou děti schopné pochopit, že se s nimi netříská. Jinak se o matku OSPOD zajímá jistě i z jiných než uvedených důvodů, takže pak vytržené jen toto, je k ničemu ![]()
@araw píše:
Nebo anonym proto, že sama víš, že je tohle pěkná blbost?![]()
![]()
A zakladatelko, ano, OSPOD může mít zájem i na tomto, zvlášť, pokud lékař dětí uznal, že by jim léky pomohly.
třískají dveřma? tak je vysadit, když nejsou děti schopné pochopit, že se s nimi netříská. Jinak se o matku OSPOD zajímá jistě i z jiných než uvedených důvodů, takže pak vytržené jen toto, je k ničemu
OSPOD u ní byl na udání sousedů. Poradím jí právníka případně. Sama mám děti postižené a ok.
@Anonymní píše:
Co si nedělat problémy, léky (pokud nejsou příliš drahé) od lékaře pravidelně odebírat a zodpovědně po jedné pilulce splachovat do wc? Prostě se léčí, že to nikam nevede je věc jiná… Pokud matka došla s čistým svědomím k závěru, že je tato léčba na prd a zbytečně rve děckám tlumící léky, nedávala bych je, ale pokud jí hrozí oplétačky… rozhodně bych neriskovala odebrání, nebo kdoví čeho jsou schopni…Tohle raději anonymně, kdo ví, do jaké situace se v budoucnu dostanu sama a nechci, aby to na mě někdo vytáhl, až se mi to bude nejméně hodit.
U nás léky naopak půobyli naopak nespali byli jak motorové myši
@ardnas3 píše: ¨Jde o blízký případ matka sama s dětmi děti jsou díky diagnoze hlučné dělají v bytě bordel. Matka léky zkoušela ale nebyl posun a OSPOD tvrdí že je má nasadit medikaci aby byli potichu.
tak OSPOD jí to nařídit nemůže, za děti jsou zodpovědní rodiče a rozhodnutí o nasazení medikace je na nich. co ovšem OSPOD může, je podat kvůli tomu podnět k soudu a ten by o nasazení medikace mohl rozhodnout. nebo nevím, zažila jsem, že rodičům byla ohledně léčby omezená rozhodovací práva a ta byla svěřena lékařům nemocnice - samozřejmě, soudem, ne OSPODem. ale předpokládám, že by muselo jít o víc, než že děti dělají rámus ![]()
@sagina píše:
tak OSPOD jí to nařídit nemůže, za děti jsou zodpovědní rodiče a rozhodnutí o nasazení medikace je na nich. co ovšem OSPOD může, je podat kvůli tomu podnět k soudu a ten by o nasazení medikace mohl rozhodnout. nebo nevím, zažila jsem, že rodičům byla ohledně léčby omezená rozhodovací práva a ta byla svěřena lékařům nemocnice - samozřejmě, soudem, ne OSPODem. ale předpokládám, že by muselo jít o víc, než že děti dělají rámus
o víc nejde pediatr už se pozastavuje, že furt to řeší když to mají napsané.
Dobrý večer, může OSPOD sdělit adresu majiteli bývalého bytu? Musíme se odstěhovat z bytu do dvou týdnů. Byt máme, mám soudní dohled OSPODu a já se bojím, že majitelka bude na OSPODu vyzvídat adresu nového bytu.
@Anonymní píše:
Dobrý večer, může OSPOD sdělit adresu majiteli bývalého bytu? Musíme se odstěhovat z bytu do dvou týdnů. Byt máme, mám soudní dohled OSPODu a já se bojím, že majitelka bude na OSPODu vyzvídat adresu nového bytu.
copak, dlužíte jí prachy?
@Anonymní píše:
zaplať všechno co máš a byt předej v pořádku a nemusíš se ničeho bát ![]()