Co pro vás znamená cestovat?

6611
23.8.15 18:36

co pro Vás znamená cestovat

Co pro Vás znamená cestovat?
Jako jeden z dalších cílů svého života mám více cestovat(konečně začít), ale uvědomuji si že vlastně nevím co to znamená.
Neumím jazyky a nesnáším davy a tak přesto že bych se rád podíval do Louveru a na eiffelovku tak představa že budu stát dvě tři hodiny v řadě ( jak to popisuje žena když tam byli před deseti lety) mě naprosto odrazuje.

Co to pro Vás znamená? letět tisíce km a válet se na pláži? nebo utratit balík a jet na safari v náklaďáku? nebo eurovýkend ze slevomatu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
lucenka
23.8.15 18:41

@jakanas na Eifelovku jsem přes měsícem stáli hodinu frontu. V únoru byla eifelovka i Louver bez front (stejně tak i jiná slavná muzea).

Jinak cestovat pro mě znamená poznávání nových míst (klidně i v ČR). Jenom ležet někde u vody, tak bych se ukousala nudou.

• Citovat
  • Upravit
merde
23.8.15 18:41

Jezdit po Evrope na vlastni triko a vsude se domluvit, poznavat nove zajimave lidi a hlavne historie. Takze zamky, hrady, architektura mest a pak kavarny, mistni speciality a proste zazit mistni atmosferu.

• Citovat
  • Upravit
4085
23.8.15 18:45

@jakanas tak třeba pro nás - rádi jezdíme autem. Procestovali jsme takhle celou Evropu (sever, jih, východ i západ od nás). Rádi poznáváme krajinu, zvyky, lidi. Není to jen o tom navštívit Louver nebo Eiffelovku. Právě naopak. Zjistili jsme že ty vyhlášené a velké města se nám nelíbí tolik jako ty malé s atmosférou :) Problém s jazykem nemáme, ono když cestuješ autem tak je dobré ten jazyk umět. Letecky k moři párkrát, vyloženě se válet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56295
23.8.15 18:47

@jakanas to je různé, cestuj tak, aby tě to bavilo :nevim: Odráží se to od tvých koníčků, co rád děláš. My rádi sportujeme, poznáváme, tak to často spojíme - tůry po horách, cyklovýlety, když nemáme náladu, k cíli dojedeme autem - v ČR máme radi hrady, zámky, různé přírodní zajímavosti. Většinou až doteď měli naše dovolené poznávací charakter - i s dětmi. Děláme si legraci z toho, že většinou přijedeme z dovolené naprosto vyřízení a potřebovali bychom alespoň další víkend leháro :mrgreen: Dovolenou u moře plánujeme, ale zas tak úplné leháro to taky nebude - už máme vytipované výlety do blízkého okolí - neumíme jen tak ležet na pláži :oops:
Pro mě cestovat znamená i nasávat atmosféru, proto ráda jezdím do zemí, kde rozumím, můžu mluvit cizím jazykem a hodně se tak naučím nenásilně i během té dovolené. Davy lidí mi nevadí, ale je fakt, že ty chronicky známé památky s davy mi většinou stačí jen jednou - na Eiffelovce jsme v září čekali chvilku, do Louvru jsme se ani nepokoušeli - umění nám nic moc neříká :oops:

Příspěvek upraven 23.08.15 v 18:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
23.8.15 18:48

@merde no jo no mě spíš zaujme vodní elektrárna, zajímavý most, údolí, rozhledna než zámek uvnitř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
23.8.15 18:50

A miluju ochutnavani národních jídel, takže hotel s all inclusive a mezinárodní stravou není nic pro mě

• Citovat
  • Upravit
1461
23.8.15 18:51

Poznávání nového, nemám ráda cestovky a naprogramovanou dovolenou.
Nejlépe vše vyhledávám sama, objednám letenky, zabalíme bágl, když se jede na hory, kufr k moři. Pár peněz s sebou a hlavně dobrou náladu.
Davy lidi míjím mimo hlavní sezónu Paříž, Řím, je lepší na jaře, na podzim, nebo v zimě.
Letět tisíce km a válet se na pláži? to ne, válet se můžu doma. V takových zemích tě drží za betonovou ohradou a nikam nemůžeš. Vidíš jen, hotel, pláž, zahradu, jak v rezervaci. To není dovolená-pro mě.

Na nových zemích, kde jsem mě zajímá, jak se tam lidem žije, jaké mají příjmy, výdaje, zdravotnictví, služby…až se vše dozvím jsem spokojená.

Není nutné utratit balík, stejně zjistíš, že nejhezčí moře je v Chorvatsku, kam dojedeš autem. Ale na to vše si musí přijít každý sám.

Nesnáším vybalování věcí po dovolené :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
23.8.15 18:51
@jakanas píše:
@merde no jo no mě spíš zaujme vodní elektrárna, zajímavý most, údolí, rozhledna než zámek uvnitř.

zámky, hrady nebrat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56295
23.8.15 18:52
@jakanas píše:

u nás kluci jdou taky spíš po těch technických památkách.. to není nic proti ničemu. Na prohlídky zámků my moc nechodíme, děti jsou moc malé na to, aby vydrželi prohlídku, dělit se nechceme. Většinou se pokocháme zámeckými zahradami a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68965
23.8.15 19:01

S ditetem je to spis takove dovolenkovani, jasne, vylety a tak, ale s triapulletou moc dlouhe tury nedame, je to proste jine, i kdyz taky fajn. Jak jsme cestovali deset let pred ditetem - vytipovali si destinaci, zjistili, co je tam pro nas zajimaveho (v prve rade priroda, hory, mame radi prehistoricke pamatky, ale i hrady, zriceniny, zamky teda ne). Udelali hodne ramcovy plan, rozhodli se, jak se tam dopravime (auto, letadlo, vlak…), jak se budeme dopravovat tam (jen po svych, mistni dopravou, pujcime si auto…), jak tam budeme bydlet (kempy, penziony…) a dle toho vseho zabalili, vyrazili a uzivali si to :-) Nemam moc rada takove ty poznavacky kazdou noc na jinem miste, takze jsme spis volili par zakladen s vice noclehy, odkud vyrazeli na vylety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
23.8.15 19:15
@jakanas píše:
Co pro Vás znamená cestovat?
Jako jeden z dalších cílů svého života mám více cestovat(konečně začít), ale uvědomuji si že vlastně nevím co to znamená.
Neumím jazyky a nesnáším davy a tak přesto že bych se rád podíval do Louveru a na eiffelovku tak představa že budu stát dvě tři hodiny v řadě ( jak to popisuje žena když tam byli před deseti lety) mě naprosto odrazuje.Co to pro Vás znamená? letět tisíce km a válet se na pláži? nebo utratit balík a jet na safari v náklaďáku? nebo eurovýkend ze slevomatu?

všemu tomuhle říkám cestování. na eifellovce jsem byla před 10 lety, na výtahy byly fronty, my jsme si to vyšlápli pěšky, a frontu jsme nečekali, a ejště ušetřili ;) a teď s dětma je to buď o tom válení se na pláži, nebo o cestování po ČR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1281
23.8.15 19:22

Cestovani pro me znamena predevsim poznavat sebe samotnou a seberust… hele, Pariz zalezi, jak to chytis, znami tam byli, kdyz byli stavky v muzeu a do Louveru se vubec nedostali kvuli tomu :nevim: je to proste o stesti a umeni si z toho vzit neco jineho.
Jinak si myslim, ze by Cesi meli cestovat povinne, a ne jen do Chorvatska k mori :mrgreen: :mrgreen: to si delam legraci. Ale treba vyjet si do Polska na poznavaci zajezd za kulturou nebo do Nemecka ma podle me docela cenu. Je tam hodne pamatek, nemusi se clovek jen valet na plazi a nicit si kozni bunky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56102
23.8.15 19:25

Vsechno. Hory, kolo na aute. All inclusive nekde. Vlakem na blindt rano nekam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ferret
23.8.15 19:57

Cestování pro mě znamená najít si cíl, nebo více cílů, najít, co zajímavého je cestou, sednout do auta a vyjet. Kde nás něco zaujme, zastavíme, snažíme se vidět co nejvíc, ale mít i pohodu, dát si dobré místní jídlo a pití. Zatím jezdíme jen po ČR a po Evropě, ale je tu toho tak hrozně moc, že nám vzdálenější kraje ani nechybí. Ale uvidíme.

Vyhovuje nám organizovat se sami (tím se vyhneme spoustě front a často najdeme spoustu zajímavých míst, které bychom nenašli, kdybychom šli s průvodcem nebo se řídili jen příručkami).

Máme rádi vše - přírodu, architekturu starou i moderní, galerie, technické památky, nebo prostě jen ulice nějakého městečka, které mají „atmosféru.“ O dovolené zvládneme většinou všechno z toho. V létě teda plus nějaké to válení u moře (zpravidla).

Davy taky nemusíme, někdy se jim člověk nevyhne, ale zrovna Eiffelovku i Louvre jsme zvládli bez front, přelom září a října, věž pěšky (mimochodem, schody jsou pohodlné, člověk to ani nepozná, kolik jich vyšlapal). :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová