Jak se přinutit k důslednosti?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
26.7.15 21:43

Jak se přinutit k důslednosti

Otázka je jasná - jak se přinutit k důslednosti. K důslednosti obecně, ale já potřebuji začít u sebe. Myslím si, že jsem pracovitá, dokáži hodně ze sebe vydat, když chci dosáhnout určitého cíle. Ale bojuji s nedůsledností obecně :roll: Xkrát v životě jsem řešila svůj pitný režim. Koupím si další super krém, že odteď se opravdu začnu o sebe starat, aby skončil po nějakém čase mezi ostatními bídně používanýma. To samé systém v „papírech“. Teď je to ještě OK (výjimečně než se to zvrtne), ale mně to dá tolik práce. Mám před očima mou sestru, která toto zvládá levou zadní. Vlastně jsem v naší rodině jediná černá ovce (proto se omlouvám za anonym). Je to nejspíše o povaze, systematičnosti (já systém vytvořím, ale nejsem schopná udržovat dlouhodobě. Když už, stojí mě to velké úsilí), rozhodně nejsem puntičkář, ale chci na tom zapracovat, ale po kolikáté už :roll: :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101450
26.7.15 21:48

Nepíšeš ty o mě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
26.7.15 21:50

A o mne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
26.7.15 21:50

Tak to si ráda nechám poradit. Krém už čeká na první použití na myčce :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
7009
26.7.15 21:51

Neboj, to je vrozene ;) Kazdy mame na neco talent a na neco oko z Kasparovy kravy.
Ale dobre nacasovana diskuze, zrovna se zitra chystam pro krabice do Ikey, protoze potrebuju zkrotit papiry. :lol: A tri dny za sebou jsem pouzila ocni krem, jupi.
Akorat nekdy premyslim, jak jsem byla schopna pred detma brat pravidelne antinu a neotehotnet, kdyz ted nedavam pravidelne ani blby magnezko. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
26.7.15 21:51

Vítej do klubu :mavam:

Mě pomáhá se do toho donutit a teď mě hodně pomohla dcera, která prostě důslednost a režim mít musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
26.7.15 21:57

Mám to stejně a poradit neumím, naopak můj přítel je puntičkář, když vidim, jak má všechno srovnané vedle toho mého chaosu, tak se opravdu stydím, ale změnit se mi to nedaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
26.7.15 21:58

Vzhledem k tomu, že sama mám velký problém se sebedisciplínou, tak napíšu co pomáhá mně.
Mít upomínku v telefonu. Na každý den, na tu dobu, kdy to orientačně plánuješ dělat. Třeba ten krém. Já si třeba v těhu udelala poznámku na 21:40 (chodim do postele cca 22 hod) „namaž se!“ :D.
Pitný režim: neustále mám v kuchyni na lince plnou skleničku vody, ldyž jdu okolo upiju. Taky pomáhá pít, když pije syn. Hlídám tak pitný režim nás obou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
26.7.15 22:01

Já se přidám - vrozené.. nějaké dispozice tedy dané, ale myslíte, že je možné „vycvičit“? Myšleno tedy dítě od dětství? :mrgreen: Na mě tedy mí rodiče v tomto směru kladli docela velký důraz v tomto směru a :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101450
26.7.15 22:01

@Plomba Upomínka na objednání se k doktorovi na mě každý den křičí už půl roku :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
26.7.15 22:02
Toho já se chci vyvarovat do budoucna :mrgreen: Mockrát jsem si pořídila krabice. Krásný krabice :zed: A nic :zed:
@Bibi239 píše:
Neboj, to je vrozene ;) Kazdy mame na neco talent a na neco oko z Kasparovy kravy.
Ale dobre nacasovana diskuze, zrovna se zitra chystam pro krabice do Ikey, protoze potrebuju zkrotit papiry. :lol: A tri dny za sebou jsem pouzila ocni krem, jupi.
Akorat nekdy premyslim, jak jsem byla schopna pred detma brat pravidelne antinu a neotehotnet, kdyz ted nedavam pravidelne ani blby magnezko. :roll:

@Bibi239

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101450
26.7.15 22:02
@RadkaCh píše:
Tak to si ráda nechám poradit. Krém už čeká na první použití na myčce :mrgreen:

A jak dlouhé bude to čekání? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.7.15 22:03

Jenže mě by to velmi usnadnilo život :oops:

@Bibi239 píše:
Akorat nekdy premyslim, jak jsem byla schopna pred detma brat pravidelne antinu a neotehotnet, kdyz ted nedavam pravidelne ani blby magnezko. :roll:
  • Citovat
  • Upravit
3030
26.7.15 22:06

Mě by poznámka v telefonu namaž se byla k hou.nu, protože většinou hledám i ten telefon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
26.7.15 22:07
@Magdaleeena píše:
Toho já se chci vyvarovat do budoucna :mrgreen: Mockrát jsem si pořídila krabice. Krásný krabice :zed: A nic :zed:@Bibi239
:lol:
Jsem v optimisticke fazi. :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová