Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak to si ráda nechám poradit. Krém už čeká na první použití na myčce ![]()
Neboj, to je vrozene
Kazdy mame na neco talent a na neco oko z Kasparovy kravy.
Ale dobre nacasovana diskuze, zrovna se zitra chystam pro krabice do Ikey, protoze potrebuju zkrotit papiry.
A tri dny za sebou jsem pouzila ocni krem, jupi.
Akorat nekdy premyslim, jak jsem byla schopna pred detma brat pravidelne antinu a neotehotnet, kdyz ted nedavam pravidelne ani blby magnezko. ![]()
Vítej do klubu ![]()
Mě pomáhá se do toho donutit a teď mě hodně pomohla dcera, která prostě důslednost a režim mít musí.
Mám to stejně a poradit neumím, naopak můj přítel je puntičkář, když vidim, jak má všechno srovnané vedle toho mého chaosu, tak se opravdu stydím, ale změnit se mi to nedaří.
Vzhledem k tomu, že sama mám velký problém se sebedisciplínou, tak napíšu co pomáhá mně.
Mít upomínku v telefonu. Na každý den, na tu dobu, kdy to orientačně plánuješ dělat. Třeba ten krém. Já si třeba v těhu udelala poznámku na 21:40 (chodim do postele cca 22 hod) „namaž se!“
.
Pitný režim: neustále mám v kuchyni na lince plnou skleničku vody, ldyž jdu okolo upiju. Taky pomáhá pít, když pije syn. Hlídám tak pitný režim nás obou.
Já se přidám - vrozené.. nějaké dispozice tedy dané, ale myslíte, že je možné „vycvičit“? Myšleno tedy dítě od dětství?
Na mě tedy mí rodiče v tomto směru kladli docela velký důraz v tomto směru a ![]()
@Plomba Upomínka na objednání se k doktorovi na mě každý den křičí už půl roku ![]()
@Bibi239 píše:
Neboj, to je vrozeneKazdy mame na neco talent a na neco oko z Kasparovy kravy.
Ale dobre nacasovana diskuze, zrovna se zitra chystam pro krabice do Ikey, protoze potrebuju zkrotit papiry.A tri dny za sebou jsem pouzila ocni krem, jupi.
Akorat nekdy premyslim, jak jsem byla schopna pred detma brat pravidelne antinu a neotehotnet, kdyz ted nedavam pravidelne ani blby magnezko.
@RadkaCh píše:
Tak to si ráda nechám poradit. Krém už čeká na první použití na myčce
A jak dlouhé bude to čekání? ![]()
Jenže mě by to velmi usnadnilo život ![]()
@Bibi239 píše:
Neboj, to je vrozeneKazdy mame na neco talent a na neco oko z Kasparovy kravy.
Ale dobre nacasovana diskuze, zrovna se zitra chystam pro krabice do Ikey, protoze potrebuju zkrotit papiry.A tri dny za sebou jsem pouzila ocni krem, jupi.
Akorat nekdy premyslim, jak jsem byla schopna pred detma brat pravidelne antinu a neotehotnet, kdyz ted nedavam pravidelne ani blby magnezko.
Mě by poznámka v telefonu namaž se byla k hou.nu, protože většinou hledám i ten telefon.
@Magdaleeena píše:
Toho já se chci vyvarovat do budoucnaMockrát jsem si pořídila krabice. Krásný krabice
A nic
@Bibi239
Otázka je jasná - jak se přinutit k důslednosti. K důslednosti obecně, ale já potřebuji začít u sebe. Myslím si, že jsem pracovitá, dokáži hodně ze sebe vydat, když chci dosáhnout určitého cíle. Ale bojuji s nedůsledností obecně
Xkrát v životě jsem řešila svůj pitný režim. Koupím si další super krém, že odteď se opravdu začnu o sebe starat, aby skončil po nějakém čase mezi ostatními bídně používanýma. To samé systém v „papírech“. Teď je to ještě OK (výjimečně než se to zvrtne), ale mně to dá tolik práce. Mám před očima mou sestru, která toto zvládá levou zadní. Vlastně jsem v naší rodině jediná černá ovce (proto se omlouvám za anonym). Je to nejspíše o povaze, systematičnosti (já systém vytvořím, ale nejsem schopná udržovat dlouhodobě. Když už, stojí mě to velké úsilí), rozhodně nejsem puntičkář, ale chci na tom zapracovat, ale po kolikáté už