Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Myslím, že je nejlepší si připustit, že tohle zkrátka není tvoje silná stránka a že ty silné stránky jsou jinde.
@Plomba píše:
Mít upomínku v telefonu. Na každý den, na tu dobu, kdy to orientačně plánuješ dělat. Třeba ten krém. Já si třeba v těhu udelala poznámku na 21:40 (chodim do postele cca 22 hod) „namaž se!“.
No to mi pořád radí mamka, jí to pomáhá. Já mám jen takovej problém, že když mi zazvoní telefon s upomínkou, tak to vypnu a jdu dál
![]()
A pouzivate diar? Nikdy se mi nepovedlo soustavne vyuziti, byt byl sebekrasnejsi
@jenika1 Tak to je pak těžký. Já mám telefon u sebe nonstop ( kvůli práci). Dělám si upomínky na spoustu věcí a docela to pomáhá ![]()
Jo, jo, to znám, já tomu říká „vlny“ ![]()
Mimochodem - opravdu neznáte někoho, kdo si s tímto jevem
poradil?
@Bibi239 píše:
Jsem v optimisticke fazi.
@j.a.n.i1 píše:
A jak dlouhé bude to čekání?
No, pošťačka ho dovezla někdy v půlce týdne, to ještě celkem jde
Se mě zeptej, až mě tady zase zahlídneš, třeba překvapím
A hlavně se mě neptej zejtra ![]()
@RadkaCh To je o cviku. Neříkám, že to klapne vždycky, ale třeba u opakovaných činností jo. člověk už ví, že mu to to připomíná a udělá to.
@Bibi239 píše:
A pouzivate diar? Nikdy se mi nepovedlo soustavne vyuziti, byt byl sebekrasnejsi
Ne, vrcholem úspěchu v tomto směru je google kalendář, nejde nikam zabordelit, ztratit, zapomenout.
@Bibi239 píše:
Miluju nový diáře.. takový krásný hezounký, to začátek vlny
„a teď.. teď bude všechno jinak“.. a nic.. Vyzkoušela jsem jich spoustu.. obyč sešit, něco v PC, ADK systém - ten mi přišel úžasnej
.. ale nic se neosvědčilo.. Vlastně nejlépe „už“
(myšleno poměr cena - výsledek) vyšel obyč papír a odškrtávat - jeden na den a pak plánovací.
@Bibi239 píše:
@Plomba píše:
@RadkaCh To je o cviku. Neříkám, že to klapne vždycky, ale třeba u opakovaných činností jo. člověk už ví, že mu to to připomíná a udělá to.
Jedinou činnost, kterou jsem kdy byla schopná (relativně) pravidelně opakovat bylo braní ha…
@j.a.n.i1 Joo tak to mně taky upomínka, abych se objednala na oční kouká už měsíc
Ale pokud bych tam měla objednat prcka, nebo manžela, tak už tam dávno jsou
@RadkaCh píše:
No, pošťačka ho dovezla někdy v půlce týdne, to ještě celkem jdeSe mě zeptej, až mě tady zase zahlídneš, třeba překvapím
A hlavně se mě neptej zejtra
Hlásím se do klubu. Mne pomáhá si z těch důležitých věci udělat automaticky návyk. Tak jako si každé ráno cistim zuby. Prostě to pridam do režimu. Ale takové ty občasné věci, tak v tom plavu. A co jsou děti a vymluvy na nedostatek času, tak jsem fakt strašná. Vůbec nevím, jak se mi bude vracet do prace. ![]()