Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky mám v plánu jít tenhle rok na umělý oplodnění sice se snažím teprve 6 měsíců mám už jeden vejcovod. V květnu mi bude 32 let a bojím se že pak by bylo pozdě na ivf. Chtěla bych se zeptat co jste skusily nebo vám bylo doporučeno než jste se rozhodly pro ivf? Veškerá vyšetření moje i partnera jsou v pořádku. Jaké vyšetření vám doktor doporučí než je jasné že ivf opravdu potřebujete? Jaké léky, podporují ovulaci z obou vaječníků? Děkuji vám za vaše reakce
@palomadorantez tak standard je genetika, hormonální profil, spermiogram, pohlavní choroby. Pak u nás zkoušeli ivf protože bylo vše ok. To nedopadlo po revizi v 11tt mi pak dělali hysteroskopii, hematologii a imunologii a v hematologii byl u nás nakonec problém tak mi nasadily clexan a teď sem 15+5tt. Pokud u vás shledaj že je vše v pořádku a přítel bude mít dobrý spermio je možný zkusit i inseminaci kterou sme taky zkoušely. ta se v tvým věku neplatí a jen ti střiknou spermie přímo do dělohy
přeju hodně stesti
@Srabek můžu se zeptat, co to znamená problém v hematologii?
@Srabek píše:
@palomadorantez tak standard je genetika, hormonální profil, spermiogram, pohlavní choroby. Pak u nás zkoušeli ivf protože bylo vše ok. To nedopadlo po revizi v 11tt mi pak dělali hysteroskopii, hematologii a imunologii a v hematologii byl u nás nakonec problém tak mi nasadily clexan a teď sem 15+5tt. Pokud u vás shledaj že je vše v pořádku a přítel bude mít dobrý spermio je možný zkusit i inseminaci kterou sme taky zkoušely. ta se v tvým věku neplatí a jen ti střiknou spermie přímo do dělohypřeju hodně stesti
Děkuji já jsem tyhle testy měla několikrát udělaný v průběhu 6 let takže mi nikdy nic nenašly můj nový partner má spermiogram v pořádku a co se týče těch pohlavních chorob to jsem měla naposledy před 14 lety takže jsem právě myslela zdaly je právě ještě nějaké vyšetření nebo léky které pomohou k otěhotnění než se začne uvažovat o ivf
Mám vyšší srážlivost krve. Normálně mi to nevadí ale jak se v tehu krev zhušťuje tak se pak ucpávali žilky k plodů a vždy odumrelo (2× přirozené 6a8tt a 1× ivf et v 11tt) a teď mi budou asi i dávky zvyšovat protože jsou už zase malinko vyssi
@palomadorantez tak mě zkoušeli dávat clostilbegit a duphaston na úpravu ovulace což se dava i u ty insemináce to ti může předepsat i gynekoložka ale to si právě myslím že jste zkoušeli jako první tak sem to ani nepsala
@Srabek píše:
@palomadorantez tak mě zkoušeli dávat clostilbegit a duphaston na úpravu ovulace což se dava i u ty insemináce to ti může předepsat i gynekoložka ale to si právě myslím že jste zkoušeli jako první tak sem to ani nepsala
Právě že ne ovulaci mám každý měsíc to vím určitě ale že mám jeden vejcovod tak nevím z kterého vaječníku ovuluji ale jsem slyšela že existuji prášky na podporu ovulace z obou vaječníků to by mi možná pomohlo dřív než sledovat jakou stranu mám dominantní nebo zdaly se u mě vaječníky střídají nepoznám to protože mám bolest jen na jedné straně
@palomadorantez a co kontrolovat ovulaci podle testu tím pádem ji jednou máš a podruhé ne. Nic méně tohle neznám ale když sem šla na odběr vajíček tak to dávám injekce gonal aby rostli folikuly v obou vajecnikach ale myslím že to u tebe může bejt nebezpecny když to z ty jedny strany nemá kam odcházet.
@Srabek píše:
@palomadorantez a co kontrolovat ovulaci podle testu tím pádem ji jednou máš a podruhé ne. Nic méně tohle neznám ale když sem šla na odběr vajíček tak to dávám injekce gonal aby rostli folikuly v obou vajecnikach ale myslím že to u tebe může bejt nebezpecny když to z ty jedny strany nemá kam odcházet.
Ovu testy mám pokaždé pozitivní byla jsem i několikrát na krevních testech a ovulace u mě pokaždé probíhá Ovu testy používám už přes 4 roky a s přiznakama které mám bych se divlla kdyby u mě ovulace neprobíhala
@palomadorantez a imunologii teda máš? Pokud probíhá ovulace a nedaří se tak někde problém bude zkusila bych před ivf tu inseminaci tam té nastimulujou a jen to do tebe střiknou pokud třeba se špatně dopravují spermie
@Srabek píše:
@palomadorantez a imunologii teda máš? Pokud probíhá ovulace a nedaří se tak někde problém bude zkusila bych před ivf tu inseminaci tam té nastimulujou a jen to do tebe střiknou pokud třeba se špatně dopravují spermie
Vzdyt se snazi pul roku, to je naprosta pitomost vyhodnocovat, ze se nedari, kdyz je pravdepodobnost otěhotnění v jednom cyklu u 2 zdravych lidi, tak 20%.
@j.a.n.i1 tak když zvažuje ivf a jestli sem pochopila snažila se v průběhu 6let i s předchozím partnerem když podstupovaly různá vyšetření. Proto jsem usoudila že asi nějaký problém tam bude
@Srabek píše:
@j.a.n.i1 tak když zvažuje ivf a jestli sem pochopila snažila se v průběhu 6let i s předchozím partnerem když podstupovaly různá vyšetření. Proto jsem usoudila že asi nějaký problém tam bude
Ne nesnažila jsem se 6 let vůbec s mým prvním přítelem co jsem žila jsem přirozeně otěhotnět nemohla problém byl na jeho straně ikdyz měl dvě děti z předchozího vztahu pak jsem měla přítele a to se nám povedlo až za 9 měsíců ale skončilo to mimoděložním pak byla 4 roky pauza a teď se půl roku snažím znova s jiným partnerem omlouvám se ale psala jsem že za posledních 6 let jsem měla veškera vyšetření to začalo s mým prvním přítelem takže vím už jakou dobu že jsem v pořádku ale ptala jsem se na možnosti které podstoupit kdyby to přirozeně už nešlo
@palomadorantez a listovku a nějaký vitamíny na podporu plodnosti si zkoušela?
@Srabek píše:
@palomadorantez a listovku a nějaký vitamíny na podporu plodnosti si zkoušela?
Ano to beru a brala jsem při každém snažení i konttyhelovy čaj jsem pila několikrát I když ani nemusím tak jsem to pila že mi chutnal vím že je normální se snažit rok a i stím počítám jen nevím po všech vyšetřeních jestli by mě doporučili na umělý nebo ne psala jsem si s jednim online gynekologem řekl mi že bych měla jít na asssistovanou neprodukci dřív ale nežiji v cz takže zvažuji co by bylo nejlepší insiminace nebo ivf v Anglii to stojí nehorázné peníze takže to radši za tu cenu můžu mít až 2 nebo 3 umělý oplodnění než tady podstoupit jedno a pak zase si celý rok šetřit na další nebo jiná vyšetření to je mi milejší jet do cz a tam postoupit cokoliv v léčbě neplodnosti po roce snažení