Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím maminky, mám na vás otázku. Jak řešíte pilování nehtů u miminka, batolete? Mám pilník u dětské manikúry, ale tím to jde dost blbě. Pak mám z DMka, takový ten barevný (asi papírový), tím se ty nehtíky dost třepí. Máte nějaké tipy, jak opilovat dětské nehty, aby nebyly ostré? Díky ![]()
Nepiluju ani nestříhám. Mým dětem šly nehtíky krásně z boku sloupnout, takže jim pak ani nerostly ostré.
@Janli píše:
Nepiluju ani nestříhám. Mým dětem šly nehtíky krásně z boku sloupnout, takže jim pak ani nerostly ostré.
To nám moc nejde.
Miminkum se nehty nestrihaji ne?
Teda aspoň my jsme nestrihali, nehty šli krásně odloupnout. Až když byl větší tak se začalo stříhat ![]()
@kakuja píše:
Miminkum se nehty nestrihaji ne?Teda aspoň my jsme nestrihali, nehty šli krásně odloupnout. Až když byl větší tak se začalo stříhat
Naše malá má teda 11 měsíců, tak stříhám. Odloupnout jsem teda nezkoušela.
Nepiluju jenom obcas striham, loupat nam nejde to bych mu to moc zatrhla. Nam dr rikala uz na první kontrole po porodu, ze muzu ostrihat.
@Katy11.8 Ustrihnu jim to tak, aby nemeli ostré hrany. U strihani nehtu jim zpivam vzdycky jednu a tu samou pisnicku, aby vedeli, co je ceka a necukali se a funguje to. Do jedné ruky jim neco dam a druhou ruku striham a zpívám. Pilnicek jsem nikdy nepouzila.
Stříhám nůžkami několikrát týdně, od miminka. Rostou hrozně rychle a pak škrábe sebe i mě. Pilovat mi to vůbec nešlo. Stříhám malými kovovými, s oblými konci.
Taky striham malemu od narozeni kovovymi nuzkami s oblou spickou, bud striham kdyz spi a nebo kdyz ho treba na detske pisnicky v televizi upoutam.
@suzka1 píše:
@Katy11.8 Ustrihnu jim to tak, aby nemeli ostré hrany. U strihani nehtu jim zpivam vzdycky jednu a tu samou pisnicku, aby vedeli, co je ceka a necukali se a funguje to. Do jedné ruky jim neco dam a druhou ruku striham a zpívám. Pilnicek jsem nikdy nepouzila.
Jí to stříhání až tak nevadí, spíš že se pak škrábne nebo i nás.
@lucieci píše:
Taky striham malemu od narozeni kovovymi nuzkami s oblou spickou, bud striham kdyz spi a nebo kdyz ho treba na detske pisnicky v televizi upoutam.
Těmi s oblou špičkou právě že stříhám. ![]()
@Katy11.8 malej je potom nema ostre, kdyz mu je ostriham. Az treba treti den, rostou opravdu rychle 😩