Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Léčba ostruhy je svízelná a každému pomůže něco jiného. Mojí mamince poprvě pomohl ultrazvuk. Podruhé ani ultrazvuk, ani ozářky. Kamaráce pomohl obstřik-i když říkala, že ta aplikace hrozně bolí.
Chce to vyzkoušet vše co jde.
Ahoj, před půl rokem jsem absolvovala ultrazvuk ve vodě a supr, žádný problém…snad se to nevrátí ![]()
Mám a bohužel špatné, vždycky to skončilo operací (3×) a ostruhy se dělají pořád. Ty kortikoidy nedoporučuju, mě je teda dávali injekčně a díky tomu se mi utrhla Achillovka.
Takže vlastně radu nemám.. doktoři říkají kvalitní boty, ale mě nepomáhá ani to. Ale takové bolesti jako ty nemám…
Já chodila na UZ, to moc nepomohlo, ale pak opich kortikoidem mi pomohl a od tý doby o patě nevím.
Příspěvek upraven 08.11.14 v 16:24
Mně ultrazvuk nepomohl, až obstřiky. Bolelo to, ale brzo byla cítit úleva ![]()
Ahojky, já jsem taky měla ostruhu a chodila jsem na te UTZ a musim říct že mi teda pomohl naprosto dokonale. Uz o ní vůbec nevim, je to několik let, ale je fakt, že od ty doby jsem na nohu nevzala jiný botky než ADIDAS a jim kvalitativně podobný.
![]()
Jsou speciální boty ve zdravotních potřebách, ty si kup a nos je - alepson DOMA, ty, které ti ostruhy způsobily VYHOĎ, pomáhá hodně koupel nohou asi tak x denně, teplá x studená (kombinovaně)a jasně, pokud nezabírá nic tak doktor, ale postupně to bude lepší, mamča si s tím taky vytrpěla, ale když do toho šla a vše dodržovla, měla po půl roku klid. Důležité jsou hlavně ty boty…
Já chodím na UTZV, ale zatím bez efektu, a to už mě bolí i druhá pata…navíc mi bylo řečeno, že ozařování hradí pojišťovna až od 40-ti let. Takže asi zkusím, byŤ plně hrazenou RÁZOVOU VLNU. Máte s tím někdo bližší zkušenosti?
Ahoj, taky mám s ostruhami bohužel zkušenost. Mně UTZ pomohl. Navíc mi na rehabce paní ukázala cviky na protahování šlachy, která vede od palce přes patu a mám ji zkrácenou. A hlavně jsem si ve zdravotních potřebách koupila podpatěnky a nosím je v botách ![]()
@Carrie Bradshaw já měla před 3 lety 2 injekce v rozmezí měsíce a to my zabralo ozvalo se to až po 3 letech. Teď mám za sebou 2 injekci po 1/2 roce a je to snad ještě horší
Příspěvek upraven 22.01.13 v 14:21
@Carrie Bradshaw já taky nosím jen kvalitní obuv a i ortopedické vložky
@LenkaCho Bohuzel to mame nekteri asi v genech.
Ja chodila i na rehabky, UV lampu, davala na to ruzne masti a naplasti od doktora a nic. A to jsem vystridala i nekolik doktoru, zadny me jich nezbavil. Tak jsem se s nimi naucila zit, protoze je nechci kazdy rok davat pryc operativne. Je fakt, ze me ale neboli, kdyz mam dobre boty. Jedine omezeni je prave vyber botu, lodicky nosit treba vubec nemuzu.
Tak jsem se dočetla o babských radách, koupání v soli, koupání teplá-studená, kostival lékařský a dnes mi jeden pán vykládal o terapii paličkou na maso, směju se ještě teď, ale to ostatní zkusím. Navíc jsem taky nemohla chodit v lodičkách, ale fakt je, že problémy s patou vlastně začali v momentě, kdy jsem je definitivně odložila! Pravda na jehly bych stoupnout, právě kvůli patě, nemohla, ale využila jsem výprodejů a koupila kozačky s vysokým klínkem, v těch to jde v pohodě a řekla bych, že lepší je i rozcházení. A, teď jsem dokonce našla i názor jednoho ortopeda, že střídání výšky podpadku taky občas problém vyřeší, budu doufat a dál chodit na UTZV…
Prosím nemáte někdo zkušenos s ostruhou na noze. V září my dali obstřik kortikoid a teď v lednu znova a já mám snad ještě větší bolesti, hlavně v noci se nemohu na nohu postavit a trvá než se rozejdu a cítím jakoby bolest i v kotníku jakoby ty cévky. Uvítám každou radu děkuji