Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Dobry den, ahoj, rad bych se optal jestli je tu nektera ktera ma zkusenost s tim, ze kvuli ni opustil manzel svou zenu a deti jelikoz si mysleli ze jsou pro sebe stvoreni a ted jsou spolu, ale cele jim to sklouzlo do normalu. Vite ptam se na to jelikoz neco podobneho prozivam, poznal jsem zenu s kterou mi je krasne, hlavou se mi honi spousta otazek, ale racionalne si rikam jestli nejsem pouze momentalne pomaten:-)
Ona zena neni ma milenka ikdyz sex jsme meli, ale v nasem pripade ten sex nehraje prim. Nevetsi problem je v tom, ze ji nemohu nabidnou to co by chtela, jelikož jsem zenat s dětmi. Cela tato situace me trapi. V neposledni rade doslo k jasnemu vyvoji a to ze ona si nasla nekoho s kym by chtela zalozit rodinu v cem ji samozřejmě podporuji (co jineho taky ze), ale nejak to tezce nesu, ze proste uz nebudrm spolu ikdyz si rikame ze se mame nadevse radi. Nerad bych aby mi nekdo nadaval, spise radu jak se s tim vyrovnat nebo jak dal. Rikam si ze jednou zustanu ve vztahu s manzelklu, ktery me nebude naplnovat a ma asi osudova laska uz na me cekat nebude, nebo jit do te situace a zit s zenou se kterou je mi krasne, ale s tim rizikem ze jsem se milil a prijit o vse. Ja vim je to cele takove nesrozumitelné, ale jsem v desnem stavu
Nemyslím to zle, ale nejlepší terapie by byla, kdyby si manželka taky našla nějakého, který by ji naplňoval.
Opravdu.
ano to by bylo take reseni, ale myslim ze nerealne, nicmene hodne veci by se vyresilo. Zakl.
@Anonymní píše:ano to by bylo take reseni, ale myslim ze nerealne, nicmene hodne veci by se vyresilo. Zakl.
Když vám na ženě tak nezáleží, že byste přešel že si našla jiného, proč ji nepropustíte? Mohla by být s někým šťastná. Takto je ve vztahu s chlapem, který říká, že ho to nenaplňuje a má ještě jednu ženskou. To je pro ni dost blbý.
Nebo máte strach, že by nakonec ona byla s jiným v pohodě?
Já na osudovou lásku věřím. Jak ale víš, že byl tvoje osudová láska předchozí partner? Co když si ho jen idealizuješ nebo vztah s ním jaký by byl
? Pokud spolu nejste, asi to osudová láska nebyla
…mám kamarádku, která vždy najde osudovou lásku, pak začne srovnávat s předchozím partnerem a je po osudové lásce…myslím si, že osudová láska je, pokud najdeme toho, s kým chceme být a jsme napořád a je to oboustranné, alespoň já to tak cítím
To jsrm neřekl ze mi na zene nezalezi, mame deti a proste mi pripada ze nase manzelstvi je o tom kdo vyzvedne deti, co koupit prosze klasika, nezajima ji co me trapi, co bych chtel zazit, proste to nejak vysumelo do vesmiru. Jemi jjasné ze s jinou to muze byt to same, proto nevim jak se k tomu z cela bez emoci postavit.Vim ze mi nekdo rek e „TAK ZAPRACUJ NA VZTAHU SE ZENOU“ jenze me se nechce, jsem v takove nejake letargii. ![]()
Mozno je to nefer voci tvojej manzelke i tej druhej zene, ale ja by som tomu dala cas… tvoje rozhodnutie neurobi za teba nikto, musis ho urobit sam, ale musi v tebe „vyzrát“… ako dlho to uz vlastne takto tahate?
@Anonymní píše:
To jsrm neřekl ze mi na zene nezalezi, mame deti a proste mi pripada ze nase manzelstvi je o tom kdo vyzvedne deti, co koupit prosze klasika, nezajima ji co me trapi, co bych chtel zazit, proste to nejak vysumelo do vesmiru. Jemi jjasné ze s jinou to muze byt to same, proto nevim jak se k tomu z cela bez emoci postavit.Vim ze mi nekdo rek e „TAK ZAPRACUJ NA VZTAHU SE ZENOU“ jenze me se nechce, jsem v takove nejake letargii.
Samozřejmě, že to je normální proces, zamilovanost odejde a všední věci- kdo vyzvedne děti a kdo nakoupí se řešit musí. Pokud to tak nechceš, tak to budeš muset měnit ženu cca každých 5 let. I s tou tvou novou neokoukanou a zcela jistě oduševnělou slečnou by se čase s dětma musely řešit všední věci.
No tahame to asi rok, ale vzdy to bylo v pohode, ale ted ma noveho pritele, ja zřejmě zarlim
a chci aby to bylo jako doposud, coz je desne sobecke a je se toho potřebuji nejak zbavit.
To jestli je odusevnela nebo neni nedokazu rici, ale co když s ni ty vsedni veci budu delat raději nez v momentalnim vztahu? nebo si to pouze namlouvam? Zakl
@Anonymní píše:
No tahame to asi rok, ale vzdy to bylo v pohode, ale ted ma noveho pritele, ja zřejmě zarlima chci aby to bylo jako doposud, coz je desne sobecke a je se toho potřebuji nejak zbavit.
To jestli je odusevnela nebo neni nedokazu rici, ale co když s ni ty vsedni veci budu delat raději nez v momentalnim vztahu? nebo si to pouze namlouvam? Zakl
Myslím, že si to namlouváš, ale každý svého štěstí strůjcem. A nějak nechápu, ona si našla přítele a toho hned od začátku podvádí s tebou?
Kdybys radeji to usili venoval naprave vztahu s manzelkou, nebo minimalne vyreseni tech problemu, tak udelas mnohem lepe.
Neni to fer vuci manzelce, neni to fer vuci te zeny, jejiz pozici udrzujes ve statusu milenky.
To, ze si nasla pritele je hezke a nemuzes se divit, kdyz jsi ji mel jen jako naplast na to, co Ti schazi v manzelstvi.
Kazdy ma narok byt stastny a pritele si nejspise nasla proto, protoze s nim bude stastnejsi a nebude muset byt v nejakem tajnem vztahu.
@Anonymní píše:
To jsrm neřekl ze mi na zene nezalezi, mame deti a proste mi pripada ze nase manzelstvi je o tom kdo vyzvedne deti, co koupit prosze klasika, nezajima ji co me trapi, co bych chtel zazit, proste to nejak vysumelo do vesmiru. Jemi jjasné ze s jinou to muze byt to same, proto nevim jak se k tomu z cela bez emoci postavit.Vim ze mi nekdo rek e „TAK ZAPRACUJ NA VZTAHU SE ZENOU“ jenze me se nechce, jsem v takove nejake letargii.
Mně se nechce. ![]()
Nezáleží na ní. Záleží jen na mně. Chci všechno. Rodinu i milenku (zázemí, bezpečí, lásku a taky vzrůšo a romantiku). Nic pro nikoho neobětuju.
Hlavně mně štve, že si milenka našla jiného. No toto! Co já chudák teď mám dělat. Jak se k tomu mám bez emocí postavit?
Normálně. Nechat milenku být, bude šťastná s jiným. Dát si pár facek a studenou sprchu. S manželkou vymyslet 2× do měsíce nějaký společný program. Kino, divadlo, solná jeskyně, taneční, výstava, cukrárna, sauna, fotbal… cokoliv, co by mohlo oba bavit. Taky jí říct, co mně vadí, co chci změnit.
Zatím se v hlavě řeší jen milenka, co má jiného. Proto ta letargie.
@Anonymní píše:
Ahoj děvčata,
Zajímalo by mě, zda to máte také někdo podobne jako já! Mám dva rošťáky s úžasným a hodným chlapem, kterého moc miluju. I přesto mám pocit že múj bývalý byl mou osudovou láskou a že mi dva jsme měli být spolu. Rozešel se on se mnou. Už je to pět let, pak nastalo obdobi kdy jsem ho nenaviděla, kdy jsme spolu nezávazně spaly ( oba svobodni ) kdy jsme se spolu nebavili, a ted poslední dva roky se navštěvujem, svěřujem, pomáháme když je to v našich silách. Mám výčitky vůči svému chlapovi, že to takhle cítím. Myslím že kdyby přišel ať jsem s ním a neměla děti asi bych se dlouho nerozmýšlela. Spíše vůbec!! Jsem špatná? Změní se to někdy?? Raději anonymně. Snad pochopíte!
je mi líto těch partnerů, kteří nejsou ti osudoví:-)
@cher píše:
Myslím, že si to namlouváš, ale každý svého štěstí strůjcem. A nějak nechápu, ona si našla přítele a toho hned od začátku podvádí s tebou?
Pritele ma, ale citime ze chcene byt spolu a je nam krasne spolu.
@Anonymní píše:…nikoho jako naplast nemam, hodne fakroru prispelo k tomu ze se tak stalo a i kdybych byl v manzelstvi stastny, stejne by me to zasahlo jako ted, proste ten osud.
Neni to fer vuci manzelce, neni to fer vuci te zeny, jejiz pozici udrzujes ve statusu milenky.
To, ze si nasla pritele je hezke a nemuzes se divit, kdyz jsi ji mel jen jako naplast na to, co Ti schazi v manzelstvi.
Kazdy ma narok byt stastny a pritele si nejspise nasla proto, protoze s nim bude stastnejsi a nebude muset byt v nejakem tajnem vztahu.
@vendulka72 píše:......
No toto! Co já chudák teď mám dělat. Jak se k tomu mám bez emocí postavit?
Normálně. Nechat milenku být, bude šťastná s jiným. Dát si pár facek a studenou sprchu. S manželkou vymyslet 2× do měsíce nějaký společný program. Kino, divadlo, solná jeskyně, taneční, výstava, cukrárna, sauna, fotbal… cokoliv, co by mohlo oba bavit. Taky jí říct, co mně vadí, co chci změnit.
Zatím se v hlavě řeší jen milenka, co má jiného. Proto ta letargie.
Mam pocit, ze spolecne zájmy uz nemame.
Pokud tvrdis, ze ji nemas jako naplast na neco, co Ti schazi ve vztahu a ona Ti to dava, tak proc si nevyporadas zalezitosti v manzelstvi a nejsi s ni jako s oficialni partnerkou?
Kdyz citite, ze je vam krasne a chcete spolu byt, tak by si mohl mit alespon koule na to, aby ses vuci tomu postavil jako chlap.
Ona se totiz nabizi uplne sama otazka, jestli mas vubec odvahu neco v manzelstvi resit, nebo to jen omlouvas tim, ze jsi potkal svoji osudovou a manzelske problemy nema cenu resit.
Dobry den, ahoj, rad bych se optal jestli je tu nektera ktera ma zkusenost s tim, ze kvuli ni opustil manzel svou zenu a deti jelikoz si mysleli ze jsou pro sebe stvoreni a ted jsou spolu, ale cele jim to sklouzlo do normalu. Vite ptam se na to jelikoz neco podobneho prozivam, poznal jsem zenu s kterou mi je krasne, hlavou se mi honi spousta otazek, ale racionalne si rikam jestli nejsem pouze momentalne pomaten:-)
Ona zena neni ma milenka ikdyz sex jsme meli, ale v nasem pripade ten sex nehraje prim. Nevetsi problem je v tom, ze ji nemohu nabidnou to co by chtela, jelikož jsem zenat s dětmi. Cela tato situace me trapi. V neposledni rade doslo k jasnemu vyvoji a to ze ona si nasla nekoho s kym by chtela zalozit rodinu v cem ji samozřejmě podporuji (co jineho taky ze), ale nejak to tezce nesu, ze proste uz nebudrm spolu ikdyz si rikame ze se mame nadevse radi. Nerad bych aby mi nekdo nadaval, spise radu jak se s tim vyrovnat nebo jak dal. Rikam si ze jednou zustanu ve vztahu s manzelklu, ktery me nebude naplnovat a ma asi osudova laska uz na me cekat nebude, nebo jit do te situace a zit s zenou se kterou je mi krasne, ale s tim rizikem ze jsem se milil a prijit o vse. Ja vim je to cele takove nesrozumitelné, ale jsem v desnem stavu