OSVČ mateřská a rodičák
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@yndiC píše:
@přírodní Není za co. Jj zmatek v tom tedy je, já se v tom pácám už taky nějaký pátek, člověk na netu vyhledá spoustu informací, ale né vždy je vše pravda a úředníci jsou milí jak zadek…No hele aby jsi se nedivila s tím rokem. My si taky říkali, jak bude čas a kdo ví kdy se zadaří a zadařilo se nám hned druhý cyklus.
Já taky po tom netu hledám a pátrám, pak najdu spousta informací, které se rozcházejí, nebo si dokonce odporují…
Tak to gratuluju. My už se snažíme dlouho, mám za sebou samovolný potrat a jeden kvůli zjištění nemoci a následné operaci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sojkka Jo pravda, blbě jsme to napsala.. 9tis né 13tis.
To je taky fakt, že to není jedno, ale stejnak, pokud to pro @přírodní bude nově jako hlavní pracovní činnost vyměří jí podle mě úplné to minimum co je vždy na začátku. Jde o to pak kolik vydělá no. To jsem napsala blbě sorry.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@přírodní Platit si víc můžete, ale co je nad se nebude ve výpočtu zohledňovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sojkka píše:
@přírodní Platit si víc můžete, ale co je nad se nebude ve výpočtu zohledňovat.
Už chápu, jak je to myšleno ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@přírodní píše:
Já taky po tom netu hledám a pátrám, pak najdu spousta informací, které se rozcházejí, nebo si dokonce odporují…
Tak to gratuluju. My už se snažíme dlouho, mám za sebou samovolný potrat a jeden kvůli zjištění nemoci a následné operaci.
JJ, přesně jak píšeš, hodně informací se rozchází a úředníci nejsou ani trochu sdílný. ![]()
Děkuju, ani jeden jsme to nečekali. Tak moc držím palce aby se zadařilo co nejdříve. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@yndiC Když bude začínat nemusí si platit povinné minimum 115,–. Ten kdo nemá za předchozí rok Přehled o příjmu a vydajích, může využít toho určit vym. základ jako 1/2 průměrné mzdy a platit 2,3% z 14.116,–, což je 325,–/měsíčně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sojkka píše:
@yndiC Když bude začínat nemusí si platit povinné minimum 115,–. Ten kdo nemá za předchozí rok Přehled o příjmu a vydajích, může využít toho určit vym. základ jako 1/2 průměrné mzdy a platit 2,3% z 14.116,–, což je 325,–/měsíčně.
No, nevím zda se v tom pohybuješ, že to píšeš s takovou jistotou. Ale já když začínala podnikat (víc jak před rokem), tak mi bylo řečeno, že je pro mě strop 299,– a víc platit nemůžu. Vzhledem k tomu, že mi to řekli asi tři úřednice nezávisle na sobě, tak jsem se po tom dál nepátrala.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@yndiC No, jestli to nebude tim, ze se od te doby zvysila prumerna mzda ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@yndiC Přesně jak píše j. a.n. i1.
Ačkoliv u vás je otázkou z čeho byla záloha vypočítávána. Protože odpovídající 1/2 prům. mzdy těm 299,– byla v roce 2014. Takže je otázku co znamená podnikání více jak rok. Jestli jste např. podnikala min 4 měsíce v roce 2015 a dávala tak ve 2016 přehled.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Už neplatí, že když k tomu nemocenskému platím i vyšší sociální dobrovolně, tak se ty vyšší platby počítají?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 Já mám pocit, že už si to takhle udělat nemůžeš, to bys musela navýšit snad v přehledu… a pak další rok na základě toho přehledu můžeš platit to co mu odpovídá, ona byla změna, ale podrobně ji nastudovanou nemám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@terinka4444 Já mám pocit, že už si to takhle udělat nemůžeš, to bys musela navýšit snad v přehledu… a pak další rok na základě toho přehledu můžeš platit to co mu odpovídá, ona byla změna, ale podrobně ji nastudovanou nemám.
koukám, že jsem ráda, že už to mám za sebou, já ještě chytla, že se dala platit dobrovolná výše nemocenského nezávisle na sociálním
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 Co pošleš nad rámec záloh vypočítaných z přehledu je bráno jako záloha na DP do budoucna. Kdyby sis podle podle toho platitla i vyšší NP, tak na to
při výpočtu případných dávek nebudou brát zřetel. Vlastně by sis jenom spořila u socky bez efektu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 Jojo, já u prvního taky, u druhého už to muselo být podle socky, ale ještě šlo navyšovat tu socku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sojkka píše:
@terinka4444 Co pošleš nad rámec záloh vypočítaných z přehledu je bráno jako záloha na DP do budoucna. Kdyby sis podle podle toho platitla i vyšší NP, tak na to
při výpočtu případných dávek nebudou brát zřetel. Vlastně by sis jenom spořila u socky bez efektu.
ty jo, ale ještě nějaký ten rok zpět to šlo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit