OSVČ, neschopenka - úrad práce?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
osvc, neschopenka, urad prace?
Zkusim to nejak srozumitelne napsat.
Jsem OSVC od 12.12.2012. platila jsem si neschopenku 115kc, jelikoz jsem jednou nezaplatila v dany termin, smazali me z evidnece a ja to zjistila az po trech mesicich. Takze jsem byla evidovana od toho prosince do 28.2.2013 a pak zase od 9.6.2013 do ted.
Pred OSVC Jsem pracovala mesic a pul. No suma sumarum me to do nastupu materske proste nevychazi o mesic. takze narok na materskou tim padem nemem.
Jen nevim, co mam ted delat. Chtela jsem byt doma od zari, ale jelikoz na nemocenskoku mohu nastopit az od 9.9. ( po dalsich trech mesisich co si platim nemocenskou) musela bych asi za tech 9 dnu stejne zaplatit socialni a zdravtoni. Jeste pak prvnich 21 dni nedostanu vubec nic.
Chtela jsem se zeptat, zda je sance, se prihlasit na pracak od zari, nez jit na tu nemocenksou, prste co bude pro me lepsi. TP mam 17.11.2013. Vubec nevim, co si mam pocit, asi stejne na pracaku nic nedostanu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nějak nechápu, co bys očekávala, že s tebou na ÚP udělají - jako uchazeč o práci v 7.m je totální nesmysl. Nehledě na tom, že jsi OSVČ a ti na tom moc dobře s dávkama od ÚP nejsou - je i možné, že jako OSVČ nedostaneš nic - ale to si vygoogluj, to netuším. POdle mého je pro tebe nejlepší zůstat doma jen tak, nechodit ani na neschopenku - proč taky, když k tomu není indikace. A pracovat až do porodu. Stejně to mají skoro všechny OSVČ
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pracovad do porodu asi nedam, jsem kadernice a uz ted mi vadi to bricho a je to nekdy dost narocne. Nehledne na to, ze mi to dost vadi u strihani chlapu atd.
Vubec nevim, jak z toho vem, zase musim platit socko a zdravko, pokud bych zustala doma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit