OSVČ plat

Anonymní
7.8.13 15:40

OSVČ plat

Ahoj holky jen pro zajímavost… Nebo zvědavosti? Můj přítel je OSVČ - pracuje rukama, dá se říct že je to dělňas… Pracoval uz takto od roku 1998 - 2006 pak byl chvilku zaměstnanec a ted uz asi cca 3 roky pracuje zase jako OSVČ… Co se tyče peněz tak ( počítám ty posledni 3 roky ) zacal asi něco přes 20.000, pak se rozjel a nosil domu cca 50.000-70.000 jak kdy a ted posledni dobou nosí tak max 35.000 - coz je " málo "…já vím že je to o práci atd, ale zajímalo by mě kolik je tak dobry si vydělat jako OSVČ aby se to pořad vyplatilo. Přece jen zaměstnanec ma volno, dovolenou, plati za nej ZP a SP atd… A OSVČ nejde den do práce a je doma zadara…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13119
7.8.13 15:44

Spočítat si to musíte sami, co se vám ještě vyplatí a co už ne. Ale všeobecně ti řeknu, že poslední dobou není žádná práce a když už, tak mizerně placená. Počítám s tím, že kdyby tvůj partner šel do práce, dostal by min. mzdu a zbytek na ruku (a nemohl by si být jist tím, že ten zbytek dostane). Já když si to spočítám, tak 35tis je slušných

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
7.8.13 15:47

Tak to se ale nedá takhle říct, „aby se to vyplatilo“…pokud vydělá tolik, aby zaplatil sociální a zdravotní + další náklady spojené s podnikáním, má peníze na další výdaje (nájem, jídlo, oblečení a další nutnosti) a dokáže dát i něco bokem, kdyby něco, tak se to vyplatí…a taky je důležité se podívat na to, kolik by mohl dostat za danou pozici jako zaměstnanec a pak to nějak řešit. Můj přítel je OSVČ, pracuje jako autoklempíř a kdyby se nechal zaměstnat, tak nebude mít ani zdaleka to, co si vydělá „sám“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
7.8.13 16:30

Záleží zda částky co uvádíš jsou v čistém-co zbyde po odečtení sociálky, zdravotky a nákladů na jeho práci. Nebo je to jen částka, kterou fakturuje, tzn. hrubá. To je veliký rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
7.8.13 16:32

Spocitej, kolik ma na hodinu a kolik by mel jako zamestnanec. Kdyby to vyslo nastejno, uz by se mi nevyplatilo mit ty nervy jako OSVC :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.8.13 16:51

Udaje jsou v čistém…

• Citovat
  • Upravit
8935
7.8.13 17:00

Pokud nemá obor, ve kterém by mu někdo dal ofiko min. 28 tis či víc, čistého, tak se pořád vyplatí být osvč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepř. G12
7.8.13 21:18

@lasička1
souhlas

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie