Osvojení dcery po svatbě

3684
16.3.12 09:37

osvojení dcery po svatbě

Ahoj,potřebuji poradit.
Předem se omlouvám že to bude tak dlouhé :)
Tak abych začala od začátku:v 17 letech se mi narodila dcera její pravý otec o ní nejevil zájem,našla jsem si jiného přítele,který se po 3 měsících nechal zapsat do rodného listu,žila jsem s ním nějakou dobu(do dcery 8 měsíců) pak se ale ozval pravý otec a já mladá a blbá se k němu vrátila,otěhotněla jsem znova,byla svatba a přišla 2 dcera. Chtěli jsme změnit otcovství v rodném listě 1 dcery,ale bohužel jsme propásli půl roční lhůtu,na testy DNA nebyly peníze,takže nám advokátka řekla že jediná možnost je adopce,prostě by si musel adoptovat vlastní dceru,takže jsme k tomu svolili,vše mělo projít hladce,bývalí přítel mi řekl že mi to podepíše že s tím vším souhlasí a vzdá se nezpětně otcovských práv. Jenže,můj namžel začal blbnout(alkohol,podvody,dluhy atd atd)k tomu všemu mě jednou zbil takovým způsobem že ke mě musela jezdit sociálka na kontroli,takže bylo okamžitě po osvojení. Po 5 letech snášení teroru sem řekla dost,našla jsem si skvělou práci a v ní narazila na toho nejlepšího chlapa pod sluncem,po 2 měsíční známosti jsem požádala o rozvod,začala žít s přítelem a vše je ok,ex.manžel si samozdřejmě obe naše holky pravidelně bere,ale ta naše nejstarší má pořád v Rodném listě toho mého bejvalého přítele,takže jelikož se rozvádím tak o adopci ze strany skoro ex-manžela nemůže být řeč,s novým přítelem mám 8 měsíční dcerku a chystáme svatbu na léto,asi před měsícem přišel s návrhem že by si Viktorku osvojil,aby ten bejvalý přítel zmizel z rodného list,obě holky bere jako vlastní takže já v tom problém nevidím. Ale jak to máme udělat? Má někdo zkušenost s osvojením?? Samozdřejmně že až po svatbě :ú A jestli se ptáte co na to můj ex-manžel,tak ten s tím nic neudělá,peníze na testy DNA pořád nemá a alimenty neplatí. Proč? protože prý prostě na to nemá peníze.
Všem děkuji za reakce,ať už budou negativní kuli mé blbosti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13119
16.3.12 09:51

8o 8o 8o jdeš na všechno holka zhurta. Jsi přesvědčená, že ten poslední je opravdu ten pravý? Aby pak v tom děti neměli dost velký hokej - bio otec se nestará, v RL mají jiného, ten ale s nimi nežije a vychovává je někdo jiný - jestli jsem to správně pochopila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
16.3.12 09:55

Ahoj, tak a on chce osvojit obě dcery nebo jen tu nejstarší? U té nejstarší to bude muset podepsat ten co si ho nechala zapsat do listu jako otce a tu druhou bude muset podepsat ex-manžel. A co příjmení? To se každá tvá dcera jmenuje jinak???? Nebo mají tvoje příjmení a budou se tak jmenovat dál i po svatbě? A nebyla by lepší adopce? Aby ses bývalého nadobro zbavila? Teda holka, ty sis to pěkně zamotala, ale když to všechno oběháš a už se nebudeš rozvádět, tak můžeš mít jednu velkou klidnou rodinu s jednim tatínkem :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
16.3.12 09:55
ynax píše:
8o 8o 8o jdeš na všechno holka zhurta. Jsi přesvědčená, že ten poslední je opravdu ten pravý? Aby pak v tom děti neměli dost velký hokej - bio otec se nestará, v RL mají jiného, ten ale s nimi nežije a vychovává je někdo jiný - jestli jsem to správně pochopila.

Nene,Bio otec se stará,děti si pravidelně bere,skoro každý víkend akorád mi na ně neplatí alimenty! Jen jedna dcera má jiného otce,nejstarší má jiného,jinak ostatní je tak jak má být :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
16.3.12 09:57

Nejstarší dcera má příjmení po mě,prostřední po svém otci! Nene,chce si adoptovat jen tu nejstarší,u té prostřední je vše ok,má svého otce v RL i jeho příjmení! O té se bavit vůbec nechci,myslim ohledně adopce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
16.3.12 10:04

A nebude to pro tu prostřední nepříjemné, že jako jediná bude mít jiné příjmení a jiného tátu? Myslela jsi na to???? No víc asi neporadim. Bude to pekelná obíhačka úřadů, kde na tebe budou aso koukat dost blbě. Takže hodně sil a hlavně správná rozhodnutí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
16.3.12 10:05

safra, to je detektivka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
16.3.12 10:10

Takhle,pro děti se nic nezmění! Pořád budou chodit ke svému tátovi,budou mu říkat táto,vše bude stejné jako doposud,jen chcem aby ta nejstarší už neměla toho bejvalého v rodném listě. Viktorce(nejstarší) sme to všechno vysvětlili jak to vlastně bude,že jen bude mít stejné příjmení jako mam já,naše miminko a přítel. Ona je na svůj věk(7let) docela i chápavá a nevadí jí že by měla příjmení jako my.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
16.3.12 10:12

Tak já nevím,opravdu mi jde jen o tu jednu dceru,jen jí si chce přítel adoptovat! Ostatní holčičky se snad řešit nemusí,ne? :) :nevim: U nich je vše jak má být :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
16.3.12 10:16

Ty si mě asi nepochopila. Nejstarší dceru, která má teď tvoje rodné příjmení si adoptuje a bude se tedy jmenovat jako ty, tvoje nejmladší a tvůj manžel po svatbě. A ta prostřední se bude jako jediná pořád jmenovat po tvém ex-manželovi. Ta si myslim, že na to bude bitá, že je jiná. Ale tady nic nevyřešíš, musíš na úřady a tam ti řeknou co a jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
16.3.12 10:18
papajinka píše:
Ty si mě asi nepochopila. Nejstarší dceru, která má teď tvoje rodné příjmení si adoptuje a bude se tedy jmenovat jako ty, tvoje nejmladší a tvůj manžel po svatbě. A ta prostřední se bude jako jediná pořád jmenovat po tvém ex-manželovi. Ta si myslim, že na to bude bitá, že je jiná. Ale tady nic nevyřešíš, musíš na úřady a tam ti řeknou co a jak.

Já vím,já to pochopila,ale té to taky nevadí,ta mi naopak oznámila že takové příjmení by mít nechtěla :) Prý je se svým spokojená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
16.3.12 10:19

No, tak tím pádem hurá na trnitou cestu úřadů :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
16.3.12 10:21
papajinka píše:
No, tak tím pádem hurá na trnitou cestu úřadů :palec:

Děkuji! Hned po svatbě to rozjedu,akorát nevím kam mam poprvé zajít,jestli na sociálku nebo se optat na matrice :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.12 10:24

Omlouvám se za anonym, ale budu teď řešit stejnou věc a nechci ji řešit veřejně na internetu.
Já mám teda dvě dcery z minulého manželství, jsem znovu vdaná a čekáme miminko a manžel si chce obě holčičky osvojit. Otec neplatí, nestará se, zájem nemá.
Takže co jsem zatím všechno zjistila. V první řadě musíte být manželé. Sepíšete si Návrh na osvojení dítěte druhým z manželů. Vzor najdeš na internetu - např. na stránkách vašeho soudu.
Návrh se podává ve 4 vyhotoveních, plus k tomu ještě výpis z rejstříku trestů manžela, potvrzení od zaměstnavatele o příjmu, lékařský posudek manžela i osvojovaného dítěte, rodný list dítěte, oddací list, rozsudek o tom, že máš osvojované dítě ve své péči. Snad jsem na nic nezapomněla. Tohle předložíš soudu v místě svého bydliště a soud pak nařídí jednání. Pracovnice na OSPODU mi sdělila, že většinou to bývá do 1-2 měsíců od podání návrhu, že přijde dopis s datem soudního jednání. Tam vyslechnou všechny zúčastněné.
Dál nevím, jak to bude probéhat, momentálně máme sepsaný návrh a dáváme dohromady potřebné dokumenty, předpokládám, že v průběhu dubna to podám. Navrhovatel bude Tvůj manžel, musí to podepsat a do návrhu napsat, že Ty jako matka s návrhem souhlasíš.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.3.12 10:26

Nejlépe Ti poradí na opatrovnickém soudu, stačí se informovat telefonicky. U nás paní velmi ochotně poradila co a jak a potřebné dokumenty jsem stáhla z jejich stránky a vyplnila podle naší situace

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová