Otcovství - můžu změnit?

35
1.9.13 21:11

Otcoství-mužu změnit

Dobrý den chtěla jsem se zeptat s byvalím přítelem jsme byli asi cca před měsícem na matrice napsat nenarozené dítě, protože nebyli jsme vzití, ale otcem dítěte je někdo jiný a on chtěl nahradit biologickeho otce…mužu jít na matriku a změnit otce v papírech bez byvalího přítele? Protože on tu změnu nechce…a biologicky otec se o male začal zajímat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7212
1.9.13 21:13

Nemůžeš, musíš mít souhlas, jinak leda soudně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30318
1.9.13 21:13

Musí souhlasit ten co je v papírech, i ten který se chce nechat zapsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
1.9.13 21:14

@Berushkaaa Jedině snad přes soud. Sama to na matrice změnit nemůžeš

Příspěvek upraven 01.09.13 v 21:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35

Nejde to když se o male přihlasil praví otec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630

Ne, to nemůžeš. Toho by se pak snadno mohlo zneužít, kdyby to tak šlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31289

No já bych řekla, že pokud dotáhneš biologického otce na matriku, aby to podepsal on, a tenhle nový papír vezmeš do porodnice, tak do RL bude zapsán on…
Aby sis nepřipadala jako úplný pako, že máš co měsíc jiného otce pro dítě, tak to eventuálně můžeš obejít tak, že s tím půjdeš na jinou matriku (pokud vím, tak můžeš na jakoukoliv).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
1.9.13 21:16

A nemuže být z toho průser?..protože v tom papíře je napsany že prohlašují, že jsem doposud nenapsala maleho nikam jinam na matriku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30318
@Berushkaaa píše:
Nejde to když se o male přihlasil praví otec…

Leda testy otcovství a podle nich se přijde na to, že je to otec a ten první není, jinak se souhlasem. Vem si to naopak, že bys s někým chtěla tímhle způsobem vyškrtnou pravého otce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31289

No tak koukám, že jsem zase o něco chytřejší. Já si myslela, že ten papír pro matriku je důležitý až v porodnici, takže když ho tam nakonec třeba vůbec nepřinesu, tak by mi otce do RL nenapsali vůbec :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31289
1.9.13 21:18
@Berushkaaa píše:
A nemuže být z toho průser?..protože v tom papíře je napsany že prohlašují, že jsem doposud nenapsala maleho nikam jinam na matriku

no tak pokud je to tam takhle výslovně napsáno, tak by průšvih být mohl. Zvlášť, pokud se, jak sem pochopila, ten co otcem není, ale prohlásil se jím, chce stále stát otcem. Pak asi fakt jen přes soud po narození dítěte, když by se biologický otec domáhal svých práv…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2445
1.9.13 22:33

@Berushkaaa Kurňa ty se máš! Někdo má problém najít jednoho tatínka pro dítě a ty máš rovnou dva ;)
Držím palce ať se to brzy vyřeší :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
2.9.13 19:03

A co kdybych otci, který je napsaný v papírech, řekla, že jsem musela na potrat a at jde semnou na matriku a tam říct, že jsem o něj přisla…a šla uplně jinou matriku maleho napsat znovu…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
2.9.13 19:22

Fakt bych nechtěla být tvoje dítě, ještě není na světě a ty už mu po měsících měníš tatínky :zed:

• Citovat
  • Upravit
13073
2.9.13 19:27

.

Příspěvek upraven 03.02.14 v 21:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie