Otcova matka je ďábel

Anonymní
29.7.14 08:06

Otcova matka je ďabel

Ahoj, prosím o zachování anonymity. Chtěla bych požádat o pomoc, nevím kam s tím mám jít. Taťkova matka nám ničí život, hlavně mamčin. Bydlíme v baráku kde má ´´babka´´ věcné břemeno, ale dům je taťkův. Každý den řve, nadává, uraží nás a to klidně celý den v kuse od 7 rána. Vůbec si neváží rodiny. Já čekám miminko a vůbec jí nezajímá že potřebují klid. Ještě že budu bydlet u přítele. Já se s ní nebavím už 5 let a já kráva jsem po takové době za ní zašla a řekla že bude prababičkou, byla ráda ale za měsíc už mě nezdravila a tak jsem sní definitivně skončila… Otec má ještě 2 sestry, všichni vědí jak se babka chová, ale k nim se chová normálně protože s nima nebydlí ale i tak by si ji nevzali k sobě domů. Mamka lituje že tu s ní žije, ale bohužel nemůže ted odejít třeba do bytu, protože splácí ještě pujčku. Sousedé(rodina od mého zesnulého dědy) jí taky proklínají, kolikrát se s ní hádali. Máme taky strach o to že hodněkrát nechala puštěny plyn, kdybychom to nezaznamenali, nechci vědět co by se stalo. Řekla jsem ať ji nahlasí doktorovi, ale nejhorší je že i v 81 letech je čiperná. Sama si uvaří, stará se o zahradu, chodí normálně. Otec je na svoji matku měkký, ale stejně kdyby byl na ní tvrdší tak ho odpalkuje a ještě začne více řvát…Dá se stím něco dělat? Zavolat policii, psychiatry?… :,( :,( :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7332
29.7.14 08:16

Maminka tam z nějakého důvodu musí bydlet, ale vy snad ne…?

Tak se zabalím a odejdu, nedovedu si představit v něčem takovém vychovávat a přivést malé miminko na svět… 8o :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
29.7.14 08:20

Jestli to jde, tak zamknout dvere a dej mi pokoj. Ja bych se do ni ale pustila taky, kdyb me mela deptat celej zivot. Tatinek by si ji mel usmernit. Jestli tatinek ma strach, bude muset maminka.

• Citovat
  • Upravit
15977
29.7.14 08:23

No tak chudák mamka. Ta teprv musela prožívat peklo. Obzvlášť pokud je táta měkkej.

@Nina Filipi píše:
Maminka tam z nějakého důvodu musí bydlet, ale vy snad ne…?Tak se zabalím a odejdu, nedovedu si představit v něčem takovém vychovávat a přivést malé miminko na svět… 8o :roll:

Psala, že bude bydlet u přítele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.7.14 08:27

Pokud se jí otec rázně nepostavil už dřív, neudělá to nikdy (zkušenost v rodině). Aby něco řešila maminka mi taky nepřijde moc rozumné. Takže nezbývá než se vídat minimálně, když začne babička řvát, odejít, zavřít dveře, nekomunikovat. Je to teda psycho, ale když stěhování rodičů nepřipadá v úvahu, nezbývá než zatnout zuby a vydržet :- ( Volat policii -co by jí udělali? Nic. A psychiatra? Pokud je babča čiperná, taky na ni nemá žádné páky. A ty se samozřejmě co nejdřív odstěhuj k příteli, na rozdíl od rodičů si to můžeš dovolit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.14 08:33

Bydlím u přítele, jelikož mám teď nemocenskou tak u rodičů bývám přes den…Mamka kolikrát se s ní pohádala at nám dá pokoj i já jsem už zakročila, ale marné bylo to horší. Nadává nám do kur..a mrzí mě že tata s tím nic neudělá, jako mě nevadí jak o mě mluví, ale jde mi hlavně o mamku.

• Citovat
  • Upravit
19609
29.7.14 08:34

A to byla taková vždycky nebo až teď na stáří?
Je to těžké, ale je to jeho máma, asi ji svým způsobem ctí a má rád. Klidně to může být nějaká stařecká demence, následek slabé mozkové a pod. Že by na to brala léky je nejspíš jen iluze, takže jediná možnost je to vydržet nebo s ní oběhat dr. a dávat jí to potají.
Budiž ti útěchou, že její momentální kondice neznamená, že by nemohla ze dne na den odejít…myslím definitivně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
29.7.14 08:34

Idealni odstehovat se. Predpokladam' ze babca dum darovala vasim. A ma tam vecne bremeno doziti. Tohle byva bohuzel dan za to. Nemohou-li se rodice odstehovat, musi zatnout zuby. Ty jdi pryc. Jina rada neexistuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
29.7.14 08:36

@Catus jo jo, to je utecha :mrgreen: ze nic neni ztraceno a muze klido brzy umrit. :mrgreen: to jsi to korunovala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
29.7.14 08:41

Babička si neváží rodiny? A jaké rodiny si má vážit? Vnučky, která se s ní 5 let nebaví a pak si má sednou na zadek, z toho že oěhotní neprovdaná (pro lidi v jejím věku je to dost velký problém a proto ti třeba nadává a rodičům zazlívá že tě „sorávně“ nevychovali). Jediné řešení je odstěhování.

• Citovat
  • Upravit
14064
29.7.14 08:42

Tvá matka je určitě zvyklá, vždyť ji má za tchýni už třicet let. Kdyby chtěla, dávno s tím něco dělá. Ty se odstěhuješ a budeš mít klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
29.7.14 08:42
@terinka4444 píše:
@Catus jo jo, to je utecha :mrgreen: ze nic neni ztraceno a muze klido brzy umrit. :mrgreen: to jsi to korunovala :lol:

No co co 8o :mrgreen:
Jsem jen reagovala na její zdravotní stav a čipernost :lol: 81 je dost, klidně to může být ze dne na den a všem se uleví :P
Se starou babkou nic nenaděláš. Domluvit se s ní je sci-fi. Do domova ji šoupnout nemůžou, odstěhovat se taky ne, potom nevidím jinou možnost než se s tím smířit a nebo ji zamordovat (VTIP) :andel:

Můj nevlastní tchán byl moc fajn chlap. V 72 letech zvládal fyzickou námahu. Pak měl (asi) slabou mozkovou a začal být nesnesitelně protivný, hádavý, zlý. To trvalo cca rok a pak už to jelo :? Následně zemřel.
Proto to píšu, třeba je to i jejich případ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7332
29.7.14 08:43

Zakladatelko a proč tam chodíš?? Já bych tam nešla, ještě v jiném stavu a jen se rozčilovat..
Kdybych chtěla maminku vidět, poprosila bych ji, aby přišla k nám na návštěvu. Myslím, že každá normální matka by to pochopila a svou těhotnou dceru tomu nevystavovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
29.7.14 08:50

Treba by pomohlo jit najit nejakyho dedu :think: chodi nekam, ma nejaky konicky, pratele? jako nejaky babky a tak? obcas se par babicek sejde a jdou do cukrarny nebo tak neco…treba ji uz trochu i hrabe z toho, ze sedi porad doma :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
29.7.14 08:51

@lucenka Vždyť nevíme, proč se 5 let nebaví.
Chlapovo babičce je 85let a chápe dnešní dobu, kdy se nehrne do svatby. Navíc o tom zakladatelka nenapsala ani slovo, tak proč si vymýšlíš? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová