Otcova matka je ďábel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
283
29.7.14 13:27
@Anet13 píše:
Ahoj, diskusi jsem nečetla, jen tvůj příspěvek.. Píšeš, že babi je 81 let.. a že je „zlá“, ale soběstačná a zapomíná na takové věci, jako zapnutý plyn.. Jak je na tom s osobní hygienou? Pokud by se její výpady zhoršovaly, a začla zanedbávat sebe po stránce hygieny a tak.,, mohl by to být počínající Alzheimer, takže bych doporučila něco pročíst a případně nějakého odborníka, který by to vyvrátil, nebo potvrdil - a léčil :mavam: Přeju pevný nervy :mavam:

Tohle mě také napadlo ;) moje babička měla Alzheimra dokud se na to nepřišlo začala jsem si myslet, že buď má stařeckou demenci, nebo na stará kolena chce jen ubližovat :roll: měla změny nálad, nadávala tetě, vyčítala a hygiena se u ní otočila o sto procent :,( bohužel se to začalo řešit příliš pozdě. Proto bych, také navrhovala nějakým způsobem jí nechat vyšetřit u psychologa ;) ale záleží jestli se takto nechová už odjakživa, nebo taková začala být jen poslední dobou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.14 13:48

@lucenka Ano neváží si rodiny, to že se sní 5 let nebavím je její vinou! Já jsem ji nikdy nic neprovedla..at se pak nediví, nikdo ji nic neudělal a vždycky si najde nějakou blbost aby nás pošpinila.

Jo je stará ale ona taková je dlouho, žádné kamarádky, na každého nadává, v dědině se s ní nikdo nechce bavit, každý ví jaká je..a když se s někým pobaví tak ho pak pomlouvá za zády, sprostě nadává. Dědova sestra, která bydlí vedle nás, je oproti ní zlato a to má taky přes 80 let.
Jak je to s její hygienou? Ani nemluvím, jednou týdně se umyje, uníká jí moč, neřeší to žadnýma vložkama, kdybych tady měla psát toho víc o ní, tak by se vám zvedal žaludek. Prostě hnus. Škoda že tohle vyřešit nepujde, asi jediná možnost je zatnout zuby a vydržet to. :,(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.7.14 13:51

@Marsmeli Po těch 5 let co jsem se sní nebavila a pak za ní přišla abych se udobřila tak se hodně změnila k horšímu, někdy už ani neví co říkám a jen kýve hlavou…stejně ona slyší jenom to co chce slyšet. Ale o tom alzheimru řeknu naším, co když ho fakt má.

• Citovat
  • Upravit
1528
29.7.14 14:54

Kdo to nezažil, tak nepochopí. Babča mohla prodělat klidně několik slaboučkých mozkových cévních příhod, aniž by to nějak řešila. To se stalo mojí matce a do půl roku jí to rozjelo demenci, ale takovou tu zlou - chodila o vsi a vyprávěla o nás, jak ji týráme…atd. atd…Podotýkám, že jí bylo 65 let. Takže v 81 letech bych se nedivila ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1528
29.7.14 14:56

A mimochodem, hygiena - tedy spíš nehygiena, to byla kapitola sama o sobě…ještě teď si dokážu vybavit ten zápach…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
29.7.14 15:13

Asi se nedá dělat nic, ty se odstěhuješ k příteli a budeš mít klid, rodiče to musí vydržet. Babička bude nejspíš kombinace primárně zapšklé, zlostné osoby (a negativní vlastnosti se, jak známo, věkem zvýrazňují) a asi i nějaké počínající demence, na kterou má ve svém věku „nárok“. Volat k ní policii je asi nesmysl, pokud nad váma nestojí s odjištěným granátem a volat psychiatry (resp. RZP s odvozem na psychiatrii) lze až ve chvíli, kdy prokazatelně ohrožuje sebe nebo okolí, což asi jeden zapomenutý puštěný plyn ještě nesplní, ale opakování takových věcí v kombinaci s dalším „podivným“ jednáním. Ale pokud nebude zbavená svéprávnosti, tak si stejně bude dělat co chce. Důležité je určitě na minimum omezit jakékoli provokace (neurážej se, ale reakce jsou vždy na základě nějaké akce, i u naprosto nesnesitelného člověka), asi minimalizovat komunikaci apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
29.7.14 20:46
@Anonymní píše:
@Marsmeli Po těch 5 let co jsem se sní nebavila a pak za ní přišla abych se udobřila tak se hodně změnila k horšímu, někdy už ani neví co říkám a jen kýve hlavou…stejně ona slyší jenom to co chce slyšet. Ale o tom alzheimru řeknu naším, co když ho fakt má.

Určitě bych se o tom zmínila může to byt ta nemoc a taky nemusí :nevim: může mít jen třeba klasickou stařeckou demenci a nebo prostě taková je :nevim: vím z vlastní zkušenosti, že člověka to strašně změní k horšímu a ani za to ten dotyčný vlatně nemůže :roll: kdo nezažil neuvěří co je člověk schopen, když mu to už bohužel nemyslí. Je to prý nemoc, která se odvíjí jak člověk žil jakou měl povahu ;)

babička právě byla vždy samostatná jednotka a potom jsme se nestačili divit co to sní udělalo, taky jsem se s ní jednu dobu nebavila, protože jsem nedokázala pochopit, proč se takhle chová a potom už jsem jí ani nestihla vše říct jak moc jsem jí měla ráda :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.14 07:16

@Marsmeli Dneska ráno zase, přijela jsem, naši jsou na rybách a ona tu zase řve od 6 hodiny :(…zavřela jsem dole dveře at jí nahoře neslyším a ona je otevřela, ja po chvilce zavřela a ona hned otevřela jsem chytla nerva at je potichu, co pořád řve a ona mě vůbec neposlouchala a brblala dokola jdi spát jdi spát pak co po ni řvu, že jsem kurv. nechápu jak hned o mě tohle říká. Už to nedávám. Mám tu pejska a nemůžu si ho vzít k příteli, kéž by to šlo… Ona si myslí že ji všechno krademe, že jsme celý barák vykradli…ona je celý život taková jednotka, neměla žádné kamarádky, nedokázala se s někým normálně bavit, děda bohužel umřel ale zase už má klid, ta ho taky pěkně pérovala a měl zní nervy v kýblu. Chudák chybí mi. zakl.

• Citovat
  • Upravit
7974
30.7.14 09:18

Babka je prostě cvok. Nemá cenu na ní řvát, ani s ní diskutovat. Chápu, že jsou to nervy, ale prostě to tak je. Neztichne na povel, nezačne ti říkat kytičkový věci, protože si smutná. Její mozek je jinde. Začni to tak brát a dost se ti uleví.

Jinak demencí je fůra a některé se začínají projevovat hodně brzy. Plus jestli měla už jako zdravá nesnesitelnou povahu, tak se to stárnutím nevylepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.14 10:25

@kotyk No já vím že se to už nezlepší, jen jsem chtěla vědět jestli něco existuje aby jsme ji mohli nějak dát pryč nebo legálně pomoc s nějakýma lékama aby byla klidnější.

• Citovat
  • Upravit
4918
30.7.14 10:33
@jenika1 píše:
Mě teda zarazila věta :nejhorší je, že babička je v 81 letech čiperka. To přepíšeš dům na syna a pak všichni čekají kdy umřeš. Jasně, že asi babka průdí, ale každý si život musí zařídit sám, a né kňučet, že se mi někdo nehodí do krámu po tom, co mě něco dá. Je to daň, když dávala, zřejmě nikomu nevadilo vecné břemeno.

Třeba čekali, že tu tak dlouho nebude :lol:. Sorry, morbidní humor, ale chyba jistě nebude jen na jedné straně jak píše zakladatelka. Nedovedu si představit mluvit o babičce jako o babce, to mi přijde hanlivé, ať je jakákoliv. Pokud bych vůči ní měla nějakou averzi nestýkala bych se s ní, ale každá mince má dvě strany, možná babi nadává oprávněně, kdo ví? :nevim: A že jí syn nic neřekne - nedivím se mu, jednou je to jeho matka ať je jakákoliv. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
30.7.14 10:58
@Anonymní píše:
@kotyk No já vím že se to už nezlepší, jen jsem chtěla vědět jestli něco existuje aby jsme ji mohli nějak dát pryč nebo legálně pomoc s nějakýma lékama aby byla klidnější.

Je prostě nemocná. Máte tam nějakého obvodního lékaře? Nemůžete u něj vyjednat, aby přišel na návštěvu za pacientkou? Tohle přece obvoďáci dělají, ne?
Víš, tohle může potkat každého a může být i mladší. Je to těžké soužití, ale nemůžeš toho člověka zavrhnout. Ještě nevíš, jak jednou dopadneš ty.

• Citovat
  • Upravit
7974
30.7.14 11:16
@Anonymní píše:

Jasně, je to zlá nemocná baba, šup s ní do LDNka. Však barák je už přepsanej, tak co :roll: Dá se to mírnit tím, že se jí budete věnovat. Potřebuje fůru řízené aktivity, jak fyzické, tak mentální. Do jisté míry se tím dá ten stav i zlepšit, pochopitelně ne trvale. Můžete jí koupit léky na podporu mozkové činnosti, nejsou hrazené. Další léky jsou podle typu demence, ale prostě s ní musíte k doktorovi. Některé demence jsou dokonce vratné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
30.7.14 11:51
@Anonymní píše:
@Marsmeli Dneska ráno zase, přijela jsem, naši jsou na rybách a ona tu zase řve od 6 hodiny :(…zavřela jsem dole dveře at jí nahoře neslyším a ona je otevřela, ja po chvilce zavřela a ona hned otevřela jsem chytla nerva at je potichu, co pořád řve a ona mě vůbec neposlouchala a brblala dokola jdi spát jdi spát pak co po ni řvu, že jsem kurv. nechápu jak hned o mě tohle říká. Už to nedávám. Mám tu pejska a nemůžu si ho vzít k příteli, kéž by to šlo… Ona si myslí že ji všechno krademe, že jsme celý barák vykradli…ona je celý život taková jednotka, neměla žádné kamarádky, nedokázala se s někým normálně bavit, děda bohužel umřel ale zase už má klid, ta ho taky pěkně pérovala a měl zní nervy v kýblu. Chudák chybí mi. zakl.

Je to hrozny no :( ale ja si myslim, ze tohle se bohuzel uz v 81letech nezlepsi, bude to horsi a horsi, jedine opravdu zajit za jejim obvodakem a poptat se co s ni…ze uz je to nesnesitelny, treba sam navrhne nejakou ustavni peci, pac zachvilku ji muze hrabnout tak, ze muze udelat i nejaky pruser, ci nestesti… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.14 11:53

@BAZÁREK ANGIE **Že chyba jistě nebude jen na jedné straně? LOL…jo jsme na ni strašně zlí, má právo se tak chovat nooo!…jo a došlo to tak daleko že o ní mluvím jako o babce bohužel, a mám taky druhou ale ta je babička, taková jaká má normálně být.

@Kobliha51 Chápu že je nemocná, nic proti tomu jako nemám, že člověk je ve stáří nemocný někdo více někdo méně, ale proto chci něco udělat aby to bylo lepší…ona chodí k doktorovi, trápí jí asi klouby nebo celkově nohy, chodí na rehabilitace, ale nejsem si jistá, chodí za ní teta tak sní diskutuje…já jí nezavrhuju, ale kolikrát mamka za ní přišla aby se udobřili i přesto že o ní mluví strašně hnusně, jak mamka nic nedělá, tahá se s chlapama, nevaří, nadává na mamčinou mamku, otce který velmi brzo zemřel když měla mamka 20 let a další věci, přitom mamka celý život jenom dřela, hlavně posledních 5 let kdy tata to neuměl s podníkáním, spíše prodělával a bral si půjčky, mamka to musela splácet a nás všechny živit, ted je to už naštěstí za námi a mají se líp, ale babka to všechno věděla a mamka stejně byla nejhorší a je…jo a to několikáté smíření trvalo max. týden a zase z ničeho nic nadávala do kur…možná je to demence, ale myslím, že kdyby ona chtěla tak se chová k nám líp…**

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová