Otec alkoholik

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
3.12.12 14:38

Ahoj, oživuji tuto diskusi.. mám pocit, že můj otec je také alkoholik. Od malička jsme měli alkohol, často neznal míru, nikdy to ovšem negradovalo jako teď. Nedokáže se vyrovnat s problémy, takže začal pít.. ovšem co hůř, začal mít totální ožralecké kecy, napadá nás slovně, bojím se, že začne i fyzicky.. Jeho opilecké kecy nám ubližují, bydlím s ním a ještě s mamkou.. další den jak vystřízliví je normální, někdy dokonce uražený, že jsme si dovolili něco říct.. já už z toho začínám magořit, protože při každým jeho ožrání se stresuju, co zase přijde. Chtěla jsem se zeptat, jak jste zvládali jeho opilecké nálady? reagovat nebo radši neragovat? co dělat? :think: Nejhorší je, že jsou s mamkou přes 25 let, ona ho má ráda a neodejde..

• Citovat
  • Upravit
7631
3.12.12 15:19

Chce to hodně sil, bohužel, otec si musí pomoci sám… :hug: :hug: :hug: Ty s tím nic nenaděláš. Alkohol ničí rodiny a životy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.12.12 16:03

Děkuji za reakci. Přesně jak říkáš, on problém nemá.. to my jsme tady ti, kteří mají problém podle něho. Odešla bych odtud hned kdyby bylo kam, ale je mi líto mámy, že se s ním už dávno nerozvedla a nechci jí tu nechat samotnou.. někdy je klid půl roku, jindy klid 14 dní.. pak přijde jeden ožralecký večer, něco se mu nelíbí a už to jede.. když jsme nereagovali, řval.. když reagujeme je to horší.. nevíme co dělat :,( :,(

• Citovat
  • Upravit
689
20.2.13 18:36

Ahoj já trošku odbočím od tématu.. otec mého přítele je alkoholik. Dost silný, volá nám v noci, brečí, chce aby za ním Adam jel (120 km), rozsekal sekyrou dveře do chlíva, vyhrožoval že zapálí barák..teď si našel nějakého homeopata a je.. „spojen“ s vesmírem. Lépe řečeno pije, ale ne tolik a tvrdí že je v pořádku. Za pár měsíců máme miminko, holčičku. Jsem hrozně přecitlivělá a už teď mám o ni obrovský strach. On se teď hrozně zajímá o miminko, chce ji dát hříbě jen jak se narodí.. nevěřím mu a dost se u nich doma přetvařuji, ale Adam je nadšený z tátova pokroku.. jak říct příteli, že jeho otec mi nepřijde vhodný kandidát třeba jen na pochování miminka, že se mi nechce k nim vůbec jezdit.. mám pomalu noční můry jak mu padá na zem malinká, bezbranná.. nechci přítele ranit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.4.14 11:41

Muj otec je taky bohuzel alkoholic a na detsvtvi s nim nemam hezke vzpominky. Nejen ze propil co mama vydelala, ale taky ji neustale podvadel, urazel a dokonce i nekolikrat uhodil pred nama detma. S mladsi segrou jsem kolikrat behaly po ulici v pyzamech a nesly ani spat pokud on mel zase dny kdy sedel v hospode. Delal mi neustale ostudu na malem meste i ve skole. Jak jsem skoncila skolu, odjela jsem do zahranici a do Cech uz se nevratim. Vidim ho tak dvakrat do roka a to jen kvuli tomu abych videla mamu. Kdysi jsem s nim dva roky nemluvila a pak jsem to hodila za hlavu a snazila se nas vztah zlepsit hlavne abych mohla videt mamu. Bohuzel loni na Vanoce jsme prileteli s mou rodinou a detmi, moji rodice je poprve poznali a co se stalo, otec se opet opil a odesel do hospody. Takze ho vubec nezajimalo, kolik nas takovy vylet stoji, proste se ozral a my jsme pak radsi odjeli, protoze bych nedovolila aby me deti neco takoveho videly. Pak jsem se dozvedela, ze jak se vratil z hospody delal takovy bordel, ze ma mama se schovavala ve sklepe. Moji mladsi segra, co kdysi byvala jeho princezna si to ted taky odnasi i ji uz donadaval do ku.. a podobne, proste hnus. Strasne me to mrzi co se tam deje, jenze mama nejdriv nadava a za dva dny si nic nepripusti a jeste vini nas jako by se nic nedelo. Vubec nevim, co delat, ten clovek je muj biologicky otec, ale jinak s nim nic spolecneho nemam, znicil nam rodinu. Jen me mrzi, ze kvuli tomu nevidim mamu. Budu se v rijnu vdavat, a mama tam nejspis na svatbe nebude, protoze by mela peklo. Omluvy se nikdy zadne nedockam a my se za co omlouvat nemame. Zitra mu bude 65.let a ja jsem s nim nemluvila od Vanoc. Prosim poradte co byste delaly vy na mem miste. Dekuji.

• Citovat
  • Upravit
1826
12.4.14 11:47

Mrzí mě, co prožíváš. Tvůj otec, by se měl léčit a tvoje máma taky. Tvůj otec, udělal nemocnou, i tvoji matku, ale to jí neomlouvá!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
12.4.14 11:53

Sama osobne bych nechtela aby me deti byly svedky toho co jsem zazivala ja doma jako dite alkoholika. U nich nikdy nevis v jake budou nalade a co se bude dit.
Je to hrozne smutne, kdyz to jsou nasi blizci, ale Tvoje rodina a jejich bezpeci je na prvnim miste. Zkus priteli vysvetlit, ze jeho otce navstivite je n pokud bude strizlivy? Urcite by si nechtel neco vycitat, kdyby se Vasi holcicce neco, nedej boze, stalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2156
11.9.15 15:56

Ahoj, jak to dopadlo s otcem? Snad už je líp! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.18 14:13

Alkoholik a rakovina

Ahoj holky,

nemate nekdo zkusenost s nejakym alkoholikem, ktery onemocnel rakovinou? Memu otci byl vloni vyoperovan zhoubny nador ze strev a prosel chemoterapii. Samozrejme mu doktori neustale opakuji, ze v zadnem pripade nesmi pit, jinak se nemoc vrati. On si z toho nic nedela a pokracuje dal. Zajimalo by me, co od teto situace cekat dal, resp. v jakem casovem rozpeti se nemoc vratila? Pokud teda nekdo ma podobnou zkusenost. Dekuji.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.1.18 14:30

Ano, můj tatínek tím prošel. Pije dál, ovšem s mírou. Je 14 let po léčbě pokročilého karcinomu a zaplaťpánbůh je v pořádku. Ty se musíš smířit s tím, že je to jeho život a jen on má právo se rozhodovat, jak k tomu přistoupí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.1.18 14:38
@Anonymní píše:
Ano, můj tatínek tím prošel. Pije dál, ovšem s mírou. Je 14 let po léčbě pokročilého karcinomu a zaplaťpánbůh je v pořádku. Ty se musíš smířit s tím, že je to jeho život a jen on má právo se rozhodovat, jak k tomu přistoupí.

Dekuju za odpoved, ja se s tim uz smirila, o to nejde. Jenze on zije v dome s moji rodinou, takze ho mam neustale na ocich. Takze moc dobre vim, ze s mirou nepije, ba naopak. Vyhrozuji mu vyvodem, a to si neumim u takovehoto cloveka ani trochu predstavit, takze sbiram info,.at se nejak psychicky pripravim. Jeste jednou diky.

• Citovat
  • Upravit
1015
26.1.18 16:19

Je to jeho život… Asi si s tím nakládá jak chce, ví, že může umřít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
26.1.18 16:37

Můj otec těžký alkoholik skoro 30 let. Prodělal rakovinu konečníku. Chodil na chemoterapie a nakonec operace. Prý měl asi půl roku vývod. Nestýkám se s ním 5 let, takže moc podrobností nevím. Operaci prodělal asi před 1,5 rokem. Chlastá samozřejmě dál. K tomu všemu pobírá invalidní důchod (nevím, zda plný, nebo částečný), ale chodí na dva dny do práce. Ten invalidní důchod mě fakt štve. Moje mamka ho nedostala - rakovina a další fyzické potíže a deprese. Fotr celý život chlastá, týrá lidi kolem sebe, všichni máme následky ze života s ním a on si teď důchod pobírá, zatímco nás vykopnul, mamce žádné majetkové vyrovnání. Sama žije na okraji chudoby - snažíme se jí pomáhat jak to jde. A on…

Achjo, ale to je zas jiné téma. :(

Tchán prodělal rakovinu střev asi před 10 lety a je zdráv. Není to alkoholik, pije příležitostně. Prodělal operaci i chemoterapii. Rakovinu střev měla i jeho maminka, která na neprůchodnost střev zemřela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.18 21:22

@Kazimíra Olejovka Dekuji za tvoji reakci. O tom zivote s alkacem rodicem bysme si myslim mohly povidat dlouho… moje mama taky z zivota s tatou upadla do depresi, jenze to resila alkoholem, ackoliv vedela, co jsme si diky tomu vytrpeli… no, uz par let tu neni. Tak ti preju, at aspon tvoje mamka najde v zivote vychodisko a reseni.
A k tematu- koukam, ze tak horky to straseni zase nebude, to se driv zase nekde vymele :roll: Jeste jednou diky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.1.18 21:25

@MaminkaLucka On si spis mysli, ze se mu nemuze nic stat, vzdy se ze vseho vylizal, ostatni se postarali…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová