Maminky po 40

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
578
4.3.11 18:20

maminky po 40

Diskuse na téma těhotenství po 40 již tu existuje, ale nenarazila sem na žádnou maminky po 40.Zajímalo by mě, jak to zvládáte ,jak psychicky tak fyzicky.Mám nyní téměř čtyřletou dceru a je mi „už“46.Přiznám se ,že někdy usnu dřív než dcera.Jsou tu některé stejně staré maminky?Na výměnu zkušeností a jen tak na pokec.Přeci jen se tak nějak na diskuse s mladými maminkami necítím.Pokud se nějaké maminky najdou,můžeme třeba vytvořit vlastní skupinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20
4.3.11 18:57

Ahoj,
mně je 41 a mám dcery 9 a 2,5 roku.A mám vrstevnice, které mají i mladší děti :-)Pokecat občas můžeme, ale nemám moc času :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
4.3.11 19:31

Aho je mi 43let a mám přes 3roky syna je je to pořádnej lump před kterým musím být pořád ve střehu.Jsem po fýzický a psychický stránce dost unavená a těším se až příde večer a jde spát a já se mohu nakýblovat k telce a uvařit si v klidu kafčo a sednout si i za počítač.Zlatě když je ve školce tam je spokojenej a maminka taky ale tam se moc nedostanem pořád totiž marodíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2845
4.3.11 20:11

Ahoj ,mě je 41 a mám kluky 15 a 11 a teď holčičku 19 měsíců :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
964
4.3.11 20:34

Ahoj,
budem mi za chvíli 42 a mám holčičku téměř 3 letou. Musím říct, že je docela klidné dítě, takže o nějaké únavě taky moc často nemůžu mluvit. Začínám chodit víc pravidelně do práce, takže je trošku větší fofr, než když jsem byla doma a do práce chodila jen občas. Ale i na to se dá zvyknout. Ve školce je maximálně spokojená, což mi přidává klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
8.5.11 14:01

Ahoj,tak mě je 42, mám s o 12let mladším přítelem dva a půl měsíčního mimíska, k tomu z předchozího manželství dvě slečny (19 a 15) a neměnila bych za nic na světě. Unavená sice někdy jsem,ale je to spíš z toho, že toho děláme strašně moc-prostě všichni dohromady blbneme tak,až to někdy přeženeme. Ale sranda musí být, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
1.6.11 08:39

ahoj mamino

me bylo v kvetnu 44 let a mam 11 mesicni holcicku se svym nynejsim manzelem.jinak mam dve dospele deti.protoze mala patri k tem narocnym detem kteri toho moc nenaspi tak nam dava poradne zabrat ale jsem stastna a nemenila bych.teprve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
1.6.11 08:40

ahoj mamino

me bylo v kvetnu 44 let a mam 11 mesicni holcicku se svym nynejsim manzelem.jinak mam dve dospele deti.protoze mala patri k tem narocnym detem kteri toho moc nenaspi tak nam dava poradne zabrat ale jsem stastna a nemenila bych.teprve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
1.6.11 08:40

ahoj mamino

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
-lu
2
14.7.11 15:22

Ahoj mladé maminky:-) Je mi 48, mám 26 letou dceru která čeká v únoru miminko, takže budu babi. Vždy jsem říkala, že se cítím spíš na mami než babi :-))) No život si se mnou zašpásoval a zjistila jsem, že jsem také těhotná. Teď řeším velké dilema. Být jen babičkou nebo i mamkou? Vždy jsem chtěla 2 děti, ale po dceři se nám již nezadařilo až na „starý kolena“ Zajímal by mne váš názor, Zatím je to u mne velký boj mezi srdcem a rozumem:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
14.7.11 16:29

Ahoj, mě je teda o 10 míň 8-) ale nevím no :think: už tady půl hodiny sedím a přemýšlím jak bych se zachovala být v tvé kůži :think: já bych to asi nedala, přeci jen 48 už je dost, mládnout nebudeš, jasný že se třeba cítíš mladě(to já taky) :wink: ale mám mezi dětma dost velký rozdíl a už teď na sobě pozoruju daleko větší únavu než předtím, a to mám klidné, hodné, a hlavně spící batole.
Rozhodnout se musíš sama, a ať se rozhodneš tak nebo tak přeju Ti hodně štěstí :hug: a gratuluju babičko :hug:

• Citovat
  • Upravit
964
15.7.11 07:41

Mě je o 6 míň. Malou jsme měla ve 39. Dnes už naprosto přesně vím, že další dítě bych už po 40 nedala - prostě bych to fyzicky nezvládla. Když jsem po porodu viděla jak mladé kočky po šestinedělí byly naprosto fit jako rybičky a já se z toho všeho vzpamatovávala (fyzicky) 1/2 roku… Je krutý fakt, že čím je člověk starší, tak tím pomaleji se tělo regeneruje - a těhotenství a porod je obrovská změna organismu. Nicméně - každý z nás má jinou fyzickou kondici, jiné nastavení psychiky. Pokud zvážíš i to, že tvoje dítko bude končit střední školu a tobě bude téměř 70let a budeš ochotná do toho rizika jít… Jde o to porovnat všechna pro a proti. Ať se rozhodneš jakkoli - moc ti držím palce :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
-lu
2
28.7.11 16:46

Ahojky, byla jsem rozhodnuta bojovat, a nechat vše na přírodě. Nakonec to dopadlo tak, že jsem potratila. Příroda ví co dělá, ikdyž to někdy bolí:-((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
964
28.7.11 20:24

Je mi to moc líto ! Držela jsem ti moc palce. Na druhou stranu asi to tak mělo být. Vyplač se a těš se na vnouče. Drž se !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
28.7.11 21:58

Je mi to líto,ale asi to tak mělo být :nevim: ae za chvilku budet miminko mít a ty budeš super babička :hug:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová