Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Mina73
je mi 42. Synovi 3 roky a starším 17 a 24 let. Jsem Praha 9.
Ahoj, mě je 45, mám tři holky ve věku 15, 9, 5. Zdravím Vás všechny a přeji krásný den s dětičkami. ![]()
@Mina73 tak paráda. My Vás taky.Tak až budeš mít čas a chuť písní klidně SZ a mužem někde vyrazit ![]()
Ahoj, je tu nějaká maminka-snažilka 40+? Na jaře mi bude 42, mám dvě dospělé děti. No a uvažujeme o miminku. Řekla jsem, že tomu dáme rok a pokud se nepodaří, nebudeme holt mít třetí. Je tu někdo ve stejné situaci? Nebo byl? Prosím anonymně, nepíšu ze svého účtu.
Jsem ze střední Moravy.
Me se to asi bude tykat. Máme teď čerstve druhe a je mi pár týdnů 38. Chtěli bysme i treti, ale mezi dětmi máme teď necele dva roky a já to třetí nechci tak brzy. Takže zkoušení po 40. Přála bych si to (manžel taky), ale taky nevim… Rada si teda přečtu příspěvky maminek ve stejne situaci.
@danila píše:
me bylo v kvetnu 44 let a mam 11 mesicni holcicku se svym nynejsim manzelem.jinak mam dve dospele deti.protoze mala patri k tem narocnym detem kteri toho moc nenaspi tak nam dava poradne zabrat ale jsem stastna a nemenila bych.teprve
To je krásný, 44 let a roční dítko
Mně je 41 a mám čtyřměsíční a toužím ještě po jednom
![]()
Ahoj odkud jste???me je 43 a mam dvouleteho chlapecka
neudelame sraz?
@jiji007 píše:
Také řeším to, že se mi blíží 40, sice za 3 roky, ale děti nemám a ani partnera. Občas depky a tak, ale pomohlo mi, když mi nedávno můj otec řekl, že ho jeho mamainka měla ve 45 letech. A to nebylo žádné umělé oplodnění v té době. Sice má starší sourozence, ale můj otec byl a je stále ten nejzdravější z nich. Dlouho vypadal a vypadá na méně, než mu je a je čilí jako laňka v 60 letech. Zdědila jsem jeho geny, jsem mu hodně podobná a taky na svůj věk nevypadám. Takže to, co mi řekl, mě hodně uklidnilo a věřím, že dítě mít budu. Takže snad jsem pomohla tady dát naději i ostatním, které na dítě čekají.
Zdravim
Netusim zda je to ještě aktualni. Mně chybí do do 40 ještě 2 roky, hledám partnera a také doufam v miminko, moje první. Takové diskuze vždy povzbudí, okolí to nechápe a spíš mě lituje, že zůstanu bezdětná. Ale ještě není pozdě, mnohým se to podařilo i po 40.
Krásný den, dnes jsem objevila // na testíku, já 42 let a partner 43 najde se někdo další ![]()
Bodlinko tak to jsme na tom stejne
ja 42 let manzel 45 a dva kluci 15 a 12 a na zacatku rijna na testiku dve carky koukala jsem na ten test s vykulenyma očima nikdy by me nenapadlo ze budu ve 42 ještě těhotná ![]()
Zdravím. Je mi 45 let, příteli 40 let. Mám dvě dospělé dcery (21 a 26 let) a jsem v 9.týdnu těhotenství. Jsem šťastná, že se nám s přítelem zadařilo, ale i když jsem dle pana dr. zdravá, zatím se mu vyvíjející těhotenství nelíbí. První Hcg bylo dostatečně vysoké, ale nárůst po dvou dnech nebyl dostačující, takže mě čekají další odběry a jestli to malé uvnitř nezačne bojovat, asi mě čeká revize. Jsem bez potíží (tak jako u předešlých dvou těhotenství), nešpiním, nezvracím, netrpím těhotenskými neduhy. Strašně se bojím, že o toho malého přijdu, protože v mém věku už moc příležitostí nebude.
Omlouvám se za citové výlevy, ale muselo to ze mě ven. Jsem ráda, že je zde i tahle skupina zralých mamin, které chápou, že i starší ženy se cítí na to být ještě maminkami.
Zdravím maminy, jsem ráda, že jsem narazila na tuto skupinu, i když vidím, že mnoho příspěvků není. Mě je 38 let a mám roční holčičku, ráda bych ještě jedno mrně měla, tak za rok až dva, ale manželovi je 45 let a než jsem otěhotněla snažili jsme se skoro 6 let.
Ráda bych ale touto cestou poznala další maminu 35+, kamarádku s malým dítkem/dítky, pro společně strávený čas.
Před časem jsme se z Prahy 8 přestěhovali do Klecan, nicméně v Praze jsem stále, navíc jsem mobilní. Budu ráda za přítelkyni v „rozumném“ věku:-))