Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dle mne je to velmi nepravděpodobné. Soudce bude určitě brát v úvahu, že ti podmínka měla vypršet za dva týdny. Předpokládám, že nejsi kriminálnice, nebezpečná okolí… věznice jsou přeplněné, do vězení tě určitě nepošlou, o to víc, pokud teď vedeš řádný život - což bys měla mít snahu doložit - práce, bydlení, pravdidelně zaplacený nájem atd.
Hodně štěstí ![]()
Takže za porušení první podmínky jsi dostala další podmínku? A ta má končit kdy?
Ne Mahoro, tak to vůbec není, nezáleží na tom, i kdyby ji měla kočit druhý den. Pokud Ti ho přemění, tak půjdeš na tvrdo za 1 podmínku a i tato se přemění, snad jdeš za ten horší trest, ne sčítat, ale natvrdo za to horší. Možná by to chtělo změnit způsob života…
Určitě se bude projednávat porušení podmínky a já bych se spíš připojila k tomu,že ti to promění na nepodmíněnej.asi taky záleží na soudci a o jakej trestnej čin se jedná.
protože pokud nejsi schopná vydržet 2 roky aniž by si porušila podmínku,tak je asi něco špatně…
Vím jak to vypadá…Za první ani tak nemohu,byla jsem v nesprávný čas na nesprávném místě z nesprávnou kamarádkou:-(.Za druhý už jo.Byla jsem hrozně moc ráda,že jsem dostala 2.podmínku a hrozně moc se ponaučila!!!!Druhý trest byl odnětí svobody v trvání 10.měsíců z odkladem na 2 roky.Opravdu si myslíte,že mi promění obě podmínky a ne jen tu první?
![]()
Ono záleží nejvíce na soudci, ale jsem si téměř jistá, že sedět nepůjdeš. Záleží ale hodně na tom, jaká je tvá situace teď, a také o jaký zločin šlo…
Pokud prokážeš, že to myslíš dobře, snažíš se, plánuješ si budoucnost, vedeš řádný život, máš velkou šanci. Soudce moc dobře ví, jak to ve vězení chodí a že by ses tam „přiučila“ víc, než poučila. Do vězení posílají „opravdové“ recidivisty a lidi, kteří jsou nějak nebezpeční pro společnost. Pokud jsi byla odsouzena za nějaké krádeže apod., akorát přehodnotí podmínku.
Můj bratr měl už párkrát podobné „potíže“ a dokud to jde, padají podmínky… Stát to stojí hodně peněz, nemají lidi, nemají místa, a kdyby měli do vězení posílat za každou porušenou podmínku
… to fakt není možný.
Doporučila bych zajít za advokátem. Bez znalosti věci tady můžeme akorát tak věštit z koule… ![]()
Ahoj, omlouvám se za anonymitu. Bývalý neplatí výživné. Z předchozího vztahu má ještě jedno dítě, na které také přestal platit. Bývalá partnerka na něj loni podala trestní oznámení - dostal podmínku a neplatí dál. Podala tedy další trestní oznámení a plus on ještě někde něco ukradl, takže je vyšetřovaný za krádež. Už se to celé vyšetřuje půl roku.. Zvažuji také trestní oznámení, ale s velkou pravděpodobností stejně nebude platit i tak. Slyšela jsem názor od místního soudu, že za alimenty nyní nechtějí moc zavírat, že jsou plné věznice atd., ale pokud měl podmínku a opět ji porušil plus ještě něco ukradl ho asi zavřou nebo ne? Vždy se podmíněný trest mění v nepodmíněný nebo je to již jinak? Děkuji za názory.
Ahoj, obnovuji diskuzi a zároveň se omlouvám za anonym, ale jde o mě, a pro mě dost citlivé téma.
Byla jsem před rokem hloupá, a udělala jsem blbost. Nicméně dostala jsem podmínku - 24 mesice zkusebni doba, nebo 8mi mesicni odnětí svobody. Zasloužím si to, to je vše v pořádku, o tom jak jsem blbá nepotřebuju s nikym mluvit
.
Ale jde mi o to… jak je to se zaměstnáním? Mohu si nějaké najít i při týhle věci? Nevíte, když měním adresu, zda mám kontaktovat soud s novou adresou?… Díky ![]()
Dobrý den také mám otázku, nevím právěě co mě čeká, mam podmínku 3 na 1,5 a ted mě chytli opileho za volantem a nadychal jsem 1,6 takže to je brán jako trestný čin ale nikhoo jsem neohrozil jen jsem chtěl přeparkovat auto cca 100 m děkuji za odpovědi nevím právě co nastane
Nevíte někdo, jak to je? Mému otci ukradla jedna známá 50 tisíc z účtu(získala údaje), byla za to potrestána a protože nebyla ještě trestána, dostala podmínku. Když tato podmínka končila, soud jí kontaktoval, že nemá splacený dluh vůči mému otci. Mezitím otec zemřel a dluh jsem podědila. Známá začala dluh splácet, ale zaplatila jen 23 600 Kč a ještě dluží 26400 Kč, ale už přes 6 měsíců nesplácí, soudu jsem to nahlásila. Tu ženu kontaktovat nemohu, neznám její bydliště. Nevíte, co se teď bude dít? Při dědictví mi pracovnice soudu sdělovala, že stačí zaplatit té známé polovinu dluhu a bude jí to prominuto a nepůjde do vězení.
Jak polovinu a bude odpuštěno? Jestli to je pravda, což se mi nezdá, tak to je pěkný holubnik…
Neporadím, ale zeptala bych se právníka. Zase to není pár stovek a proč by to haj.lum mělo procházet…
@Halamka
no bylo mi řečeno, že jí by bylo odpuštěno zbytek dluhu zaplatit, že měla snahu splácet dluh, v té době, co začala splácet, byla vedena na ÚP, jak je to teď nevím. A dnes v telefonu na soud mi od pracovnice soudu bylo řečeno, že se uvidí, jak se soudce rozhodne. Takže to vypadá, že nebude muset zbytek dluhu doplatit, měla prostě snahu zaplatit svoje dluhy. Chtěla jsem jen vědět, zda soudci hodně odpouštějí povinnost doplatit dluhy?
Ahoj,
omlouvám se za inkognito, ale je mi to trochu trapné. Chci se zeptat: V roce 2008 jsem dostala podmínku (jako nezletilá) v roce 2010 jsem jí „porušila“ a dostala další podmínku (první podmínka mi měla za cca 14 dnů končit). Včera mi přišel dopis od soudu k veřejnému zasedání. Je možné, že se bude projednávat nedodržení podmínky a trest mi bude proměněn na nepodmíněný? A co ten druhý trest? Ten bude automaticky taky, nebo ten mi zůstane… DĚKUJI