Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To ti neřekneme, co tě čeká. Můžeš dostat pokutu, domácí trest, mohou ti podmínku změnit na tvrdo, za maření úředního výkonu. Ty tvoje ve stresu (několikrát) zapoměl(několikrát), změnil t. číslo, myslel jsem si… Musel jsi být řádně poučen, co MUSÍŠ při každé tvé změně hlásit probačnímu. S tvojí výmluvou se ti nejspíš vysmějou. Tohle tam musí slyšet často.
@Fontík píše:
jaké pracovní morálce? práci mám. chodím tam poctivě. v lednu jsem měl plánu dodělat hodiny co mi chybí.
Tak tu ti platí, tam chodíš. Ale veřejně prospěšné práce ti nevoní.
@lachtanice86 píše:
@Fontík od dubna si plnil VPP jen jednou, probacni si nepsal, změnil sis číslo, tomu vedoucímu na vpp ses taky neozval. Co si jako čekal?
Jen ze zvědavosti, jakou „klukovinu“ si udělal?
na oslavě narozenin jsme s klukama posprejovali jednu budovu a bylo to na kamere.
Jinač řediteli střediska kde jsem mel vykonavat VPP jsem se ozval v záři stím že se domluvíme jak se vráti z dovolené a to já už pak byl mimo domov na vyjezdu. Vím že z mé strany selhala komunikace s probační ale VPP chci dodělat. Nikomu jsem neublizil nic jsem neodcizil. Proste jsem jen selhal v komunikaci.
@Russet píše:
Tak tu ti platí, tam chodíš. Ale veřejně prospěšné práce ti nevoní.
ale kdy jsem tam měl chodit kdyz já mohl jen o vikendech a on o vikendech nemohl.
@Fontík Nechápu jak ti mohlo vypadnout z hlavy ozvat se probační, změnit si číslo a ani jí ho nedat vědět
To že jsi měl osobní problémy teď nikoho zajímat nebude. Přitom stačilo komunikovat a mohlo to být teď vše jinak.
@Fontík píše:
na oslavě narozenin jsme s klukama posprejovali jednu budovu a bylo to na kamere.Jinač řediteli střediska kde jsem mel vykonavat VPP jsem se ozval v záři stím že se domluvíme jak se vráti z dovolené a to já už pak byl mimo domov na vyjezdu. Vím že z mé strany selhala komunikace s probační ale VPP chci dodělat. Nikomu jsem neublizil nic jsem neodcizil. Proste jsem jen selhal v komunikaci.
Budu ošklivá, ale dobře ti tak. Nenávidím ty nápisy všude po městě, protože si to přeci jak pejsek musíte označit… V rámci sveho morálního očištění začni přemlouvat i ostatní tvé kamarády a mladší děti, at to nedělají, je to fakt hnus ![]()
@arinecka píše:
@Fontík Nechápu jak ti mohlo vypadnout z hlavy ozvat se probační, změnit si číslo a ani jí ho nedat vědětTo že jsi měl osobní problémy teď nikoho zajímat nebude. Přitom stačilo komunikovat a mohlo to být teď vše jinak.
máte pravdu. Jak říkam z mé strany selhala komunikace. Ale zase to nevidím jako nějakou strašnou věc. Dějou se horší věci a lidí jsou na svobodě..
@Janee19 píše:
Budu ošklivá, ale dobře ti tak. Nenávidím ty nápisy všude po městě, protože si to přeci jak pejsek musíte označit… V rámci sveho morálního očištění začni přemlouvat i ostatní tvé kamarády a mladší děti, at to nedělají, je to fakt hnus
já to chápu, nikdy jsem nic takového nedělal, prostě jsem byl opilej a bezhlavě jsem se připojil k ostatním.
@Fontík píše:
já to chápu, nikdy jsem nic takového nedělal, prostě jsem byl opilej a bezhlavě jsem se připojil k ostatním.
Opilost neomlouvá… No snad ses poučil a už budeš dělat jen dobrotu.
@Fontík píše:
máte pravdu. Jak říkam z mé strany selhala komunikace. Ale zase to nevidím jako nějakou strašnou věc. Dějou se horší věci a lidí jsou na svobodě..
Až si poctivou prací vyděláš na dům a dáš na něj novou omítku za x tisíc, jistě budeš nadšen, až ti to nějací vymatlanci posprejují ![]()
@Fontík píše:
Teď už s tím bohužel nic neuděláš, jdi na to veřejné zasedání, tak se dozvíš jak se ti trest změnil.
No co tě asi čeká, ze tvé strany žádná komunikace, a ještě dokážeš „zapomenout“.
To je fakt vtipný, dělat mrtvyho brouka a změnit si cislo. Má to aspoň pozitiva, nebudeš muset řešit nájem.
Dobře ti tak.
Opravdu jen samé výmluvy…Věř že státní zástupce, soudce a ostatní zasedající znají takové výmluvy velmi dobře. Moc na ně nedají, všichni chtěli, nemohli, stres… Myslím že budeš rád když budou hodní a přemění to jen na peněžní trest, ale moc bych v to nedoufala
Přesně, jenom výmluvy. Jedna za druhou a pěkný štrůdl. Víte jak se to říká? V kriminále je každý nevinný. Vždycky za to přeci můžou ostatní nebo okolnosti.
@Fontík píše:
Dobrý den, chci se zeptat zda li není tady nějaký advokát/ka nebo soudce, který by mi mohl říct přibližně jak by mohl dopadnou můj soud který mě čeká v prosinci. Jde o to že jsem měl podmínku, která už vyprchala, ale v průběhu podmínky jsem udělal klukovinu opilý s kamarády na oslavě, a dostal jsem od soudu 100 hodin VPP. Na probační jsem byl pozván již po uplynutí podmínky a měl jsem začat vykonávat VPP od dubna. Nakonec jsem VPP začal vykonávat až v červnu kvůli korony. Byl jsem tam jednou. O prázdninach jsem vykonávat VPP nemohl protoe jsem byl od pondělí do pátku v práci do 6 večera ředitel střediska mohl jen přes pracovní dny a to nejlépe ráno. O víkendech kdy ja jsem chtěl vykonavat VPP on tam nebyl. Tak jsme se domluvili že si dame vědět na záčatku nového školního roku. V záři jsem přišel o práci a tak jsem si rychle hledal nové abych měl na nájem stěhoval jsem se do nového bytu a byl jsem bez práce a vůbec jsem neměl pomyšleni na VPP stím že věděl jsem že do dubna 2021 je musim mít hotové. Nějak mi vypadlo z hlavy se ozvat probační při vším tim stresu okolo ztráty zaměstnaní stěhování hledání nové prace apod. Novou práci jsem si našel až 7.10, výjezdová práce, takže 6 dnů mimo domov a 2 dny doma. Takže zase nějak jsem nemohl vykonávat VPP. Ale mám v plánu po Vánocích celej leden si odpracovat VPP. Nedávno jsem dostal dopis s předvoláním na veřejne zasedání že se bude jednat o přeměně trestu. Návrh podala probační z důvodu toho že jsem se neozval a byl nedostupny. Změnil jsem si totiž tel. číslo a vtom stresu od toho záři jsem nemel pomyšleni na probacni a na VPP.. Trestu jsem se nevyhybal. Chci ho odpracovat, ale pro mě prioritou je mít zamestnaní a peníze na nájem. Věděl jsem že mam na to čas do dubna 2021 tak jsem si stim nejak hlavu nelamal protže jsem měl v planu v lednu si to cele opdracovat. Ted nevím co me u soudu čeka.. prosim o radu.
Je tvoje povinnost komunikobat s probacnim urednikem a fakt je, ze alternaztvni trest vpp se pri neplneni meni v trest odneti svobody.