Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, chci se zeptat zda li není tady nějaký advokát/ka nebo soudce, který by mi mohl říct přibližně jak by mohl dopadnou můj soud který mě čeká v prosinci. Jde o to že jsem měl podmínku, která už vyprchala, ale v průběhu podmínky jsem udělal klukovinu opilý s kamarády na oslavě, a dostal jsem od soudu 100 hodin VPP. Na probační jsem byl pozván již po uplynutí podmínky a měl jsem začat vykonávat VPP od dubna. Nakonec jsem VPP začal vykonávat až v červnu kvůli korony. Byl jsem tam jednou. O prázdninach jsem vykonávat VPP nemohl protoe jsem byl od pondělí do pátku v práci do 6 večera ředitel střediska mohl jen přes pracovní dny a to nejlépe ráno. O víkendech kdy ja jsem chtěl vykonavat VPP on tam nebyl. Tak jsme se domluvili že si dame vědět na záčatku nového školního roku. V záři jsem přišel o práci a tak jsem si rychle hledal nové abych měl na nájem stěhoval jsem se do nového bytu a byl jsem bez práce a vůbec jsem neměl pomyšleni na VPP stím že věděl jsem že do dubna 2021 je musim mít hotové. Nějak mi vypadlo z hlavy se ozvat probační při vším tim stresu okolo ztráty zaměstnaní stěhování hledání nové prace apod. Novou práci jsem si našel až 7.10, výjezdová práce, takže 6 dnů mimo domov a 2 dny doma. Takže zase nějak jsem nemohl vykonávat VPP. Ale mám v plánu po Vánocích celej leden si odpracovat VPP. Nedávno jsem dostal dopis s předvoláním na veřejne zasedání že se bude jednat o přeměně trestu. Návrh podala probační z důvodu toho že jsem se neozval a byl nedostupny. Změnil jsem si totiž tel. číslo a vtom stresu od toho záři jsem nemel pomyšleni na probacni a na VPP.. Trestu jsem se nevyhybal. Chci ho odpracovat, ale pro mě prioritou je mít zamestnaní a peníze na nájem. Věděl jsem že mam na to čas do dubna 2021 tak jsem si stim nejak hlavu nelamal protže jsem měl v planu v lednu si to cele opdracovat. Ted nevím co me u soudu čeka.. prosim o radu.
Co by té čekalo. O ubytování budeš mít nějaký čas postarano
@Fontík slyším samé výmluvy. Jak může někdo v trestu zapomenout ozvat se probačnímu pracovníkovi…
@Fontík same výmluvy. Jako změnit si telefon a nedat to vědět?
Hele, asi takhle.. pokud si mel vykonat VPP a vyprdnul ses na to, tak s tebou u soudu nikdo slitovani mit nebude. Opravdu nikoho nezajima, ze si byl ve stresu a zapomnel nahlasit zmenu telefonniho cisla. Soud to bude brat tak, ze si se VPP vyhybal, duvody okolo ho opravdu zajimat nebudou. Pokud si byl v podmince a behem podminky udelal „klukovinu“, jak ty pises, tak te vezeni nejspis nemine…
No, priste se chovej tak, aby si tyhle starosti resit nemusel.
nevim, cemu rikas klukovina, ale asi tonzas takova klukovina nebude, kdyz jsi dostal VPP ![]()
@Fontík O právech a povinnostech jsi informován byl. Vše ostatní jsou jen výmluvy. Z tvé strany nebyla snaha žádná. Nikoho z probačky jsi nekontaktoval, tak neseš následky. Holt není to žádnej holubník! Oni na té probačce jsou lidi, kteří dovedou leccos pochopit, s*át na hlavu si ale nenechají.
Ty náš vystresovanej chudáčku
. To víš, že na tebe tebe všichni budou brát ohledy a odpustí ti to… My tady taky chápeme, že máš čas na průsery, ale na prospěšný práce ne.
Bože, fakt je někdo tak tupej? ![]()
@Kacenka.k8 jo jenže já mám rok na to abych ty VPP udělal, to znamená mám čas do dubna 2021. Myslel jsem si, že když na to mám rok tak se to bude řešit po roce a ne po půl
@jahuhudka píše:
Co by té čekalo. O ubytování budeš mít nějaký čas postarano
Asi ti dám jen jednu radu.. Nikdy se nikomu neohýbej pro mýdlo.
@lachtanice86 píše:
@Fontík no ale ty si se vykašlal na veškerou komunikaci
jo poslední 2 měsíce. když jsem byl mimo domov.
@Fontík od dubna si plnil VPP jen jednou, probacni si nepsal, změnil sis číslo, tomu vedoucímu na vpp ses taky neozval. Co si jako čekal?
Jen ze zvědavosti, jakou „klukovinu“ si udělal?
@Fontík píše:
@Kacenka.k8 jo jenže já mám rok na to abych ty VPP udělal, to znamená mám čas do dubna 2021. Myslel jsem si, že když na to mám rok tak se to bude řešit po roce a ne po půl
Vzhledem tvé pracovní morálce a koroně možná do dubna ani těch 100 hodin nestihneš. Přijde stres a je to hned. Když máš čas na průšvihy, musíš za ně nést následky. Tak to v životě dospělých chodí.
@Russet píše:
Vzhledem tvé pracovní morálce a koroně možná do dubna ani těch 100 hodin nestihneš. Přijde stres a je to hned. Když máš čas na průšvihy, musíš za ně nést následky. Tak to v životě dospělých chodí.
jaké pracovní morálce? práci mám. chodím tam poctivě. v lednu jsem měl plánu dodělat hodiny co mi chybí.