Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejlepší by bylo kdybys ses obrátila na červený kříž a ambasádu tam ti poradí.....ale určitě neutíkat,mohlo by se to brát jako únos-a to by tvé dítě dali jemu… ![]()
Ahoj! Zkus kontaktovat Úřad pro mezinárodněprávní ochranu dětí http://www.umpod.cz/
Na stránkach úřadu je hodně odkazů, ale tohle by Ti možná pomohlo se rychle zorientovat http://www.umpod.cz/…_v_krizi.pdf
Radim neutíkat s dítětem domů, vím, že je to proti zdravému rozumu,ale bohužel, tady rozhoduje justice.
Držím palce ![]()
Dej nám pak vědet, jak se věci vyvíjí. Klidně i SZ.
Barb
jejda děkuju moc za toto téma-chtěla jsem podobné založit, abych pomohla manželce svého bratrance-je taky cizinka, žijí tady, mají spolu 11-timěsíční dítě a on se k ní chová přesně jak popisuje tady zakladatelka. Navíc jí vyhrožuje právě, když se nějak brání, že ji vyhodí, ael bez malého…a ona má strach, aby něco neudělala, co on by mohl nějak právně napadnout, zároveň ale jemu nechce dělat zbytečné peklo, aby měl zbytečné problémy..už měla přes kamarádku domluvený nějaký byt, že tam dočasně odejde a jak se začala balit, tak on na ni zavolal policii, že chce unést to dítě. Zkusím jí tohle přeposlat.
Moje kamarádka má podobný problém..Žije v Anglii s polákem-nejsou manželé.Malý má jen české občanství.Já jsem jí říkala,že se vrátit asi nemůže,protože by to byl únos…Nevíte někdo,jak to je?
Jinak zakladatelce přeju moc a moc štěstí a hlavně výdrž… ![]()
jesenka33 píše:
Nejlepší by bylo kdybys ses obrátila na červený kříž a ambasádu tam ti poradí.....ale určitě neutíkat,mohlo by se to brát jako únos-a to by tvé dítě dali jemu…
O únos by nešlo, pokud nemají nějaké právní opatření, že by dítě třeba bylo svěřeno jen otci. Ona je jeho matka, takže o únos by vážně nešlo
Zakladatelko, ještě bych možná zkusit zavolat an českou sociálku a popřípadě policii pro radu. Pokud tě bije, tak by přece mohl být i malého a to je snad dostatečný důvod, proč by mu ho neměli svěřit do péče.Ale nevím, kde by se uskutečnil soud. Jestli tady nebo v Polsku…Ale věřím, že na těch stránkách, co tu byly zmíněné dostaneš odpovědi, které potřebuješ a vše dobře dopadne. Dej nám tu pak prosím vědět. Budu na tebe moc myslet
RencaVlkova píše:jesenka33 píše:O únos by nešlo, pokud nemají nějaké právní opatření, že by dítě třeba bylo svěřeno jen otci. Ona je jeho matka, takže o únos by vážně nešlo
Nejlepší by bylo kdybys ses obrátila na červený kříž a ambasádu tam ti poradí.....ale určitě neutíkat,mohlo by se to brát jako únos-a to by tvé dítě dali jemu…
Renčo, o únos by tedy šlo. Protože s vycestováním musí oba rodiče souhlasit, pakliže jsou oba zapsáni v RL a nemají upravený styk s dítětem a péči o něj
A ani tak si matka s dítětem nesmí svévolně cestovat, protože když to otec nahlásí, o únos jde ![]()
Já si taky myslím,že kdyby můj manžel vzal syna a utekl do ciziny,tak by to byl únos…
Klarika píše:
Já si taky myslím,že kdyby můj manžel vzal syna a utekl do ciziny,tak by to byl únos…
Já si to nemyslím
Přesně na toto téma se mě ptali u zkoušky ![]()
APuccelli píše:RencaVlkova píše:Renčo, o únos by tedy šlo. Protože s vycestováním musí oba rodiče souhlasit, pakliže jsou oba zapsáni v RL a nemají upravený styk s dítětem a péči o nějjesenka33 píše:O únos by nešlo, pokud nemají nějaké právní opatření, že by dítě třeba bylo svěřeno jen otci. Ona je jeho matka, takže o únos by vážně nešlo
Nejlepší by bylo kdybys ses obrátila na červený kříž a ambasádu tam ti poradí.....ale určitě neutíkat,mohlo by se to brát jako únos-a to by tvé dítě dali jemu…A ani tak si matka s dítětem nesmí svévolně cestovat, protože když to otec nahlásí, o únos jde
Tak to bude informační šum…Můj chlap to onehdá řešili v práci, právě že chlap ženské s malým utekl do ciziny a prý to únos nebyl, tak nevím..Ale nejsem kompetentní osoba, je vážně potřeba zeptat se a poradit s profíky
RencaVlkova píše:APuccelli píše:Tak to bude informační šum…Můj chlap to onehdá řešili v práci, právě že chlap ženské s malým utekl do ciziny a prý to únos nebyl, tak nevím..Ale nejsem kompetentní osoba, je vážně potřeba zeptat se a poradit s profíkyRencaVlkova píše:Renčo, o únos by tedy šlo. Protože s vycestováním musí oba rodiče souhlasit, pakliže jsou oba zapsáni v RL a nemají upravený styk s dítětem a péči o nějjesenka33 píše:O únos by nešlo, pokud nemají nějaké právní opatření, že by dítě třeba bylo svěřeno jen otci. Ona je jeho matka, takže o únos by vážně nešlo
Nejlepší by bylo kdybys ses obrátila na červený kříž a ambasádu tam ti poradí.....ale určitě neutíkat,mohlo by se to brát jako únos-a to by tvé dítě dali jemu…A ani tak si matka s dítětem nesmí svévolně cestovat, protože když to otec nahlásí, o únos jde
Pokud jsou oba rodiče v RL, pokud oba mají stejnou povinnost péče k dítěti, tak oba musí vědět, kde se dítě nachází. Něco jiného je to v normálním vztahu, když odjedu na dovču - jednak o tom většinou ten partner ví, a i když ne, tak to nebere tragicky. V případě rozchodů ovšem ti druzí partneři mohou toto chápat za únos. Měli by totiž s vycestováním dávat souhlas.
Spíš bych to řešila tak, že bych šla na sociálku - ale ne českou, protože ta zakladatelce moc nepomůže. Ale na tu Polskou, v místě bydliště. Zároveň bych kontaktovala Úřad pro mezinárodně právní ochranu dětí, který si s tím dokáže poradit a poradí i matce kvalifikovaně. Můj obor tohle není, jen mi přišlo nefér zakladatelku nechat v tom, aby si myslela, že to únos není a s dítětem vycestovala.
A možná bych se klidně obrátila i na Fond ohrožených dětí, protože ti taky vědí, jaké kroky učinit a na ten Úřad pro mezinárodněprávní ochranu dětí mají lepší páky, ten jen někdy zkostnatělý a celkem dlouhou dobu nečinný.
Tak to je jasné. Pokud tomu rozumíš, tak raděj poraď ty. Já hlavně doufám, že to dobře dopadne, ať už to bude jakkoliv…Sestřenice se právě taky strašně zamilovala do cizince-muslima a rychle děti, svatba.....Tak z toho máme taky strach…
RencaVlkova píše:
Tak to je jasné. Pokud tomu rozumíš, tak raděj poraď ty. Já hlavně doufám, že to dobře dopadne, ať už to bude jakkoliv…Sestřenice se právě taky strašně zamilovala do cizince-muslima a rychle děti, svatba.....Tak z toho máme taky strach…
Jaj… já nejsem žádný xenofob, ale nějak se jiné kultury bojím… stačí mi Slovák a někdy je to na palici
![]()
Ale to už zaplevelujeme…
Takže zakladatelko, hodně štěstí! ![]()
Pozor, jestli nemaji soudne urcene, kdo je zakonny zastupce ditete, tak by to unos nebyl… Ja to resila vzhledem k byvalemu manzelovi, ktery je take zapsany v RL a pokud by s nim vycestoval za hranice, tak by to nebyl unos…
Takze ja resila rychle maleho do me pece, abych tomuto predesla…
![]()
Má někdo zkušenost a nebo ví někdo, jak to bude, když se rozcházím s cizincem s dítětem? Mám malinké dítě, přítel mě bije, ponižuje a nadává sprostě. Nejsme oddaní a malá má dvojí občanství. Narodila se ovšem v cizině. Jde o Polsko. Chtěla bych se vrátit zpět do Čech, život bych tu sama nezvládla a ani bych neměla peníze. Přítel by nejspíš o dceru bojoval, i když se o ní nezajímá a neví jak se starat, nejspíš by se o ní starala jeho maminka, ale stejně se bojím, že jí dají jemu.
Děkuji předem za každou radu. V této situaci jsou velmi drahé