Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, chtěla bych se zeptat možná na blbý dotaz ale s pritelem se ted od sebe stehujeme..chtela bych tedy dceri nechat zmenit prijmeni-tedy na moje..musi s tim pritel souhlasit?A alimenty nebo podobne?Necim co driv..jsem ed na o sama.. tak by se mi hodila nejaka rada ![]()
Posledni pul rok jsme se dost hadali a dala jsem mu nekolik sanci,myslela jsem ze nas dite da aspon trochu dohromady zas,ale moc dlouho to nevydrzelo..uz nedokazu mu dat dalsi sanci a byt zase zklamana.. ![]()
Příspěvek upraven 08.03.12 v 19:34
Souhlas samozřejmě musíš mít,bez toho to nejde.To ostatní ti určitě poradí holky co jsou na tom stejně.Držte se
Na zmenu prijmeni musis mit jeho souhlas,plati se myslim 1000kč,asopn to tak bylo.Ale nech si to projit hlavou,neukvapuj se
Bez na nejblizsi socialni urad,tam ti presne poradi dalsi postupy,alimenty je lepsi mit dane soudem,nez domluvou.Takze na socialku,na soud,bude to na dlouho,ale vyrid si to.drz se ![]()
Hned bych to nedělala, naschvál nebo z trucu, třeba bez vás teprve zjistí, co ztratil a pak zase poběžíš jméno měnit zpátky.
Bohužel mu už nevěřím protože se k nám vracel několikrát a už na to nemám aby se to opakovalo..
to chápu, ale penízky asi budeš ted potřebovat na potřebnější věci než je změna přijmení. ne? zatím bych vyřizovala asi alimenty a svěření do péče, než to udělá přítel. vím, v jaké situaci se nacházíš, procházím tím taky.
a pamatuj, na hádku musí být vždycky dva. není chyba jen na jedné straně. A nikdy neříkej nikdy, nikdy nevíš, co ti život postaví do cesty..
Zajdi si na Městský úřad.Nevím přesně jak se to jmenuje Oddělení sociálně právní ochrany dětí a tam ti určitě poradí vše.Mě zastupovali i u soudu ohledně dítěte.Pokud jsi si opravdu jistá svým rozhodnutím.
S příjmením musí souhlasit,ale pochybuji že bude.Tak nevím jestli se ti to podaří.
Příspěvek upraven 08.03.12 v 21:02
Ahoj,
urcite bez na socialku, tam ti poradi co a jak… v prvni rade si nech malou sverit do pece, tam zaroven vymeri i alimenty, bud se domluvite a soud to jen odklepne, nebo mu je urci. Taky se priprav na kontrolu ze socialky zda ma ditko vse co potrebuje… Pak si muzes zazadat o prispevek na bydleni a ostatni…
My se k sobe nakonec vratili, na penezich se domluvili a prijmeni ma syn po me od narozeni, na tom jsem tenkrat trvala… Soud jsem v te dobe nechtela, ale je to jedina cesta k pridavkum, popr. porodnemu apod.
Nevim jak u vás, ale u nas jsou pracovnice na socialce mile a rady poradi, tak snad budes mit i ty stesti, ale na soudnim sverenim do pece trvej, neznam sice pritele, ale at ti malou jednou nesebere
treba vim, ze ten muj by problemy nikdy neudelal a vychazel mi vstrict.
Drzim pesticky ![]()
No ja uz prave ani nevim co od nej ocekavat..dekuju za rady ♥ je to lepsi nez neveedet nic a co nejdriv se pustim do zarizovani.Jeste dalsi vec..budu to mit slozitejsi s tim ze je mi 18..tak uvidime jak to pujde..